10-ročná sa zhoršila v správaní

pato444
2. jan 2025

Zdravím vás všetkých,
Kamarátka ma doma dcéru, ktorá má 10 rokov, je jedináčik a nemá otca. No v posledných rokoch sa dosť zhorsila v správaní, nie len ze dostala v škole napomenutie za nedostatočný prospech, ale zhoršila sa aj v správaní, až tak že nemá problém udrieť vlastnú mamu, či jej poškrkať oblečenie, keď nie je doma. Skúšala naozaj všetko zobrala jej mobil, lenže dcéra jej ho zobrala tiež, tak jej ho musela vrátiť, skúšala aj fyzické tresty, lenže dcéra jej to vrátila naspäť. Kamarátka sa k nej vždy správala čo najmilšie vedela, všetko jej kúpila a na nič jej nepovedala nie. Trápi ma ju vidieť takto zúfalú, preto vás prosím o radu. Ďakujem🙏

denisa_deniska
2. jan 2025

@pato444 “Kamarátka sa k nej vždy správala čo najmilšie vedela, všetko jej kúpila a na nič jej nepovedala nie.”
Teraz čo čaká? A to má len 10 r. Držím palce, tu musí poradiť asi len odborník

pato444
autor
2. jan 2025

@denisa_deniska Bolo jej ľúto ze prišla o otca, teraz to ľutuje, že sa k nej správala tsk milo a nevie, čo má ďalej robiť.

pato444
autor
2. jan 2025

@denisa_deniska Veru skúšala, dcéra jej povedala, že už tam viackrát nepôjde.

nynia
2. jan 2025

Socialka - riesia tam aj taketo pripady, psycholog, psychiater

denisa_deniska
2. jan 2025

@pato444 jáj, tak dcéra povie, že už tam nepôjde a mama čo na to? Že dobre? To je presne to.
Ako ja by som aj poradila, ale mňa by tu mamičky ukameňovali 😂 a to nie som ani za tresty bitkou, jednoducho sa s ňou nemaznať v rukavičkách.

caramellka
2. jan 2025

@pato444 Fuuuuh, žijem sama s 10rocnou dcérou, máme fakt "kamarátsky vzťah", často sa spolu bláznime, smejeme, veľa rozprávame o všeličom, máme spoločné aktivity, chodíme na turistiku, ale moja dcéra vie, že keď niečo fakt prestrelí, tak som aj nekompromisný rodic. (P.S.: Nikdy v živote som ju neudrela.)
Dcera tvojej kamošky nemá voči nej ani kúsok respektu, podľa toho, čo píšeš. To trvá odkedy? No, asi by som sa na jej mieste v prvom rade išla ja sama poradiť s odborníkom, čo a ako, čo sa vlastne udialo a ako mám k nej pristupovať a až potom by som riešila odborníka pre dcéru...

januska12323
2. jan 2025

Kamarátka by si mala uvedomiť kto je rodič a kto dieťa. Nemôže zo sebou nechať zametať.

ukgirls
2. jan 2025

moja 10 rocna je predpubertiacka a uz obcas vyskoci..ale jak skoci tak aj sadne... dieta si dovoli tolko kolko ju rodic necha... psycholog ci chce alebo nie .. a poradit sa u odbornikoch aky je dalsi postup ..ak by napadala matku tak existuje aj ustavale tam deti vacsinou este horsie dopadnu ... dieta potrebuje respekt -nema v rodine stareho otca uja alebo niekoho koho poslucha ?

pato444
autor
2. jan 2025

@ukgirls má stareho otca aj uja, čo mi hovorila tak, starý otec ju raz udrel a potom celú noc vraj preplakal, že mu to bolo ľúto a ďalej už ju neudrel a ujo to neviem

pato444
autor
2. jan 2025

@caramellka Tento školský rok to začalo najviac, ešte keď chodila do 4. ročníka, tak jej "len" škrkala oblečenie a papulovala, no teraz už sa jej nechcú ani úlohy robiť, hovorila, že si to s ňou musí robiť v posteli a dostala už veľakrát poznámku, že nemá úlohu, no akokeby ju to vôbec nezaujímalo. Skúsim jej poradiť toho psychológa, vyzerá to, že to je jediná možnosť.

caramellka
2. jan 2025

@pato444 No ono tým, že ju niekto zbije, si vobec nevysluzi rešpekt... Ja v jej veku by som sa asi len viac zaťala...
Ak sa s ňou kamoška pokúšala v kľude viackrat porozprávať,čo sa vlastne deje a ona nijako nereagovala a ignorovala, tak by som to riesila v prvom slede tak, ako som písala, ja sama k odborníkovi, vysvetlila situáciu a chcela vedieť ako konkrétne zmeniť prístup, aby to bolo účinné...

gabika99
3. jan 2025

@pato444 co je to, že skrkala oblečenie?

pato444
autor
3. jan 2025

@gabika99 škrkala jej oblečenie centrofixou