6 ročné dieťa často onanuje. Máme navštíviť psychológa?

hedan
19. nov 2020

Ahojte, ešte hodím jednu tému, ktorá sa týka staršieho syna (6rokov). Od útleho detstva cca. 2 roky zaspával tak, že onanoval až to únavy, ktorá ho uspala. Rozprávala som sa aj pani doktorkou, vraj je to v poriadku a nemám to riešiť. Ale...robi to stále, ked sa "hra" s autíčkami. Leží na brušku a "pracuje". Už sa vlastne ani nehravá, iba zámienka, aby mohol ísť hore do detskej a "makať". Keď som s nim o tom hovorila, vraj ho tam šteklí a "toto" mu pomáha. Mam navštíviť psychológa s nim?

klarissa25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
popoluskaxy
19. nov 2020

@klarissa25 prečo to nahlasuješ? Nechápem. Neviem poradiť k téme, zatiaľ sme take veci neriešili, ale viac-menej to vnímam ako vývin, zrejme ma tvoj syn teraz intenzívnejšie obdobie. Pre svoj kľud sa so psychológom porozpravaj ty, možno poradí, ako sa k tomu postaviť a ako reagovať.

snazilka_bio_mamka
19. nov 2020

@klarissa25 prečo nahlasujes, tato tema sa tu uz rozoberala 100x,

klarissa25
19. nov 2020

@popoluskaxy
@snazilka_bio_mamka ano? Tak ja som o tom este teda nepocula...

snazilka_bio_mamka
19. nov 2020

skus prečitať, su tam dobre rady. Suma sumarum, je to normalne, nemozes ho za to karhať a treba vzdy nejak odviest pozornosť

jarmila2010
19. nov 2020

@klarissa25 autorka je tu od 2012..aj bazar ma aktivny...nemyslim,ze nejaky troll

snazilka_bio_mamka
19. nov 2020

dala som link, mozes sa pozriet. Je to realna situacia, nemusis byt ihned pohoršena.

jarmila2010
19. nov 2020

necitala som ine diskusie...ale toto,co popisujes,mi uz pride vela...ja by som sa skusila obratit na psychologa...aspon niekomu zavolat,ako to vidi odbornik

elizabeth88
19. nov 2020

@hedan ano,ak je to prilis casto...aj urologa popripade mozno...

zuzanagarelova
19. nov 2020

Nechaj dieťa v kľude detí zisťujú co im vyhovuje ak to nerobí verejné časom nájde inú časť tela.

majah212
19. nov 2020

ak to trva tak dlho (niekolko rokov ako pises), tak to sa vymyká z normy. toto uz nie je o zistovani, spoznavani, ale aktivnom vyhladavani a aktivite - cize moze ist o nejaky zastupny problem, ktory riesi tak, ze vyhladava tuto aktivitu, mozno nevie inak spracovat emocie, zazitky, prip. urologicky problem a pod. (tazko tu niekto posudi z par info ci je to ok alebo nie, ale ak sa poradis s odbornikom tak za to nic nedas).

hedan
autor
19. nov 2020

@snazilka_bio_mamka ok, už som sa začínala báť, ďakujem, prečítam určite!

hedan
autor
19. nov 2020

@jarmila2010 nie som troll, ale starostlivá mama

jarmila2010
19. nov 2020

@hedan ja viem...len som vysvetlovala inej prispievatelke,kt si to myslela,ale ten koment je,uz zmazany..vies,obcas sa tu vyskytnu rozne individua..doslova ,uchylaci...tak,jeden nikdy nevie...

matkahelka
19. nov 2020

@hedan moju kolegynu s tymto detska psychologicka vypoklonkovala s tym, ze je to u deti uplne normalne. ona to riesila u dcery predskolacky. treba si uvedomit, ze decka pritom necitia ziadnu "rozkos", len im ta cast tela vyhovuje na hranie. v tej danej chvili. moja kolegyna to strasne prezivala, vela kvoli tomu plakala, ale roznymi diskusiami tiez dospela k zaveru, ze je to u deciek uplne normalne. kopa z nich to robi tak, ze to rodicia ani nikdy nezistia a preto su potom matky ako
@klarissa25 take pohorsene. tvoj syncek s tym prestane, aj kolegynina dcera s tym uplne prestala, ked nastupila do skoly

jarmila2010
19. nov 2020

@matkahelka v tomto pripade ide o tu mieru,ako casto to robi...mne to pride,uz moc,aby sa dieta ,takto neustale zameriavalo na tuto cinnost...

matus7030
19. nov 2020

@matkahelka myslím, že to rozkoš deťom prináša. Nehovorím, že všetkým...ale mám v triede žiačku už druháčku, ktorá zažíva orgazmus cez vyučovaciu hodinu. Úplne vidieť, ako je v tranze a "užíva si to". Myslím (väčsinou to tak vyzerá), že to robí podvedome - šúcha sa o stoličku. Keď sa to už deje takto mimo vlastnej intímnej zóny, určite to v poriadku nie je a riešime to. Dieťa by malo vedieť, že ide o intímnosť, ktorá je síce ľudská a prirodzená, ale patrí za dvere izby.

nelca0510
19. nov 2020

@hedan juj, neporadím, ale prišlo mi to veľmi smiešne podľa Tvojho opisu. Skus zájsť za psychológom, toto je podla mňa už mimo normy.

hedan
autor
19. nov 2020

@matkahelka ĎAKUJEM! Verím vám ❤️

hedan
autor
19. nov 2020

@matus7030 Perfektná odpoveď! Ďakujem! Presne tak to cítim aj ja, doma mi to nevadi, že to robí, ale keď sme na návšteve alebo v škôlke, tak to už mi prekáža. Skúsim mu to vysvetliť, len ako na tak malé dieťa.... 🙄

moni73
19. nov 2020

@hedan u nas bolo podobne, len dcera. Najskor som ju vypoklonkovala do izby, neskor sa uz hanbila, ked som ju "nacapala". Pre mna ako mamu dost neprijemny pohlad. Prirodzene obmedzila na izbu, neskor celkom prestala (teda asi 😊). Urcite tesne pred zs

jana_eyre_2
19. nov 2020

Podľa mňa nie je nič zle na tom ak by si sa skontaktovala s detskou psychologičkou ktorá by ti poradila ako správne malého odviesť od tej činnosti a ako citlivo s ním o tom rozprávať.. podľa mňa psychológ je práve na takéto situacie fajn že ťa môže ukľudniť a nasmerovať ako správne reagovať v konkrétnom prípade tvojho syna..