Ahojte,
chcem sa spýtať žien, ktoré rodili v Skalickej pôrodnici ako u nich prebiehal pôrod KP?
Začínam 38 TT a lekári stále čakajú, že sa bábo otočí. Mňa zaujíma, ak sa neotočí, trvajú zaryte na prirodzenom pôrode alebo plánujú cisársky rez? Nechajú rozbehnúť prirodzený pôrod a po zistení, že sa neotočilo pristupujú k akútnej sekcii? K tomuto sa mi zatiaľ nevyjadrujú a ja neviem na akú variantu sa pripraviť.
Prosím o aktuálnejšie skúsenosti.
Ďakujem pekne.
@mimaan Ďakujem pekne za odpoveď. Čakám dievčatko, aké kritériá zvažujú pri možnosti prirodzeného pôrodu? Záleží aj na názore matky, prípadne, ak je prvorodička, môže sa rozhodnúť sama?
@tatiana288 To ti bohuzial neviem povedat, ja som cakala chlapca, nakoniec sa otocil a isiel prirodzene, ale tak mi bolo povedane na kontrolach. (U chlapcov je vacsie riziko kvoli poskodeniu genitalii). Treba sa opytat doktora pri kontrole v nemocnici. Urcite ti povedia narovinu. Aj oni potrebuju, aby si bola v pripade prirodzeneho porodu psychicky pripravena. Mozno si myslia, ze ti to oznamil uz tvoj gynekolog. Neboj sa pytat, doktori su tam v pohode! Aj ked primar je srandista 🙂
@tatiana288 rodila som pomalý 15 rokov dozadu chlapca KP a rodila som.prirodzene potom za 4 roky dievča tiež Kp a tiež prirodzene
@tatiana288 ahoj, ja som sice rodila pred dvomi rokmi, ale doktori su tam ti isti, takze asi plati stale to iste - ak je to chlapec, tak automaticky bude cisarsky, pri dievcati zvazuju aj prirodzeny.