Bola som na rodičovskom združení a učiteľka mi oznámila, že si myslí že syn potrebuje okuliare, a veru, šli sme k lekárke, vyšetrila ho, vybrali sme v optike okuliare ale teraz ich odmieta nosiť. Nedá sa prehovoriť, asi má nejaké obdobie vzdoru, má 6,5 r.. Máte podobné skúsenosti? ako vaše deti znášajú okuliare a nové veci celkovo?
dcera tiez zacala nosit v 1 triede. Najprv odmietala, zacali sme doma pouzivat len na ulohy, neskor som pridala ked som jej citala knihy, po 2-3 mes. zacala sama pytat okuliare pri ulohe. Do skoly vzala asi po 1 mesiaci. S vysmievanim problem nenbol, najmenej 5 deti v jej triede nosi okuliare islo skor o ten zvyk to nosit. Dohodni sa s nim najprv ze len doma pri ulohe, neskor pridaj pri hre alebo podla potreby ako casto potrebuje nosit. Neskor bude pytat sam. Potrebuje si zvyknut a zas take nutne to neni aby bez toho nevedel existovat, taky mesiac nech si najprv zvyka .
moja dcéra nosí okuliare od malička.... bez nich nevidí nič - tak hovorí dcéra. deti sa jej v škole smejú - má aj prezívky, ale dcéra bez nich na hodine jednoducho nespraví nič... A tak ich nosí ďálej...
ja som mala okuliare tiež na základke - ale tie som vôbec nenosila - nepotrebovala som ich. Videla som dobre aj bez nich.
Ja nosim okuliare od raneho detstva,moja dcera zacla nosit okuliare ako 6rocna,bolo ji povedane,ze aj je bude poctivo nosit ma nadej ze sa zrak zlepsi natolkoze bude bez okuliari,a je to tak,takze okiliare nosila len 4 roky
@deti95060810 to je hrozne ze take male deti sa uz vedia vysmievat a dokonca davaju prezyvky. To vsetko je od rodicov. Ja som v zahranici ale okuliare tu deti beru normalne, tak ako gumicku do vlasov. Ucitielka a rodicia tych deti na to nic nepovedia? Susedina dcera v 4r. v lete zacala nosit okuliare, do vtedy si neuvedomovala ze do dialky nevidi, ked nasadila bola prekvapena a cela rada ze mami ja vidim na koniec ulice co tam je. Pre nu to bol zazitok.
@tova no čo som mala robiť dcéra mi aj povedala kto sa jej vysmieva. Sú to chalani od nej starší. lenže keby som ho chytila pod krk tak ma budú stíhať za rasistický útok....ale že oni dcére dávajú prezývky to je už druhá vec....Takže asi tak
@deti95060810 chytat pod krk netreba, ale ucitielke/riaditelovi urcite treba dat vediet. Oni nech si s nimi robia poriadok, vylucia zo skoly na par dni a pod. Hadam nenechas 6r. dieta v tom, ze je ok ked sa jej niekto posmieva. Aj ked sa to nezmeni ale dcera aspon uvidi ze to neni normalne ak sa jej niekto posmieva a ty si na jej strane. to zacne s 2 detmi nskonci s polkou triedou ze sa si do nej raz zacas pichnu ked deti budu vidiet ze nikno nic nato.
A pýtala si sa či sa mu deti v škole nesmejú? Možno má z nosenia okuliarov nejaký komplex a len a nechce priznaň, možno sa poraď s učiteľkou pri vhodnej príležitosti.. Alebo skús zájsť k ešte jednej lekárke alebo aspoň do optiky na premeranie, možno nemá správne určené dioptrie a nesedia mu..