7 ročná cera prváčka ..na všetko hovorí NIE...Už si neviem rady nechcem to riešiť bitkou ale ako ...Čítala som po internete ale nič som vhodne nenašla bojím sa že som zlyhala
Úlohy si ešte aj roby ale vifarbovat nie pol hodinu ju prosím nakoniec keď prasknem tak volky nevoľky spraví ale to nie je riešenie aby sa u nás doma kričalo na celu dedinu...neposlúcha trieska vecami kričí...Ma staršiu sestru a stále mi hovorí že ja tu staršiu viac ľúbim ale myslím si že to len využíva ...
Nepáči sa mi ze sa tak sprava ku mne ...asi som niekde spravila chybu ako ju opraviť...
ako teraz cisto bez urazky... zacni sa ucit s nou... aj pravopis...
ano, kazde dieta skusa... aj moj prvak ked mu poviem ze bude najskor pisat do domaceho zosita.....nieeeee
Tak nekricim, vydieram... prepac, ak to inak nepojde, zoberiem na tyzden pocitac, vypnem wifi, cize ani PS4 nebude vediet pouzit...
Zaroven mam aj 9rocnu a poprosila som ju aby nebojkotovala ani ona ulohy, lebo mladsi to vidi a hned s tym zacina.
@nana174 hovorit nie moze este roky rokuce. Otazka je, ako ty to zvladas a mas pod kontrolou. Moj moze hovorit nie. Aj sa urqza.aj dverami minule buchol. Ale ja trvam na svojom a on vie ze ja nekricim nevydieram ,nebijem ho ,ale ze proste cezo mna neprejde. Dokonca ak je nahnevany necham ho sa vyburit, jooj kludne si ponadavaj
izbe /jasne ze ziadne neslusnosti to u nas mame prisne nastavene na vyjadrovanie a sluanost/ ale aj tak neprejde. Vrat sa a dokonci co treba. Oni sa snazia o jedine. Docielit ze stratime nervy.
Tak aj ty vrav NIE...chce ísť ku kamarátke?nie..chce nejakú sladkosť? nie....chce počítač? nie...a naučí sa razdva kedy má vravieť ńie...tiež debata o tom,že už nie je babetko a má dáke povinnosti a to nielen v škole ale aj doma napr. aspon kôš ísť vysypať....nepopusti,ty si rodič,nie ona,inak ti v puberte tak prerastie cez hlavu,že skončíš na psychiatriii
@katkaseiner Ja sa tak ľahko neurazím som si vedomá že Slovensku gramatiku neovládam najlepšie to moja cera tretiacka vie lepšie ale len preto že nepochádzam z Slovenska a skončila som v iných jazykoch školy...Sadni si učiť sa s ňou áno robím s ňou čiarky tam sa moc gramatiky nenaučím kontrolujem jej všetko nie že ju zastrčím do kúta a rob si sama.. Problém je že si moja mladšia neodkukáva vôbedz správanie staršej ta si úlohy robí bez problému sama zatiaľ bez problému čo neznamená že bude aj ďalej a aspoň co to spraví doma keď ta mladšia vôbedz
@bambulienka25 asi dcera neviem Dieťa ženského rodu 🙂🙈 google to neopravil 😝
@bambulienka25 Dakujem ja som inu radu prosila 😉
moja dcera si tiez nechcela vyfarbovat.. a ani sa necudujem, tie pracovne zosity ju nudili, kreslit somariny, vyfarbovat matiku... ulohy ako priklady, pisanie ciarok atd urobila ale ked prislo na ine, tak to sme kolkokrat cela rodina kreslili. A tento problem malo viac deti...
A je normalne, ze jedno dieta je ok a uci sa ok, a druhe je taketo priecne :D aj susedka ma chalanov a tiez s mladsim mali viac starosti s ucenim v prvom rocniku 🙂 skuste si dohodnut nejake pravidla, sadni si s nou a dokocnite to a potom nech si robi co chce.. alebo neviem co na nu funguje... na niektore "vydieranie" s telkou, hrami.. na ine nieco ine..
@bambulienka25 Príde na psa mráz🙂 Na Koníku od október 2018
4793 príspevkov v diskusiách Na koniku asi len deliť múdre radi ja som sa predsa pýtala maminkám ktoré majú skúsenosti nie tím čo sa nudia a riešia Slovensky pravopis ...
Už mi ide na nervy totálne ako tu baby mudrujú celkovo na modrom koníkovi o pravopise. Dá sa rozumieť? Neriešte ! Vadí vám to čítať ? Fajn, nečítajte, neodpovedajte. Sú tu ženy, ktoré možno nemali podmienky na učenie, môžu mať poruchu písania, môžu byť zo zahraničia alebo to iba nie je pre ne dôležité.
@vahcaac píšeš mi z duše, aj mne to ide neuveriteľne na nervy. Netušia, či tá žena je Slovenka, či žije na Slovensku, či nemá nejakú dys...ale rýpať budú.
@bambulienka25 stuzeny tuk
@nana174 toto iste sme mali so synom prvakom minuly rok, absolutna neochota robit domace ulohy, za vsetko hysaky, jedovanie… pred kazdou ulohou pol hodina cirkus a potom za 5 minut hotovo… trvalo to par mesiacov, zvykol si ze musi… ale papulovanie, hadanie sa, tiez priebezne na programe aj teraz ked je druhak, ma 7 a volam ho predpuberta… kazdu ulohu najskor takmer oreve a potom spravi… nepopustim, neurobi nehra tablet, neposlucha nehra tablet, nepozera tv… vyhrazam sa, vydieram skusam vsetko mozne… momentalne planujem spravit mu “to do list” na kazdy tyzden a bude si lepit nalepky ked ulohu splni… za vyplneny tyzden asi minca do sporkasky… pili mi usi za pokemom karty tak si moze kupit za svoje
@bambulienka25 Není Slovenka....
To nevymyslíš, neovládanie gramatiky - cudzinka, nadváha - zdravotný problém. 😅
Tie, čo mali zo SJ dostatočnú, či tie, čo sa prejedajú, tu nechodia. 😀 Zaujímavé.
@bambulienka25 😊👍👍
Bola by som zvedavá akú top gramatiku majú niektoré diskutujúce v cudzom jazyku, keďže autorka nie je zo SR, ale k veci. Tiež mám prváčku a už začína vymýšľať, že nebude toľko písať, dnes už mala nervy, hodila ceruzku o zem (a to pri tom toho ešte nemajú veľa). Tak som jej povedala či sa chce vrátiť do škôlky medzi malé deti, išla sa napiť vody, ukľudnila sa a potom už bolo dobre. Ale výhovorky prečo nepísať úlohy v tom je expert. Inokedy zase chce písať sama od seba. Základ je nepovoliť. Keď je unavená, uplakaná - ok chvíľu pauza, ale potom hneď dokončiť. A čím skôr skončí, tým skôr môže ísť von, alebo sa hrať. Takto sa na ňu snažím ísť, ale mám už niekedy tik v oku z nej 😀 držím palce aj tebe, nech sa to zlepší
@bambulienka25 tak to si multitalent na jazyky 🙂 aj pracuješ v takej oblasti kde to využiješ? (Len pre zaujímavosť)
tiez mam 7 rocnu a parkrat sa pokusila postavit sa ... ale hned aj sadla .. nechces posluchat vezmem tablet tv hracky sed si v izbe a premyslaj ... samozrejme za dobre ju chvalim snazim sa ju zapajat do m=domacnosti etc ... urobit rozpis uloh jednej aj druhej ... casovy rozvrh kedy sa robia domace ulohy a kedy sa hra .. a nepovolit ..