Ženy , môj syn skoro 10 r. Tak začal odvravat, musí mať posledné slovo stále tak mi to na nervy ide že som mu už dnes až povedala že ho už nemôžem počúvať. Tak ľúto mi to prišlo potom, ale stále nieco má, drzie je strasne ku mne. ...vzala som mu mobil , a on stále chodí a povie mi daj mi už ten mobil šak som ti nič nespravil, a stále dookola že mám chuť otvoriť okno a vyšmarit ten telefón von! Povedzte mi prosím Vás že aj vy toto máte doma že niesom sama....
@vanda323 mame to všetky mamy a ten mobil kľudne zatrhni aj na pár dni.
Toto teraz je asi bezna realita v mnohych rodinach, kamoska to iste, co spominala, ze dcera ma odpoved na vsetko. Ze ma pocit akoby vsetku mudrost sveta pojedla a drza je. Joj nepamatam si, zeby sme my mali taku pubertu.
@janulicka24 Joooj mi hovor niečo o Tom. To čo má robiť nie a hlúposti ide sa chytať...nervy mám strašne 🤦
@somtunovaa Anoooo všakže, zatrhnen a hotovo a keď bude za mnou chodiť a otravovať má naozaj ho vyhodim von oknom
@leuska1991 Znením asi heslo na wi-fi 😄 Dom minule tu na MK čítala že to je najúčinnejšia zbraň 😄
jasnee, toto je takmer vsade. Hovori sa tomu predvcasna puberta, kedy sa tvaria, ze uz nie su deti ale pomaly pubertiaci najmudrejsi na svete. Nesmies stracat trpezlivost hlavne v komunikacii s nim. Hlavne mu stale opakovat, co si k tebe smie dovolit a co nie. Ze ty sa s nim takto nerozpravas. Ked chce mat posledne slovo, nech ho ma. Neukazuj mu, ze je to pre teba dolezite, ze ho musis mat ty. Je to zbytocne. A ked mu zatrhavas mobil za to, ze je drzy, povedz mu aj termin do kedy ho mat nebude. A potom uz len opakovat - dnes som ta upozornila aby si sa so mnou takto nerozpraval a nepocuvol si ma, tak ti mobil nemozem dat..dam ti ho zajtra alebo o 2 dni atd. Bude 1000x chodit a pokusat. Tak nedam a hotovo.
Podobné ale už 8 ročna....dakde som spravila chybu😢
prajem pevne nervy, uz ked si mu ten telefon vzala tak nepolavit. Hlavne mu treba vysvetlit, ze preco. Pubertaci este nezvladaju svoje emocie a ked to ide tak sa to vali. Nastavit pravidlo, ze v ramci rodiny sa komunikuje slusne a bodka.
@vanda323 my mame uz 15rocnu a furt pridu take stavy.potom uribime presne to ze bud zhucime,alebo rozh9vor poriadne dlhy abo daco zobereme....treba pevne nervy.hlavne nepolavit a nepovolit....zase musis vediet ze aj tak si v tych hlavach hovoria svoje ale nakoniec sa im to vsetko neskor pospaja
@junovedievca Presne ako píšeš že si aj tak v hlavách hovoria svoje, ja som mala ruchu pubertu, stále som bola ticho 😄 Mohol by aj môj syn mať takú
@komplikovana Občas mám pocit že ma chce udrieť, ale fakt, keď už kričím čo sa nestáva často, skôr dá snažím tak kľudne hoc z dnu idem vybuchnúť.
mali sme to isté, provokoval....povedala som mu, že za každých 5 minut, ktoré pretiahne na PC dostane mesiac zaracha...sa len tak pohrdavo pozrel....tak vyfasoval pol roka zaracha na komp natvrdo.......
Poznám. Akurát môj má 6 😭
to máme aj my... 13 ročná je asi závislá - s mobilom ide aj na záchod....😨
@vanda323 no puberta a bude aj horšie🙂a mladší sa od neho budú učiť.Moja má 14 a posledné 2 roky horsie ako celých 12 r dokopy úplne iné dieťa na všetko vždy opačný názor ako ja.Najprv som bola smutná už som si zvykla🙂)nespravila si chybu len sa už chce vymaniť spod tvojich krídiel mať svoj názor...ale nepopusti oni to majú ťažké škola, rodičia, pandémia, hormóny...ale odtiaľ potiaľ zase...
@vanda323 nie si sama,ja mam 11rocnu dceru a 10rocneho syna. Nepomaha pekne slovo. Iba zobrat nieco na com ficia. Potom si raz dva rozmyslia🤣