6-ročný syn je veľmi emočný

ly5ka
21. júl 2024

Moj syn bude mat v juli 6 rokov, v septembri nastupuje do 1.rocnika. Zacinam mat obavy, ci to zvladne, nakolko niekedy velmi emocne reaguje, ze sa rozplace..napr.ked ma prehrat hru - rozplace sa, alebo kedze chodime k logopedicke a nieco nevie na 1x - rozplace sa, ze to nevie.
Zacinam sa bat, ci bolo spravne rozhodnutie dat ho do 1.rocnika.., ci zvladne ten nastup a pripadne nove veci, co ak bude plakat zakazdym ked sa mu nebude darit alebo niekto mu nieco povie..
Ako by som s nim mala este pracovat? Resp.ako mu pomoct zvladat tie jeho emocie?

danyelia
21. júl 2024

Ja by som to teraz vôbec neriešila, dopredu sa obávaš niečoho, čo možno ani nenastane...Akurát by som sa mu pri každom plači snažila vysvetliť, že sa vôbec nič vážne nedeje (keď sa mu teda niečo nepodarí).Ale zase by som sa v tom až tak detailne nerýpala, aby ten plač potom nezačal zneužívať... Možno v kolektíve sa to zlepší, aj môj starší syn je dosť citlivý, ale nikdy s tým nebol problém ani v škole či na krúžkoch...

mabenn
21. júl 2024

depistaz bola?

zuzikak
21. júl 2024

a na depistazi skolskej zrelosti si nemala moznost pobavit sa so specialnou pedagogickou ? Pokial zvlada zakladne vedomosti, zrucnosti, jemnu a hrubu motoriku, pamat, logiku a vsetko co vlastne testuju tak by malo byt vsetko v poriadku. Samozrejme je leto a dieta sa vie vyvinut v niektorych oblastiach aj v priebehu mesiaca-dvoch. Mozno sa obavas zbytocne a prechod zvladne v pohode a len mu to prospeje. Zisti, ze poplakavat uz ako velkac a skolak v mnohych situaciach je uplne zbytocne. Zije v kolektive a tam sa nauci aj prehravat alebo to, ze su od neho aj rychlejsi a sikovnejsi. Moze to byt citlive dieta ale momentalne ho nechaj tak. Uvidis ako to zvlada a potom uz len ked pride zo skoly tak ho podporovat, povzbudzovat a pytat sa ho ako sa mal pocas dna v skole (neuzatvori sa do seba a budes vediet ako sa mal.) V pripade, ze bude velmi velky placko neboj sa - pani ucitelka ti povie, ci je to bezne a bude ta informovat ako to zvlada.

ly5ka
autor
21. júl 2024

Dakujem, v skolke nam povedali ze je syn sikovny a bez problemov, takze sme na odkladom ani neuvazovali. Depistaz bola ok..tak budeme veci riesit za pochodu.

zuzitko74
21. júl 2024

@ly5ka On to zvládne, v kolektíve sú detičky iné než doma, nebude taký plačlivý.