3-ročný syn je stále nervózny a kričí. Je ako bláznivý

vikinecka5
28. okt 2024

Ahojte😓mám malého syna má 3roky a 2mesiace ma dny ked je dobrý a počúva ale viac je taký že ako by neviem to ani vysvetliť rozčúli sa nad všetkým aj ked mu niečo nevide hodí to o zem a kričí ako by ho niekto išel zbiť normálne sa až trasie ako že viem že deti toto robia ale myslím si že je to prehnane ktomu ani nerozpráva nemôžem ho naučiť na nočník bojí sa nočnika😭som stoho normálne zúfalá to čo vivadza nie je už asi normálne stále je nervózny pozerala som na internete príznaky autizmus robí presne tie veci aké sú tam napísané ja už fakt neviem nechcem tomu veriť že by to mohol mať len nechápem že nevie si ani vodu vipitať a ked ho nerozumiem/e tak je strašne naštvaný trasie zo sebou ked nie je tak ako chce on tak konec ako že nerozmaznavam ho niekedy ked už ho nezvládam dostane aj facku😭je mi to ľúto veľmi hanbím sa zato ja len neviem ako to riešiť ak máte nejaké uzitočne radi tak by som bola vďačná😭

dajulka01
28. okt 2024

@vikinecka5 určite ísť za psychologičkou na vyšetrenie… aby videla a posúdila.

anjelicek26
28. okt 2024

Tak klidek v prvej rade nie je autizmus koniec sveta a ani vasej cesty, ale len zaciatok. Normalne zajdi za pediatrom, vysvetli svoje obavy a on ta posle na neurologiu, k logopedovi a psychologovi na vyhodnotenie toho, co sa deje. Problem v komunikacii je pre dieta v tomto veku kriticky, ked ma pocit nepochopenia, tak to vedie k frustracii a kriku a nervom...aj moj syn sa prve tri roky zivota prevrieskal, operovali ho az takmer 4 rocneho - to dieta bolo hluche ako poleno... jedno ucho zarastene, druhe pocul na 40%...pritom u nasej pediatricky presiel normalnymi beznymi testami - lebo tam bolo ticho, bola tam len ona a on vedel odcitat s pier... usneho skoro porazilo, operoval ho do tyzdna... zmena sto a jeden... a pre pana mu nedavaj facky, to je na prd pre obe strany, nic tym nezmenis a on si to nezasluzi. Lekar a dovol mu ti-vam pomoct. Syn je aj auti, ale odkedy pocuje, je to komunikativna funkcna jednotka a je to podstatne jednoduchsie.

zuzka565
28. okt 2024

Ísť k psychologicke. A v žiadnom prípade nedávať facky!!!

dajulka01
28. okt 2024

@vikinecka5 Bitekou nič nevyriešiš, ked má nejaký problém je to zbytočné, ba mu privodíš väcšie traumy… hlavne pevné nervy a určite zájsť k psychologičke…

sisska96
28. okt 2024

Zopar faciek neuškodí. Ja by som mu dala aj riadnu studenú sprchu. Nedať mu mobil ani TV

vikinecka5
autor
28. okt 2024

@sisska96 to by som nedokázala😥dostane facku niekedy ked už som fakt že fakt zúfalá a už si snym nemôžem dať radi ale budem to riešiť nechcem aby vyrastal v strachu že ho zbijem alebo tak len chcem aby ma rešpektoval musím sa viac ovládať a riešiť to odborné s doktormy ale to čo ste napísali som mala aj na mysli len by som to nedokázala tu tie facky ľutujem😥

vikinecka5
autor
28. okt 2024

@zuzka565 máte pravdu ďakujem za radu

vikinecka5
autor
28. okt 2024

@anjelicek26 chápem tiež ste si asi mušlí prejsť niečym

aurelia2000
28. okt 2024

@sisska96 Preboha, to čo si napísala☹️ Si v poriadku? Trojročné dieťa prefackat a do studenej sprchy? Som v šoku.

vikinecka5
autor
28. okt 2024

@aurelia2000 to by bolo už fakt zle 😥urobiť niečo takéto aj mne rupnu nervy to áno ale toto by som určite nespravila ked malý dostane facku tak sa s mužom hádame je na mňa naštvaný ale chápe má podporí ma vie aký je malý tak chápe že som väčšinou s malým sama aj ked sme zo svokrou ťa ho má malého na háku takže tak

denullllka
28. okt 2024

@sisska96 ty si dobre chora na hlavu, malé dieťa dať do studenej sprchy? Dúfam, že nemáš žiadne deti

zuzka565
29. okt 2024

@vikinecka5 viem o com hovorím. Môj starší syn má tiež strašnú povahu. Mala som s nim veľa starosti. Tiež som si s ním nevedela dat rady. Išla som s nim k psychologicke. A čím viacej lásky som mu prejavovala tým viac bolo lepšie. Musela som ho pochopiť takého aký je. Nedávať mu najavo, že je zlý. Teraz ma 7 rokov a je to úžasné šikovné dieťa.

aurelia2000
29. okt 2024

@vikinecka5 Susedkin synček bol taký uvrieskany asi do 4 rokov. Teraz je to taký inteligentný, vychovaný, dobručky chlapec. Ale dalo jej to zabrať. V prvom rade zistí, či dobre počuje a či dobre vidí. Potom k logopedovi, aby sa naučil rozprávať a vysloviť svoje potreby. Prestaň ho fackovať, keď má nervy, radšej mu pomôž s tým, čo mu nejde.
Nech sa vám obom darí💞

vikinecka5
autor
29. okt 2024

@zuzka565 dúfam že takto to bude aj s Malým 🤞🏻

vikinecka5
autor
29. okt 2024

@aurelia2000 ďakujem ste veľmi milá dúfam ža nám to podarí 🤞🏻inak počuť počuje boli sme krčné aj vidí dobré bola som snym aj k očnému mala som ten pocit tiež to že nerozpráva doktorka mi povedala že každe dieťa je iné tak nech mu mám dať čas lenže mňa to veľmi mrzí že si nevie vypitat to čo potrebuje ale dúfam že sa to bude zlepšovať budeme chodiť k doktorom ktorých potrebuje

322sima123
29. okt 2024

@vikinecka5 dajte mu detske magnezium kazdy den, mozno aj dve, podla toho co povie pediater, niekedy robia vela aj zle rozpravky, neviem ci pozera, a otec by mal byt pri nom hlavne a rozpravat sa snim, viest ho a ked treba tak aj po zadku dat.. moj nazor

322sima123
29. okt 2024

@vikinecka5 aj B - komplex

anjelicek26
29. okt 2024

@vikinecka5 prosím ta to mu poriadne namerali sluchovym testom? Lebo akože krcny ti takto prd povie,či dieta ma sto percentny alebo zhorseny slúch alebo nepocuje urcite tony.. a hlavne sa to meni, stačí silné sople ci zápal ucha a dieta pocuje ako pod vodou a mesiac pred tým ešte poculo dobre.. vtedy treba dat vložiť ventilacne trubicky do uši. Choďte tam prosím ešte raz a trvá na namerani kvôli oneskorenemu vyvinu reči.

vikinecka5
autor
29. okt 2024

@322sima123 to užíva muž je pri malému ked može kedže väčšinou doma nie je ale pozerá aj tie rozprávky máte pravdu može aj s toho

vikinecka5
autor
29. okt 2024

@anjelicek26 On akože má problémy s ušami že ho bolia ale on dostáva od ušného kvapky povedal mi že sa nemám báť že počuť počuje tak som tomu uverila ale može byť aj to že možno časté bolestí mu zhoršili sluch☹️

vreckovka2
29. okt 2024

@vikinecka5 predsav si, ze sa nevies vyjadrit, ze nieco potrebujes. Nedokazes zdielat so svojim najblizsim, ze ta nieco pekne zaujalo, ze ta nieco stve. A tebe vela veci typ.padom nik nerozumie, nechape, co od nich ches. Ako by si sa spravala? Pohoda klidek? A este by si v tom zufalstve dostala facku. Plus je aj v takom veku, mozog je nezrely. Emocie este nevie spracovat. Tak krici, hadze vecami. Treba ho ucit, ako s emociami narabat. V prvom rade by som riesila to nerozpravanie a bolesti usi. Rozumiem, ze to mas narocne, ale tvoje dieta to ma este tazsie. Este dnes.by som zacala riesit odbornikov. Psycholog, klinicky logoped. Alebo aspon jeden z nich a uz ta usmernia dalej.

anjelicek26
29. okt 2024

@vikinecka5 vidíš možno je tam ten pes zakopany - date ventilacne rurky a prestane bolesti uši a začne ti počuť a rozprávať a prestane nervacit. U nás to bolo neskutocne vykupenie. Už par dni po zakroku som mala doma iné dieta. Vymente lekára, ked sa nestara poriadne o syna.

vikinecka5
autor
29. okt 2024

@vreckovka2 áno chápem to budeme určite riešiť

slavomira236
1. nov 2024

@vikinecka5 facky mu davas ? Na usta?? O moj boze. Este jednu ma zadok pochopim ale fackovat dieta male🤦zajdi na terapiu zo synom aj zo sebou hlavne

kaciato
4. nov 2024

@vikinecka5 aj moj je taky bude mat tri v decembri ale presne taketo besy stvara ono tiez som sa bala autizmu lebo akokeby mi niekto razom vymenil decko ale tam je viac ukazovateľov taketo spravanie patri aj k obdobiu vzdoru my ho teda mame jasne a k tomu mame este aj "ja sam" cize ked nahodou otvorim dvere vtedy ked ich chce on tak revy a nervy mozno by som ale zacala riesit koli tej reci a aj tomu nocniku aj ked je pravda ze co sa nocnika tyka tam tlak nepomoze im to musi dozriet v hlave ale za opytanie sa u pediatra nic nedas ale kľudne to moze byt naozaj obdobie vzdoru co sa toho jedovania tyka nas ale rozprava sice mu rozumiem vacsinu len ja ale sklada vety a odplienkovany je od leta tri bude mat v decembri tak skor by som sa mozno aj na toho logopeda opytala a pomalicky uz riesila logopedi su na dlhe lakte a dlhe cakacky ale kľud hlavne stres nepomoze