Prosim vas ja uz som zufala 🤦♀️ moja najstarsia dcera 6rocna absolútne odmieta spat na vlastnej posteli,neskutocne vystraja reve vrieska proste to je boj ako totalne psycho, chce spat iba pri mne co je pre mna uz neakceptovalne nakolko som tehotna a nedokazem si to dalej predstaviť...prosim vas nepíšte mi sem,ze od neviem akeho veku a kde nastala chyba a preco nespi od dvoch rokov vo svojej posteli atd. Jednoducho nedalo sa neboli moznosti,priestor atd. Ale takuto hysteriu uz nedokazem zvladat som z toho totalne na prasky..uz ako tak sa mi podarilo kym zaspava,ze som ja na posteli a ona na svojej cize nie som pri nej iba pri nej v izbe no vzdy v noci pribehne, kedze je trosku chora povedala som,ze iba jedinu noc pridem k nej absolútne to zneuziva hodinu zaspava len som sa pohla s tym,ze uz spi a hned sa zobudila a opat rev,krik atd. Naozaj ja uz som tak zufala z nej, ze som neustale z toho nervózna
@miadi este mame mladsiu 3r. ale ta tiez nespi praveze vo svojej no uprimne taa absolútne nevystraja, zaspi, je vo svojej posteli a v noci pribehne tak este to nejako v jej veku akceptujem,ze pribehne,ale bez cirkusov a tychto scen aby toto robila
Urcite nerobila vzdy sceny ona vie ze si teho vnima to vie ze sa bude o teba delit ., Proste ta potrebuje tvoje mladatko.. aj ty to vdaka hormonom prezicvas ako tragediu. Nemoze ju uspavat jej otec ?
@miadi praveze je uplne nalepena len na mne a neexistuje aby s niekym inym spala, urcite to prezivam viac pretoze som v takych pripadoch ovela nervóznejšia,...len ona je teda ovela citlivejsia ako mladsia a tak, ale nevie sa odlepit odo mna vobec neviem ako docielit to aby spala sama uz som skusala aj formu odmien a nic
Mozno Skus cez den snou sa viac mojkat venovat sa jej extra . Nebola taka ked si bola posledne teho? Alebo ty .. nepozabudla si na nu ked sa narodilo 2 babo ? Ona mà separacnu uzkost ., Aj ked sa ti moze na to zdat velka. Ale hnevat sa zurit ti nepomoze. Drz sa !
@miadi dakujem 🙂 myslim, ze budeš mat pravdu ked tak premyslam spatne, po narodeni druhej dcerky sa nam zdalo ns začiatku,ze to berie v pohode no po case sme zistili,ze žiarli...myslela som, ale,ze pokrocilejsim casom a tym,ze je starsia uz bude veci vnimat inak pretoze inak sa tesi na babatko len to asi nedokazem chapat z jej strany
Podla mna by mali ist obe prec zo spalne. Aj 3 rocna aj 6.a zbytocne povies ze 3 rocna nerobi cirkus, bude ho robit tiez. A uz cakam kto mi odpise a bude reagovat aka som necitliva a dueta potrebuje mamu. Ano dieta potrebujr mamu ale nehovorte mi ze ten nocny spanok neprezije bez mamci. Ja mam 1 rocneho a 2 rocnu, milujeme sa nadovsetko ako aj ja ich tak aj oni seba navzajom. Ale predsa aby vsetko klapalo musi byt aj spanok a nova energia to plati aj pre deti aj rodicov.kazdy spi sam. O 20 30 mi zaspali, len som ich polozila a do 5 minut tvrdy a rano ma zobudia. Dnes aa cez izby smiali a hukali na seba o 8 30 a zobudili ma. A neni to lepsie? Do 8m boli v spalni a potom kazdy sam, a velmi rychlo si zvykli mala neplakala a mladsi prve uspanie nerozumel ze je sam a druhw uz bolo ok, aj tie deti chcu spat nie len rodicia. Navrhujem obe deti prec. Skusila by som metodu ze mozu byt u vas v spalni len ked maju bo. My to mame tak mali coronu a horucky spali so mnou, maju bo na zubku tak su so mnou. Popripade by som vyskusala cd prehravac a pustit im rozpravky na pocuvanie, alebo jej tam dat nrjaku zodpovednost napriklad babiku do kolisky a musi ona s nou spinkat, mojkat ju... Jednoducho nieco aby boli v tej izbe. Co sa tyka ziarlivosti urcite neodporucam ako je pisane vyssie venovat jej extra pozornost. Mam dve deti rok rozdiel od seba a ziadna ziarlivost ani nic, bola ale je prec. Navod: vsetko robit v trojici, ide sa do kupelne s jednym vezmem druheho, idem nakrmit jedneho ide aj druhy, idem hocico robit tak vzdy vsetci. Ak sa budes venovat 100% jednemu a o chvilu 100% druhemu budu ziarlit. To hovorim aj o lekaroch, jednoducho nech su spolu. Aj uspavanie ideme najskor zaniest do postielky 1 rocneho a 2 rocna ide so mnou a da mu tak isto pusu ako ja, hldi mu plysaka. Potom to iste s nou, vecer uspavanie spolu.. Ja to robim od narodenia druheho, jednoducho su moji obaja. Ked sa mojkame tak vsetci 3ja nie najskor s jednym a potom s druhym. Dokonca ked sa jasime a krutime a ja neviem co mam oboch jedneho na jednej rukey druheho na druhej. A este raz zopakujem svojr deti milujem, ak by chcel niekto reagovat. A tajtiez som sa nikdy nemusela nikoho pytat ako mam riesit hysaky deti, plac, spanok..
Ja by som poslala do vlastnej postele buď obe tvoje deti alebo ich aj obe v nej nechala. A ako sa poznám, bola by to možnosť 2 😉 ale keď nechceš, tak ich presťahujte obe.
Urcite sa tesi no aj ziarli 😉to sa nevylucuje. Mne sa Moja tiez zdala “ velka” ked sa narodil maly .. mala 4.5r a vnimala som ju ako vacsiu co sa chova ako mala .. teraz ked vidim tie fotky sa mi zas zda malicka chapes ? 😌name Proste niekedy velke ocakavania od tych prvorodenych. Hlavne sa snaz nehnevat skodi to tebe aj malej. Neboj sa dako sa to vykristalizuje nez sa male narodi vsetko bude ok.. potom zas ine drobnosti budu iritovat 😉
Skus ich uspat spolu v 1 posteli a potom odid do svojej ☺️
Nasa ma tiez 6 aj zaspi sama v tej svojej aspon kazdy druhy den ale aj tak sa rano vzdy dovali k nam.
A nebolo by pre vas kbe riesenim postielka v spalni?
@kiki234 no moj syn ked mal 1 aj 2 roky spal sam v izbe bez problemov. Teraz ma uz viac ako 4 a posledneho pol roka sam proste spat nevie. Zacal sa bat, tma, strasidlo a neviem co este mu beha v hlave, citi sa v izbe sam proste zle. Tiez som sa napocuvala mudrych reci z kazdej strany, ze ved uz bol zvyknuty sam v izbe, preco mu dovolime vratit sa k nam do spalne ked uz je nauceny spat sam, ze nas vyuziva a zneuziva a neviem co. No ja som na svojom dietati videla, ze vyslovene trpi, ked ma spat sam. Neviem preco by som mu teda vedome mala ublizovat, ked mna to nic nestoji. Uz sme raz take obdobie mali, chvilu po narodeni mladsieho brata, trvalo to asi 3-4 mesiace a potom sa vypytal sam naspat do svojej izby. Teraz ma take obdobie znova.
Autorka, uz je to na tebe,chapem, ze ako tehotna s tretim dietatom mas toho viac nez dost a rozculuje ta to. Ja osobne z mojej skusenosti som sa vsak naucila pocuvat to dieta. Ak robi cirkus, zjavne nie je ok a nieco ju trapi, mozno ani sama nevie co. Ja by som dieta zo svojej postele nikdy nevyhnala, vie ze tam moze prist kedykolvek a je to jeho bezpecne miesto. Duplom nie, ked mladsi surodenec to ma stale dovolene. Ved ako sa musi to dieta citit? Chapem ale, ze potrebujes pomaly aj miesto pre babo aj sa trocha vyspat. Skuste najst nejake spolocne riesenie. Neda sa jej postielka presunut do spalne? Pripadne matrac, kde by spali obe starsie deti? Nepomohla by baby kamera? Zbytocne s tym budes bojovat, to dieta ti to nerobi naschval. Mate nervy obidve a obidve ste na prasky. Vykasli sa na to co kto hovori a proste sa jej opytaj co by chcela a co by jej pomohlo. Vysvetli, ze ty v tvojej posteli potrebujes miesto, tak ci ma ona nejaky iny navrh a urob to proste tak. Ked sa bude ona citit v pohode a bezpeci, tak ty sa vyspis a budes v klude. Nech je to aj u vas v spalni na zemi alebo uz co vymyslite.je to faza, raz to prejde, ale teraz je dolezite ju nejako prezit.
@lucilaines ono je to praveze uz pre mna v tom zufale,ze aj niekde vyssie tu bolo spomenute to iste, ze uz sme praveze presli aj na to,ze spime v spalni,ze je tam priestor postel je v tej izbe len aby nerobila cirkus, ale, zial ani to nepomaha a ked sa jej pytam nema ziadnu odpoved iba chce spat s mamou a to ked odpoveda tak uz ide do revu ked sa jej to snazim nejako vysvetlit 🙄
Cize ani tento napad v rovnakej izbe len ina postel neexistuje proste 😔
@miadi prave to som uz tiez skusala,ze budu obe spat na posteli jednej a ja som odisla mozno po hodine bolo po skuske 🙄 ale verim,ze tak ako pises postupne sa to vykristalizuje aj som si viac precitala o tej uzkosti co si spominala a dost vecina nu sedi tak asi tam bude ten najväčší problem vsetkeho
@kiki234 to je vsetko síce super co si napisala a pre mna idealne riesenie, ale prid si to vyskusat 😉 neexistuje jednoducho aby som to takto radikalne vyriesila pretoze skusky uz boli neraz a ako pisem jednoducho to su az amoky placu,revu a vsetkeho a nestalo sa to raz aby si clovek povedal,ze treba vydrzat jendoducho toto u nás nefunguje,ze idu obe ako pises to by som asi skala tri metre od radosti keby toto mam doma,no,zial nemama neviem s tym pohnut nijako 🙄
Žiarli
ono to odlucenie v 6r moze byt komplikovanejsie ako u dietata v 1-2r. ten cirkus co dokázu spravit a dochádza to do stavu, ze dieta je tak vynervovane a má také stavy úzkosti, ze akékolvek prehadzovanie do inej izby je 0bodov - ono to zacnes niekomu vysvetlovat a nepochopí. je to separacná uzkost, ziarlivost- mladsia moze, novorodenec je este v brusku a teoreticky je tiez pri tebe a ona má spat sama. skor by som na nejaký cas prestala absolútne skúsat ju dostat z tvojej postele a hlavne prestat o tom rozprávat a robit z toho kauzu - viem komplikované ale nakoniec rozprávaním o tom ako má spat sama, aké to nie je pekné, aka je uz velká, ako sa jej budu smiat to len zhorsujete a vytváras jej stav úzkosti pocas celého dna a v podstate ona celý den si buduje a zvysuje stres, a ten stav vyvrcholí ked ju ty ulozís do jej postele a má spat sama. Ked sa skludní tak potom by som nejakou formou uplne nedramatickou - pod, pojdeme si precítat knizku do postielky, kupila som ti krásneho plysácika na spanie, nové obliecky - nieco cim ju zaujmes aby si ju dostala do tej postele. ale v podstate je to boj - a verím, ze ti to lezie na nervy ale cim tvrdsie sa ju budes snazit dostat z postele tym urputnejsie bude ona bránit svoje pozície a bude to dost vplývat na celú jej psychiku.
@prasiatko30 v podstate mas uplnu pravdu, ona presne takto reaguje a vzdy cim horsie led sa snazim hoci aj normalne rozpravat o tom,ze musi je velka atd. prichadza vecer alebo len rec na to a ona uz ide do revu 😔 a cim blizsie vecer tym horsie to preziva ach toto asi nemam na vyber len prezit a dufat,ze casom to nejako zvladneme, dakujem v kazdom pripade za pomoc a radu 👍
A co Keby si kupila poschodovu postel ? Tam by musela spat sama ale bolo by to take cool 😎 pre nu ze Mozno by ozelela aj ze nema teba a mensia moze spat dole? Suhlasim s
@prasiatko30 netlac nerob z toho dramu este to chvilku nechaj tak.. Hlavne nemaj nervy Daj si cokoladu a opakuj si ze je to len faza ktora raz skonci .
@miadi ja mam pocit,ze uz mame ozaj vsetko vyskusane co tu je spomínané 😅lebo prave,ze ma aj tu poschodovu postel a na začiatku bola taka,ze wau super, ale ako prislo na noc tak to uz nic takze to naozaj musim nechat tak a pockat a nezlostit sa lebo to nijako nepomoze takze vam dakujem vsetkym za radu a pomoc ☺️
V ktorom si tt? Ona ziarli... ja som v 33tt a v noci pendlujem od 6rocnej k 3rocnej... vzdy si brucho otocim smerom ku kraju postele a je to OK. Po porode sa vsetko utrase. Budem uspavat babatko, ked sa bude dat, pridem aj ku nim a ony zistia, ze az taka drama sa nedeje. Nema cenu teraz "trenovat" samostatne zaspavanie a co ja viem co. Zatial sa mi oplatilo spankove zmeny robit nahle a ked si to situacia vyzadovala.
Ak ju naozaj chceš naučiť, tak zaniesť do jej postele, prísť pohladkat ale povedať ze musí spat, potom ju tam uz len zaniesť ak vybieha a takto aj 100x, ak treba. Bez revu to asi nepôjde. Rovno by som tak naucila aj druhu. Dcéra so mnou spavala veľmi dlho ale mne to nevadilo a ak mala spat sama tak to šlo s dohodou. Ale len preto ze keď mala cca 3 tak sme mali túto urevanu seansu. Ide o to nepolavit a nestratiť nervy.
@basska_b 23tt som akurát, takze si na tom podobne teda skusim tak ako pises ☺️len ma desi ta predstava,ze ako to dame ked je to teraz komplikované a potom ked si predstavim este,ze ma bude aj babo budit v noci a ked sa k tomu nahodou zobudia aj oni
@domak2 no ono to nie je ani rev obycajny neviem ci take amoky si uz zazila 😔🙄 to je naozaj nieco neskutočne ako vystraja a taketo skusky som uz robila xkrat, nevadilo mi to,ze su pri mne len uz pri tejto situacii sa mi zda,ze je nacase aby sa to niekam pohlo inym smerom kedze nam pribudne dalsi clen tak som chcela aby sa na to pripravila a viac osamostatnila
No robí to, čo na teba platí. Deti sú prespekulovane. 😁
A dalsie deti spia vo svojej posteli .? Ci je jedinacik ?