10-ročný sa trápi

mishellitta
5. sep 2023

Ahojte. Chcem sa spytat na vas nazor. 10 rocny syn mi dnes zacal plakat, lebo som mu dezinfikovala akne na nose. Zacal hovorit, ze je hnusny. Ked som sa ho pytala, ci mu to niekto povedal, tak odpovedal, ze nie, ale ze vsetci si to myslia. Nechce o tom dalej ani hovorit. Povedala som mu, ze nie je hnusny. Ze nik na tomto svete nevyzera hnusne a ak niekto niekomu taku vec povie, tak je to preto, lebo chce, aby mu to ublizilo. Ze si to nem brat k srdcu a nema ho to, co mu niekto hovori definovat. Co by ste mi este poradili? Lebo som si vsimla, ze syn je v poslednej dobe precitlively, vsetko mu vadi a nic nechce. Pritom nema ziadne zivotne zmeny a nic zle sa mu nestalo. Vdaka.

eliska125
5. sep 2023

Napadlo mi či sa mu nevysmievajú v škole..decka v tomto veku vedia byť velmi kruté

renab
5. sep 2023

A nie je to preto, ze sa ty moc o to zaujimas a riesis? Aj z toho moze byt precitlively.

macekovam
5. sep 2023

@mishellitta a ako mu to oserujes. Je potrebné aby si pleť umyl aj pleťovú vodu použiť. Mame aj sírove mydlo tiež je fajn. A dezinfikuje e a nám to pomáha. Tiež je dobre športovať..

azzflo
5. sep 2023

Akne je normalne, ale verim tomu se deti sa mu za to mozu vysmievat, obzvlast ak je prvy v triede napriklad. Hlavne to prosim rieste s koznym lekarom a neexperimentujte kadejakymi vecami z drogerky, aby mu nezostali v dospelosti jazvy. Cim dlhsie budete cakat, tym horsie to bude.

lenkakravcova
5. sep 2023

@mishellitta má silné akné? Akú má postavu?
Okrem akné je v niečom podľa teba (objektívne) iný ako iní chlapci v jeho veku?

silviaeli
5. sep 2023

@mishellitta ukaz foto syna..

natalka81
5. sep 2023

Nemá žiadne životné zmeny? Ale má 🙂
Podľa mňa začína puberta, hormóny dokážu s pocitmi poriadne zamavat. Ja chápem ze má 10 rokov a je to ešte dieťa. Ale sama.hovlris ze je precitliveny, ošetrujes mu akné, tak ci to vážne nebude ta puberta.
Alebo sa mu páči nejaké dievča a ona sa nejako škaredo vyjadrila

marianarem
5. sep 2023

@mishellitta Tiez si myslim, ze pomaly zacina puberta. Vtedy sa clovek zacne tak viac zaoberat svojim vzhladom, porovnavat sa s rovesnikmi a snazit sa nemat na sebe nic, co by ho pred rovesnikmi mohlo zahanbit. Nie je to len obdobie fyzickej premeny, ale aj mentalnej.