Ahojte
Prosím viete mi poradiť testy na určovanie svetovych strán.
Dcéra sa to učí na vlastivede, majú mať písomku , nevie to a potrebuje si to cvičiť ,naučiť sa to. Našla som na nete nejaké
ale veľa z nich sa mi nedali otvoriť lebo to boli portály pre účitelov.
Napríklad majú vedieť určiť podľa obrázkov na akej strane čo je.
Ďakujem za rady
@xlucia
Napríklad majú obrázok
🐔 🐌 🐦
🐮 🐱 🐷
🐬 🐭 🦔
A otázka aké zvieratko je juhu od mačky. Alebo takéto nejaké otázky na orientáciu.
@bamboocha14 a co je na tom problem? Ved sever je hore, juh dole, vychod vpravo a zapad nalavo. Vzdy, vzdy je to na mapach a obrazkoch takto predsa 🤷
Ak by mala urcite svetove strany realne v priestore, tak chapem tvoju otazku, ale takto nemate co riesit.
tak ju postavit rano alebo na obed vonku tvarou na sever a ukazat ze vpravo je stale vychod, za nou juh a vlavo zapad. So slnkom rano na vychode, na obed na juhu a vecer na zapade jej to mozes relane ukazat. Toto sa len naucit, na aku stranu je aka sv.strana.
@bamboocha14 tiez si myslim, ze nato testy netreba,,,tiez mam tretiaka,,a tiez stymto "bojujeme"
Priklad ktory si sama uviedla je tiez dobry,,co nestaci to?
Musi sa naucit to, ze sever je hore, juh dole, zapad nalavo a vychod napravo..nic ine.
Máte pravdu nieje to problém, naučí sa sv strany a je. Budu mat opravnú písomku lebo prvá dopadla veľmi zle pre celú triedu. Moja mala 4. Preto som hľadala nejaké písomky na ktorých si to budeme trénovať a nacvičovať.
@lindusss2016 známky od septembra ze 1,1 a teraz 4 zo sv strán. Nevie to preto som hľadala pisomky, aby si to trénovala a doucila. Budu mat ďalšiu písomku.
@bamboocha14 ved si zober obrazkove pexeso a trenujte, ake specialne testy potrebujes?
Nech sa postaví,rozprestrie ruky a vysvetlite jej to jednoducho.Priklad...ta mačka v strede je tvoje srdce....pravá ruka je V,ľavá ruka je Z,hlava S a nohy J....😄
@bamboocha14 podla akych obrazkov myslis? take ze strom je obrasteny machom na severe, alebo podla sklonu mraveniska?