Život v Bernolákove

17. júl 2024

Ahojte,
chcela by som sa popytat, ako sa aktualne zije v Bernolakove. Viem, ze podobne diskusie existuju, no chcela by som co najcerstvejsie skusenosti, kedze situacia s byvanim sa meni z roka na rok. Budem vdacna za pozitivne i negativne aspekty - zaujima ma najma skolstvo, zdravotnictvo a "atmosfera", ci sa tam dobre zije, okolita priroda, komunity, nove stvrte a pod. Dakujem ❤

aspinka
17. júl 2024

Najviac informácií nájdete na FB v skupine Bernolákovo

autor
17. júl 2024

@aspinka vdaka,len FB nemam,preto skusam tu 😊

reklamka
17. júl 2024

Byvam tam. Co konkretne ta najviac zaujima? Skolka je preplnena, velky problem tam dostat dieta. Skola je tiez plna, chybaju ucitelia... Zdravotnictvo - detsky lekar nula bodov... Zubna ambulancia na urovni, ale vraj najdrahsia v celom BA kraji... Vela zalezi od lokality kde presne planujete byvat. Obchody taka normalka - Je tu Lidl, Billa, DM, Teta, bude fajn ked postavia Kaufland ako planuju. Doprava do BA des a hruza. Nonstop inak stojis na rampach v dedine. Ludia povacsine mili, najdu sa aj hovada ako vsade. 🙂 Velmi rychlo rastuca obec, takze je potrebne s tym pocitat. Priroda fajn, cyklotrasy, da sa... 🙂 Ak ta este nieco konkretne zaujima, pytaj sa. 🙂 Alebo pis spravu.

daniela022
20. júl 2024

v piatok navštívená zubna ambulancia, dentalna hygiena jednoa z najlacnejších, cesta do Ba s pripojenim na diaľnicu pohoda, chodime ráno pred 7

autor
20. júl 2024

@reklamka
@daniela022 dakujem pekne za spravy - je fajn pocut skusenosti od viacerych ludi

indianica
20. júl 2024

Bernolákovo - nič moc. Keby som si mohla vybrať, radšej by som žila v Ivanke pri Dunaji. Deti som dala do škôlky inde a aj do školy. Lekára tiež všetci máme inde. Kultúrny život tak isto nula bodov.

helenbozka
31. aug 2024

My tu bývame s rodinou. Má to svoje pre aj proti, ale popravde, som spokojná a neviem si predstaviť, kde inde by to mohlo byť lepšie (aspoň pre našu rodinu): záleží, v ktorej časti človek býva, pokiaľ si hľadáš novostavbu v časti Nová Bažantica, alebo teda oblasť s domami na uliciach ako Tulipánová, Narcisová atď... Vedz, že bez auta si ako na konci sveta. Obchody: žiadne, škôlka: žiadna...Všetka občianska vybavenosť je v pôvodnej časti obce a opačným smerom.Autobus tam chodí 1, zaviedli ho minulý rok.
Ale pokiaľ Ti to nevadí a si plne motorizovaná, tak Ok.
Avšak bývanie v okolí Hlavnej a obzvlášť v okolí Trnavskej ulice určite lepšie. Bernolákovo - Bratislava -> chodia vlaky (zvyknú hlavne ráno meškať) a tiež autobusy, čo mám odskúšané, tak 3 (2 z toho cez Ivanku - ráno katastrofa) a 1 cez veľký kruháč po starej ceste (ráno je to aj tak upchaté, odkedy je D4, o čosi menej). Škôlky sú 2 štátne, dostať sa do nich dá jedine po splnení všetkých podmienok (Spádová ulica, trvalý pobyt, vyhovujúci vek) , základná škola je obrovská - chodí do nej cez 1000 detí. Kultúra: taká dedinská zábava, takže sa jej my moc nezúčastňujeme... Služby: lekárka pre dospelých - obaja s manželom sme u nej a sme spokojní, detskú lekárku máme vo vedľajšej obci, obchody: Billa a pri nej DM, pepco, kvetiny, tabak, pekáreň... Pohodlné. A ozaj, možno to príde niekomu čudné, ale oceňujem, že je tu vybudovaná kanalizácia!!!
Myslím, že vo všetkých obciach cca do 20 km od Bratislavy je to podobné, človek si nájde podľa svojich priorít bývanie skoro na rovnakej úrovni.