Dobry den,zaujimal by ma vas nazor...
Byvame na dedine,malej... detí tu vela nie,je,rozne vekove kategorie....chodievaju von,idu sa zahrať na ihrisko,a casto potom idu do krčmy,vraj na kofolu,sedia ba mobiloch alebo hraju sipky....ja mam14 a 10 rocnych chlapcov...starci obcas s chalanmi ide ked su po sporte smadni,oki,aj ked...no nebyva tam dlho,on mi casto povie,ze sediet na mobile moze aj doma...ale mladsi...no nepride mi vhodne aby tam bol,aj keď mi povedal ze sli na kofolu a hrali sipky...chcela som aby siel odtial prec,posluchol...ale samozrejme ze povedia,ze tam chodia vsetci,dokonca aj mladsie deti...podotykam same bez rodicov....nechcem ho velmi trhat od ostatnych...ale nechcem ani aby tam chodil....sama netusim aky postoj zachovat...
Dakujem za nazor.
Nerobila by som z toho cirkus. V dedine vela možnosti nie je, v zime urcite chodit ns kofolu nebudu a ak si sadnu na terasu, daju kofolu, hroznovku, malinovku nevidim problem. Moj chodil v tomto veku s kamaratmi do kaviarne, do krcmy na sidlisku a aj s kamošom, kanaratkou sam mhd do nákupného centra ci do kina a potom nejake najest. Pokial im nenalieva tvrde a pivo a nemate na dedine domácich slobodnych vožranov valajuc okolo krcmy
Akú inú možnosť na dedine má?
Pokiaľ idú na kofolu a zahrať si šípky, žiadny alkohol ... nezakazovala by som.
My sme chodili aj u nás na dedine aj u babky v dedine led sme šli na prázdniny normalne naozaj na kofolu. Aj v jednej aj druhej dedine boli asi do 50m detské ihriska- hupacky, kolotoč… dnu sme nezvykli bývať, väčšinou vonku na terase. Pre mna úplne normalka, je teplo, sme smädný, dáme si kofolu - a čipsy nech sme ešte viac smädný 😀
10rocny vraj ....mne môj 4rocny minule zdrhol s takým chlapcom od nas skoro 6rocnym za náhradnym oteckom že im tam nanuky kúpi🤦😵😓😋
Chapem o co ti ide, brala by si to inak keby si sadli napr v pizzerke a pod.na kofolu, takto sa obavas , ze si vypestuje zvyk chodit do krcmy aj ked len jasne , ze na kofolu v tomto veku . My sme chodili tiez, ale mama o tom nevedela, my sme mali prisnu vychovu, no vsetko sme robili potajomky ,klamali ... vo vsetkom co sme mali zakazane, nedovolene sme klamali a robili to aj tak. Ani tak dobre ani tak dobre
@martina28p treba to tak brať, na niektorých dedinách deti nemajú vyžitie a je tam normálne že idú do krčmy na kofolu....pokiaľ tam tých ľudí poznáš a vieš že ide len o kofolu, tak to nerieš....nie všade je na dedine reštaurácia či kaviareň....
Bežne som trávila prázdniny u starkej buď vysedávanim na zastávke s kamoškami ,alebo s malinovkou na schodoch pri krčme.Ak kebyže chcem niečo iné by nám nedali a ešte by žalovali starkej.podla mňa normálna vec.inde sme nemali kde stráviť čas.Boli sme jasné ,že aj u nás na dvore ale u kamošky na dvore ,ale mala dosť prísnych rodičov nemali radi keď sme boli dlho u ich.Mna hrali ako votrelca lebo som bola z mesta na prázdninách u starkej.Podla mňa v pohode však vieš kde je
Ja si tiež myslíš, že nie je potrebné z toho robiť taky problém.
Nerobila by som z toho drámu. Na dedine je to bežné.
Pusti ho....ved hraju sipky su s kamosmi
@martina28p u nas bolo to iste, syn chodil uz aj mladsi na nanuk do krcmy. Vsetci sa tu pozname, takze sme s tym nemali ziaden problem. Teraz ma 16, chodia s chalanmi po futbale na kofolu, alebo sa v zime zohriat, zahraju karty a idu zas von.
Je krcma a krcma..
Ak je to slusny podnik, kde mu nic nehrozi a naozaj im tam nikto nepreda alkohol, asi by som nachvilu pustila..
Ak je to vyslovene dedinska krcma, kde od rana posedavaju stamgasti, kazdu chvilu sa tam niekto spije donemoty, pobije, lietaju stolicky, vulgarne slova od kazdeho druheho stola, tam by som ho tam nepustala... proste,krcma nie je prostredie pre dieta 🤷♀️
@martina28p no ja by som nepustila. Dedinské krčmy sú vnútri neskutočne zafajčené, chlapi ožratí...ich reči. Ja by som nepustila. Nech si kofolu kúpi v miestnych potravinách a vypije na lavičke
@sasa1310 ako vies? Autorka nepise nic o ozratych chlapoch a zafajcenych priestoroch. To co opisujes, tak vyzerali krcmy za socializmu. Ja som sa teda s tym este nestretla. Teraz sa malokde fajci, vsade najdes turistov, cyklistov na kofolke, zeny, deti si chodia kupovat dzusy, nanuky, to vidim aj v okolitych dedinach. Mozno nejakych podgurazenych najdes uz potom neskor v noci, cez den s tym ja nemam vobec problem. Vsak na terase vidim aj mamicky s kocikmi.
za mojich detskych cias som chodila s kamaratmi do krcmy na kofolu. A ziadne bitky ani nic podobne som tam nevidela. Byvali sme v malej dedine a kazdy s kazdym sa tam poznal. Rodicia s tym nemali problem.
@martina28p nezakazovala by som. Môj 15 ročná dcéra chodí (aj chodila ako mladšia s kamoškami) teraz si našla partiu sú tam aj 17, 18 roční, ale všetkých poznám. Poznám aj pani krčmárku, takže viem, že nikdy nič nemaleje ani staršej mládeži. Občas sa jej povypytujem, že ako a čo robia... Vždy mi tvrdí že slušne sa v zadu rozprávajú, alebo hrajú fľašu. S dcérou občas idú aj moje mladšie odosť mladšie na LIMO alebo kofolku. Nemám proti tomu nič. Dôverujem jej, a som rada že takto chodí a nesedí doma.☺️
dakujem vam všetkým za nazory....dramu z toho nerobim,sadli sme si,pokecali....kupit si kofolu moze,ale ze by tam dlho dnu sedel,tak som povedala ze to radšej nie...a ked,tak nech nam o tom povie....nechcem byt zase prilis úzkostná,ale nejake hranice tiez mozu byt...veru me tam.aj ozranov,ale nie vzdy...pekne sme si to vysvetlili...ale ozaj vam ďakujem...mne vase nazory pomohli.
@martina28p ja som dievca z dediny. Tiez sme takto chodievali, vypili sme kofolu, zahrali stolny futbal a isli domov. Nemali sme ine moznosti kam ist. Nikdy by nas nenapadlo pytat si alkohol. A nikto by nam ho ani nenalial.
@martina28p Ani ja by som nechcela aby moje deti chodili do krcmi. Je jedno co tam piju... uz len to ze su v pritomnosti ludi pijucich alkohol by mi vadilo.
Ja som vlastnila krčmu pri ihrisku v malej dedinke. Deti chodili a robili to co vám aj deti povedali. Chodili si zahrať šípky, dali si kofolu alebo malinovku sedeli vecsinou vonku a hrali sa na mobiloch( mali sme wifi) vacsinou prišli na hodinku na chvilu oddychnuť a hrali sa na irhisku alebo v nedalekom lesiku. Sem tam prišli aj ich rodičia, na kofolu alebo tak možno si aj pozrieť ako to vyzera a pochopili že im u nás fakt nič nehrozí.Chlapi na pivo aj tak chodili až okolo 7 a to uz deti väčšinou šli domov. Ale chápem aj váš postoj, ja ako dieťa som to mala zakazane aj keď ostatní šli do krčmy ja som povedala že idem domov, naši si to neželali. Nemyslím si žeby som o niečo prišla. Sem tam mi to ako dieťaťu možno vadilo ale viem že som z toho nerobila nejaku drámu. Proste mi rodičia vysvetlili, prečo si neželajú aby som chodila. Takže je to len na vašom uvážení. Rozhodne by som ale brala aj uroveň podniku do úvahy. Ak je to fakt 3tia cenová tak neviem ale ak je to niečo lepšie tak možno by som ich nechala. 🙂
@martina28p ja byvam oproti krčme si ce v meste ale je to tu ako dedina a nepustila by som tam syna určite v tomto veku...počuť tam nadávky spev aj ku nám domov a to mi stačí musím okno zatvárať...inak ja nechápem Nie mode chodiť s malými deťmi do krčmy bežné prídu s 2 ročným dieťaťom do krčmy a sedia tu od 18stej do 22 rodičia no to je mi už prostredie pre dieťa a niekedy aj dlhsie
@sasa1310 nieje krčma ako krčma, tiež sme na dedine kde nič nieje, ozaj len malé potraviny a dve krčmy a vnútri sa nefajčí.Aj u nás tam chodia deti a aj tak sedia vonku lebo nemajú kam inam ísť.A aj tak tam nikto iný nieje lebo jedna je spojená s potravinami a keď tam idem okrem nich tam nikdy nikto nieje, dospelý aj tak chodia až niekedy večer.
@martina28p pokial máš 100% istotu že im krčmár nedá nič iné ako kofolu či Vineu tak ok.
A ak máš istotu, že nemá nejakých starších kamarátov ktorí potrebuju machrovat a pijú aj niečo iné
To je len taka letná záležitosť, nerobila by som z toho dramu. Ideálne to nie je, ale na dedinách to tak je