Pediater pre bábätko

nickb
4. dec 2024

Ahojte viete mi poradiť dobrého pediatra pre bábätko , kedy treba riešiť nejaký zápis k lekárovi alebo ako sa zaevidovať ?
Som v 20tt a bolo mi povedané že už by som si mala nájsť nejakého tak sa obraciam po radu ku vám 🙏
Okolie Skalica, Senica.
Ďakujem 😊

thirstymonk
4. dec 2024

Až tak predčasne sme to zas neriešili :D Keď sa narodilo dieťa a pušťali ho domov, tak som zavolal a prihlasil sa. Doktorka potom prišla domov k dieťaťu sa pozrieť na neho a potom už sme s nim chodili v stanoveny čas na prehliadky.

V 20 tt podľa mňa fakt nemusíš nič riešiť, ešte sa môže nedajbože hocičo stať.

valikasikulova
4. dec 2024

@thirstymonk domov? Fiha to v ktorom roku tak fungovalo? To ma celkom zaujima

123miaa123
4. dec 2024

@nickb ahoj, ja som to riešila cca mesiac a pol pred pôrodom, dohodla som sa, že keď nás prepustia z nemocnice zavolám jej a prídeme. 🙂

daja07
4. dec 2024

@nickb no je to este skoro, ale pozistovat si kde je aky lekar a ktoreho by ste chceli pre vase dieta, uz mozes. Potom chod alebo zavolaj k pediatrovi ci vas vezmu. Odo mna pytali meno pediatra v porodnici este predtym ako nas prepustili. Bolo to v Kosiciach. Ked sa dieta narodi, zavolas pediatrovi a dohodnes si s nim prvu prehliadku. Niektori chodia k babatkam domov, ale je ich velmi malo. Zvycajne ti povedia kedy mas prist. Je to tusim do 48h po prepusteni

thirstymonk
4. dec 2024

@valikasikulova 2017. Potom cez covid sa s tým prestalo.

dixitka
4. dec 2024

@nickb ja som to riešila cca 2 mesiace pred termínom, to podľa mňa bohato stačí. V pôrodnici už nahlasuješ meno pediatra, takže to už ho musíš mať zajednaného. Tu si vieš zistiť, kto je váš pediater podľa obvodu - ten vás musí zobrať, no treba sa ohlásiť, nech si vás poznačí https://www.e-vuc.sk/ttsk/zdravotnictvo/kto-je-...
Ak chceš iného ako obvodného, treba len obvolať, no zobrať vás nemusí.

nickb
autor
4. dec 2024

Ďakujem veľmi pekne 🙏