Ahojte kedy púšťajú v Skalici domov po pôrode ak je všetko v poriadku? V stredu som rodila a chcela by som sa v piatok vypýtať myslíte že by ma pustili?
@diamond007 ako kde, ja som porodila v pondelok večer a vo štvrtok na obed nás prepustili.
@ci môžeš sa opýtať ale teda na 3. deň neviem či sa neberie krv z pätičky na vyšetrenie.
@ci dieťa musí byť na detskom odd 72 hodín. Škót ho nepustia. Čiže teba tým pádom na reverz
@54tinka54 tak to si mala ozaj šťastie.
Lebo ja som porodila hodinu po polnoci ! A celý deň mi nebrali že som tam
Ja som rodila ráno o 8 v sobotu a domov nás pustili v stredu, aj to ešte nás nechceli, lebo malej nespravili ešte nejaké vysetrenie. Ale nakoniec jej ho ešte pred odchodom spravili a pustili nás🙂
Rataj že musíš byť tri noci v nemocnici aby ťa pustili, lebo inak im nepreplatí poisťovňa pobyt tvoj. A dieťa musí byť 72 hodín tam, robí sa odber z päty.
@noami12 ja som si musela dorobiť dve avysetrenia u dieťaťa sama, nakoľko nás pustili bez nich, mali pokazene prístroje. A teda sme kvôli tomu čakali dlho v čakárni s malým babom
@katarinka89 aj dieta moze ist na reverz, nemusi tam byt tych 72 hodin.
@katarinka89
@evica17
Ozaj zalezi asi od nemocnice, my sme s malým boli v nemocnici od pôrodu do prepustenia 66 hodín 🙂 a to sme nešli na reverz a mal všetky vyšetrenia za sebou
@elizabet173 a ktorá normalna matka zoberie dieťa na reverz ? Ja by som niečo také neriskovala
@katarinka89 vieš, len to dieťa nie je choré, v iných štátoch neplatí tých 72 hodín, bežne idú ženy domov ešte v ten deň. kedy porodili, s dvojčatami, ktoré nemajú ani 2,5 kg na druhý deň. Ja osobne som sa neponáhľala, oddych, nič nerobíš, full servis, ale ak má niektorá pocit, že jej doma bude lepšie, nemám proti tomu nič. Mne muž veľmi pomáhal, ďalšie deti sme nemali, ale niektorá má doma ďalšie malé dieťa, ktoré je na ňu naviazané, je napr. postihnuté, každá to má predsa ináč. Je to na zvážení každej ženy, ona si tomu najlepšie rozumie.
@elizabet173 žijeme na SK a nie tam kde to je inak zariadené. Žijem tu, rešpektujem pravidlá tohto štátu. Nepolemizujem kde to ako funguje....nech sa odstupuje, porodí tam kde sa púšťa aj v ten deň. Mne je to jedno. Píšem co mi bolo 5x povedané na oddelení šestonedelia
@katarinka89 ja nepolemizujem, ten pobyt v porodnici je hlavne preto, aby mala nemocnica zaplatene, preto pisem, ze je to na kazdej matke. Vsetky vysetrenia sa daju urobit skor, aj ich tak niekde, dokonca aj na Slovensku robia. Ak je dieta v poriadku, mamina sa citi dobre, je na nej, ci ostane alebo nie
@ci aj na obed púšťajú. A plné tá chápem ja som tiež tak strašne chcela ísť domov,, malý plakal aj 7-8 hodin a keď som to vravela tam tak všetky sestričky, že žiaľ to je také bábätko, zvykajte si a ešte má šli zdzubat hocikedy že prečistí dieťa neviem utíšiť, veď ono je isto hladné a ja ho trápim, len čo mu dala jesť ešte horší krik. A ak zaspal potom na 8 hodín konečne po toľkom trápení, furt mi ho zobudili alebo má zdzubali že ako to že nepapa každé tri hodiny. Pre mňa katastrofálne
@evica17 a ty si čušala? Na mňa keby sa na novorodeneckom sestrička pre niečo oborila, to by ešte len videla, čo by sa začalo diať
@elizabet173 prepáč, nie som hadavy typ, snažila som sa jej to vysvetliť slušne. A na mňa samú to bolo dosť mať také malé bábätko nervózne ,uplakané a tešila som sa kedy odtiaľ odídeme.
Len teda furt som sa aj dr na novorodenckom pýtala a vravela a oni kontrolovali a nič nenašli.
@evica17 z takého oddelenia by som sa snažila odísť čo najskôr, narodilo sa nám pred týždňom do rodiny bábätko, mamina si nevie prístup lekárov aj sestier vynachváliť. Nie je to Koch ani žiadna súkromná klinika, normálna nemocnica, je to vždy o ľuďoch
@elizabet173 ja som rodila v rovnakej pôrodnici ako pri staršom, ale vtedy som bola nadmieru spokojná a za rok a 3 mesiace sa vymenil personál a otras teda,doktori ostali rovnaký,to v pohode ale sestričky
@ci na reverz ťa vzdy pustia...aj hneď po pôrode
Púšťajú na štvrtý deň po pôrode (neráta sa deň pôrodu). Takže ak si rodila v stredu tak oficiálne ťa pustia nedelu