10-ročné dieťa nepočúva

7. júl 2024

Ahojte. 10 ročná dcéra neposlúcha, chce dirigovať každého, maximálne sa neprisposobuje, ani sa nechce, nič nechce urobitm, s domácimi prácami vobec, zvierata keď nakričim dá vodu s jedlo, nič zauživane. Chce sa nechať obskakovať ako teraz, mam jej podať nieco s mojej skrini, pekne som hej povedala, mozes si to zobrať ale prisuň si stoličku. Nie, vykrikuje, ze som nsjhorsia slzy v ociach tresla dverami teraz sedi v detskej izbe na zemi. Teraz som bola 2 tyzdne s nou doma bola chora. Zajtra musim do praca a otec, sme rozvedeny, si zobral dovolenku aby bol s nou. Hadajte co, dookola mi robi nervy ze ons nejde ku otcovi ona nejde ani ku starkej ona ide somnou a somnou a somnou. Stracam energiu. Bojujeme zajazdym a vzdy. K otcovi nechce ist preto lebo sa na neho nahnevala lebo jej neurobil po voli. Cele a vsetko zle. Som v koncoch pretoze s nou neviem hybať. Na vsetko ma komentar. Na vsetko odpapuluje. Neradte mi psychologičku pretoze to nepomaha. Teraz sedi v izbe na zemi. Nech sedi. Bude tam az do vecera… volala som ju, pod ideme si poriadit spolu tvoju izbu, pretriefime veci hracky, nie, ona to nejde robit. To akoze kde zijeme. Povedzte mi ako ist na nu, ci toto robia aj vase deti. Doma ju necham na pol hodinku ked idem do mesta prip. so psom aj 3x za deň, ako teraz bola chora a neška somnou. Vydrži, vie čo moze a čo nie. Keď niečo vyslovene chcem, podal mi, donesie, zhasne svetlo, psa da do popruhu, mačku vyčeše, seba učeše, obuje sa, ale okolo sebe, obslúž ma. Ako ist na taketo dieta, nemyslim ze toto je puberta, toto je len rozmaznanosť a jej povaha, ako star. rodičia. Mňa doslova niči, citim sa zle, všetko riešime hádkou, nič nezaberal, jedine čo som nedkúsila je uraziť sa a ignorovať ako teraz, naham ju tam a bude tsm do večera.

sante81
7. júl 2024

Je to puberta, a bude horšie 🦾🦿😉 mám to doma

autor
7. júl 2024

@sante81 🥴🫣😱 to vážne? Toto? A sko s ňimi komunikuješ, čo mám s ňou robiť? Nahám ju tam sedieť 😅😁 kým z izby nevýnde sama.

pribinak
7. júl 2024

Začína sa puberta …..pevne nervy nič iné

tanyan
7. júl 2024

Po chorobe, prázdniny, striedavá starostlivosť... Podľa mňa potrebuje trochu času na spracovanie všetkých zmien. V podstate je to ešte dieťa, nie je ani dospelák, ani pes. 😉
Naša má tiež skoro 10 a keď ma o niečo požiada, tak jej podám/ pomôžem... Beriem to tak, že jej idem príkladom a verím, že čoskoro aj ona pochopí a začne konať podľa našich očakávaní.

autor
7. júl 2024

@tanyan no áno, ale keď už požiada 300 x za deň, raňaky nezoberie, taniere na truc nedá na miesto, neoblečie sa, zuby nechce čistiť, osprchvať sa neosprchuje sama, vie si zobrať jednu vec ale druhu už chce využiť na to mňa. Nekričala som nirmálne som povedala mozes len si zober stolicku.. zachvilu chyti amok rev a som najhorsia, tresk dverami.. 🤦🏻‍♀️ Preto ju pripravujem uz id vcera ze tajtra ide k otcovi nie spat iba cez deň, nie a nie a nie, idem dovrtky..

amonet
7. júl 2024

a do choroby posluchala?

20erika07
7. júl 2024

Doterajsi vyvoj a spravanie bolo ok? Šmahom ruky sa to pokazilo?

autor
7. júl 2024

@amonet
@20erika07 práveže nie, mala také ťahy vždy, ale toto trieskanie a aká som to nebolo, bol čas kedy mi pekne odniesla tanier do umývadla, zrazu už za nič, vždy ju treba napomínať nič nechce sama,

januska12323
7. júl 2024

Klasická puberta. Tvoje malé poslušné dievčatko dospieva, má v sebe búrku hormónov a sama si s tým nevie poradiť. Pár rokov prežiješ a potom možno budete zase kamošky.

luccija
7. júl 2024

Puberta držím palce a pevné nervy najbližších 5 r🤪

autor
7. júl 2024

@luccija
@januska12323 ďakujem pekne 🤣🤣🤣 ešte stále sedí v izbe 😁

luccija
7. júl 2024

Zober ju na zmrzlinu😉chuďa trepu s ňou hormóny my sme sa niekedy smiali, plakali nakoniec objali, že ta puberta je ťažká a život išiel ďalej.Moju taký negativizmus chytil v 11r na truc aj by bola schopná povedať, že trava je červená len, aby povedala opak ako ja.

andrejka1974
7. júl 2024

Puberta bude ešte dlhá pevne nervy mám 15 ročnú dcéru s to iste drzá ale keď to preženie tak trest ju neminie

anna777115
7. júl 2024

Kašli na triedenie veci a upratovanie, je nedela, krásne počasie. Nenechávaj ju samu , choď za nou do izby a objim ju povec jej že ju ĺubiš, že chápeš ake to má tážšké . Viem, presne o čom píšeš, mám jedenastročnú dcéru a zmena nálad behom sekundy.Musime, to stými našimi puberťáčkami nejako prežiť, ona sama má v tom velký chaos, véĺakrát reve nerváči a do toho sa smeje. To, je hormonálny chaos ktorým prechádzajú.

comi
11. júl 2024

Je to puberta , mám 10ročného a máme to doma podobné . Snažím sa ignorovať veľa vecí a verím , že je to obdobie. Niekedy sa snažím preobrátiť to na srandu niektoré veci a reči . Ale už keď niečo preženie sadneme si rázne a komunikujem s ním že nie je dobré čo vraví ako sa chová. V tomto období musíš byť mama psychológ . Prajem veľa síl 😊