Interupcia - Skalica

dianava
13. aug 2022

Dobrý večer, vopred píšem, že nie som zvedavá na preafetkovane mamičky, ktoré mi tu budú vypisovať veci o ktorých už sama viem. Chcela by som sa opýtať na cenu interupcie v Skalickej nemocnici a prístup lekárov. Vopred ďakujem za rozumné odpovede.

tosomja
13. aug 2022

@dianava myslím že všade je to rovnaká suma, cenník by si mala mať prístupný na internete, a prístup lekárov...tak podľa toho na koho natrafiš. Nikto ťa súdiť nebude. Nemajú na to právo. 🙂 Ale aj tak si to ešte rozmyslí. 🍀

berenika39
13. aug 2022

Zkus google, posílám link, je to PDF - je třeba zkopírovat do adresního řádku, aby fungoval: https://nemocnicaskalica.agel.sk/verejnost/cenn... 248,40 eur

dianava
autor
13. aug 2022

@berenika39 ďakujem, lebo už hodinu trávim googlenim a nenašla som nič 👍

dianava
autor
13. aug 2022

@tosomja rada by som, ale jedno mám.. toto je úplne neplánovane (ešte k tomu s ochranou) a viem, že by som nedokázala dať tomu dieťaťu to isté čo prvému... takto je to lepšia voľba aj keď viem, že mi to bude ešte dlho ľúto

tosomja
13. aug 2022

@dianava je to v poriadku. Tvoje rozhodnutie.

tosomja
13. aug 2022

@dianava k tej sume si prirataj všetky predoperačné vyšetrenia ako samoplatca. Okolo 70€

martinka13
13. aug 2022

😞

1ivanka1
13. aug 2022

@dianava ale tomu prvemu by si dala vela a to surodenca…co je viac nez vserko materialno..ale samozrejme nesudim,neopovrhuje len konstatujem

vorkola
13. aug 2022

@dianava No tak to ti bude nie dlho luto ,ale az do smrti .Nesudim ta,ale mam akosi za povinnost byt zodpovedna dat rady ,z pohladu inych co podstupili potrat , ze aby som takychto vystrihala,lebo po case ,aj ked su neneriace v nijake nabozenstvo,ale to svedomie sa nijako neda udusit. nijako.Ten zabity , zivot,ta bude brutalne prenasledovat,a nepomoze ti ani tristo psychiatriov.kazdy pocaty clovek je original.Ako fatisfakciu,ze by si odcinila tento potrat dalsimi narodenymz hoci aj 10 timi,,to tvoje zabite dieta,sa bude stale ozyvat.,,Preco si mi mama nedovolila zit?.Ver tomu je to tak.Ja tie zeny velmi lutujem ,ze takto trpia,Vola sa to post abortivny syndrom.TOTO sa vyliecit neda.tam potom obycajne zeny chodia pre ulavu za knazmi.Neboj sa budes lubit aj to druhe, ved nie je tu az tak zle.Alebo daj na adopciu.

gir
13. aug 2022

Neverím, že si písala len kvôli cene potratu. Nesúdim, len mi je to ľúto. Už jedno dieťa máš, prosím ťa, choď k nemu a odpovedz si, či by si ho dokázala zabiť? Asi nie. A práve sa chystáš zabiť svoje druhé dieťa. Je to dieťa, nie mača.

nelca84
13. aug 2022

@vorkola neprehanaj, mna nic neprenasleduje, aj s odstupom casu by som sa rozhodla rovnako. A poznam viacej bab, ktore to maju rovnako. Nechapem, co tu furt strasite s tym, ako to budu zeny lutovat do konca zivota a behat po psychiatroch 🤦‍♀️

ibajaanikiny
13. aug 2022

@nelca84 ja zase poznam tri velmi silne zeny a sli do toho,ze ich to trapit isto nebude…a opak je pravdou,jedna od vtedy dost pije a stale si to vycita,dalsie dve sa od vtedy snazia uz s novymi muzmi o babo a ani jednej sa nedari,jednej sa sice podarilo po umelom,ale v 3 mesiaci potratila…myslim si,ze takych ako ty,je stale menej…ale je fajn,ze ta to nezoziera,lebo je to potom velke utrpenie…

nelca84
13. aug 2022

@ibajaanikiny iste, su rizne pripady, ale nechapem, naco sa tu zeny do toho sraraju a hraju na city. Mna ide rozdrapit z tych presviedcani. Kazda sme predsa svojpravna a kazda sa ma rozhodnut sama, podla svojej situacie a bez natlaku.

martinka13
13. aug 2022

@nelca84 škoda, že sa nemôže rozhodnúť to dieťa. Ono sa na svet nepytalo

nelca84
13. aug 2022

@martinka13 lenze rozhoduje matka, tak to proste je. A to az do 18-ky. V standardnych pripadoch samozrejme.

aylinn
13. aug 2022

@vorkola
@gir extrem čo vy dve tu dávate.

@dianava ak si s tým 100% stotožnená a vyrovnaná, tak nepočuvaj tieto žvasty , ani jedna z nich ti plienky , lieky poprípade nájom za väčší byt atď, platiť nebude. Mne kebyže sa to stane teraz, riešim to tak isto a nech ma majú za vrahyňu a zver a neviem čo, v dnešnej dobe rodiť deti a ešte na Slovensku..…. Všetky tieto zaborskej fanynky si to predstavujú tak jednoducho asi žijú v nejakom filme , vždy sú empaticke voči embryu ale voči tej matke absolútne, ani sa len nesnažia 😃👍🏼 Hlavne že potom keď tu ženy píšu že nezvládajú deti alebo že nemajú dosť financií tak sú tam same komenty typu “a načo si si robila ďalšie decko keď vies ze nato nemáš” 🙈

gir
14. aug 2022

@aylinn žiadny extrém, tomu sa hovorí svedomie... A vyprosím si označiť ma ako Záborskej faninku.

annamalaga
14. aug 2022

No ak máš nato vážne dôvody, tak len ty sama dobre vieš, čo robíš.

vorkola
14. aug 2022

@nelca84 No vsak este si nepreskocila,ved ani nevies kolko casu mas do smrti,a to nevie nikto.Dnes sme tu, zajtra uz nemusime,alebo dnes sme zdravi ,zajtra smrtelne chori,Naco sa tu hras na nesmrtelnu,.Urazy havarky ,choroby ,teba sa to netyka?No ja by som takato smela chvasstunka nebola ani vo sne,.Nikdy nevieme,co bude s nami ani o hodinu, nieto este zajtra.Epidemie, vojna vedla ,atd. ci ty uz mas zaplatene byvanie na marse.?,alebo presne vies,kolko sa dozijes v zdravi a v pokoji, a zavrazdeny ,ktory este nikomu neublizil, vsak pravda zakon to povoluje ,ten by nechcel zit v dravi a v pokoji.,lebo jeho vlastna matka podciarkujem vlastna matka ho nechce ani vidiet,nieto este porodit.Ubohe nenarodene deticky,lutujem vas vsetkych.Na Slovensju je celkom dobra zivotna uroven,dieta moze ist aj na adopciu,handier, uz ani nevieme co s nimi,dietatko nema nejake mega porcie,tak aky problem,Ze zije? vsak zijeme aj my,Predstav si ze by ta tvoja matka zabila, ?No co na to povies?

vorkola
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vorkola
14. aug 2022

@vorkola Prepac @nelca84, pomylila so m si nick,tento koment vyssie som pisala pre @aylinn

aylinn
14. aug 2022

@vorkola že si mimo a nerozumiem 3/4 toho textu nezmyselného 😃😃

nelca84
14. aug 2022

@vorkola zlata

dianava
autor
15. aug 2022

dámy, keby viem koľko moralistiek sa tu začne ozývať tak sa ani nepýtam.. svedomie mám, preto som sa rozhodla to riešiť takto.. je to moje telo, bude ma to mrziet, ale z môjho pohľadu to je stále plod, nie dieťa, nemám k nemu žiadnu citovú väzbu, nevidela som hlavu, ruku ani nič čo by z plodu už urobilo človeka.. a áno keby sa moja mama rozhodne ísť na interupciu, keď ma čakala nič by som jej nevyčítala, nemala by som ako samozrejme.. keby každá tehotná žena rozmýšľa ako vy, tak by tisícky detí končili v kontajneroch, detských domovoch a podobne a preto som sa radšej rozhodla takto ako trápiť seba, nás a aj to dieťa.. neviete žienky čím som si ja prešla počas tehotenstva, pri pôrode a ani po ňom... A preto som písala, že nie som zvedavá na preafetkovane mamičky... Vy keď chcete tak si rodte aj každý rok

adkadz81
15. aug 2022

@dianava Tu nejde o preafektovanost iba o to,ze duchovny svet -satanovo kralovstvo a Bozie Kralovstvo existuje,aj ked v neho neverite.Boh dava zivot-ducha a dusu clovekovi od pocatia aj ked jeho fyzicke telo este nie je vyvinute.Dieta je pri interupcii trhane zaziva.Z Bozieho pohladu je to vrazda a raz sa kazdy clovek bude zodpovedat za svoj zivot pred Bohom.Samozrejme o svojom tele moze rozhodovat kazdy,ale vy rozhodujete o zivote a smrti svojho dietata.Ja Vas vobec nesudim,na to pravo nemam,no kazdy hriech otvara dvere demonom a ti vam nic dobre do zivota neprinesu. Komentare,kt Vas od interupcie chcu odhovoriť, su len varovania s dobrym umyslom.

rikarika
15. aug 2022

@vorkola ty o com pises? Si si precitala aku otazku sa autorka pyta?

bambulka814
15. aug 2022

Mrzí ma to, ale toto je asi to najsmutnejšie uvažovanie...nemôžem dať prvému dieťaťu všetko, ak bude mať druhé a teda tomu druhému nedám pre istotu vôbec nič, ani šancu žiť. To je také "spravodlivé".

verulka1
18. jan 2023

@dianava ahoj prosim kolko ta to nakoniec vyslo ked sa mozem opytat