Ahojte, chcela by som sa spytat rodicov ale aj nerodicov deticiek zo Senca a okolia, ktori sa hlasili na SZS dk Senca, ci je velky "pretlak" deticiek. Akekolvek skusenosti, postrehy ma potesia. Dakujem 🙂
@chris22 si rodena sencanka ? chodis na kopec ? v senci sa velmi vela veci riesi cez znamych
@loginexistuje Som z okolia SC, to snad nediskvalifikuje deti. To su tam potom vsetky deti len priamo zo SC?
Kopec... veruze netusim o com je rec, ale ak je moznost sa niekde registrovat (ako napriklad do Felixa) tak rada vyplnim. Ak je to ale vsetko zalozene na baze kontaktov, co sa mi nechce verit, bola by som velmi sklamana z principu tej skoly vs. reality 🙊
@chris22 to sa vztahuje na senec celkovo nechcem aby si to vztahovala na skolu jej riaditelka (ucila kedysi aj mna a to som uz stara korcula) a aj ostatni ucitelia su super proste len si sa pytala ci je pretlak a ako sa da dostat tam tak proste som ti odpisala isto tam nie su deti len zo Senca ale dopyt presahuje ponuku
Uprednostnuju sa surodenci
@loginexistuje Ach tak, uz rozumiem 🙂 Tak je to male mesto, ono to tak asi chodi vsade... viac ci menej.
Premyslam len nad tym, kde v Senci je kopec 😂
@chris22 no ako bolo pisane nepriamo vyssie vacsinou su na tej skole deti ako napr deti lekarov zo SC a podobne.
Ja ako bezny clovek neviem ci tam dceru pretlacim aj ked na to financie mam... ale konexie nie😏😀
a to som rodena z blizkeho okolia SC a manzel Sencan rodeny.
Uvidime ,zial tak to v SC funguje. a teda uprednostnuju surodencov...
Tak pokial viem poradovnik tam nie je. Prve dva roky si riaditelka pisala zozam deti, ktore rodicia nahlasili ale potom zistila, ze zoznam by mala nehorazne dlhy tak ho zrusila.
Ja aj moj muz sme obycajni zamestnanci a nie sme na vrcholovych poziciach ani som dovtedy riaditelku nepoznala a napriek tomu tam mame deti. Dceru som tam davala hlavne preto lebo jej bezna zakl. skola nesedela. Ona bola tak trochu ine dieta ako ostatne deti. Mozno sa tam dostala aj preto, ze ju tam mam od zaciatku vzniku skoly, na zaciatku to bolo mozno jednoduchsie, neviem.
Co tam poznam niektorych rodicov, tak tiez nie su zrovna lekari alebo ine topky, ale bezne zamestnani ludia.
Su tam aj deti z okolia, nielen zo Senca.
A to ze sa je tam teraz tazko dostat, je normalne vyvijajuca situacia. Otvara sa vzdy len jedna tieda co je max 20 deti. A prednost maju deti zamestnancov, a surodencov. Tiez by sa vam nikomu nepacilo ak by ste tam dostali jedno dieta a pri druhom vam povedia, ze dajte ho na inu skolu lebo chcem zobrat niekoho zvonku.
Napr. pri synovi bola situacia taka, ze 6 deti je ucitelskych a myslim, ze 10 malo surodencov. Tak nove deti mohla zobrat len 4 a aj to uprednostnovala chlapcov, lebo vacsina bola dievcat, tak chcela mat vyrovnanu triedu.
No a ked tam chcu rodicia dostat cca 100 deti a moze zobrat len 4 tak ano tomu sa povie tlacenka.
A len taka perlicka nakoniec, syn mal dokonca odklad, a rok predtym ked mal nastupit bez odkladu tak sa riaditelka velmi potesila, ze sme chceli odklad, lebo hovorila, ze uz ma viac ako 20 deti.
A ak si to dobre pamatam tak rok po nas mohla zobrat 8 deti zvonku. Potom som to uz prestala sledovat, kedze sa ma to uz netyka
@alex21 Zdravím, tiež pokukujem po tejto škole. Prosím viete mi povedať aj ako funguje škola? Aký sú učitelia, majú nejaké špeciálne kurzy školenia? Ako je to s orientáciou na výsledky? Ako funguje medzi sebou detičky, rešpekt, hodnoty, spolupráca? Asi fungujú frontálnym vyučovaním, majú domáce úlohy? Vďaka za čas na odpoveď Lenka
@lenik31 učitelia sú super, najde sa ucitelka aj ktoru moje deti nemusia ale ja im hovorim, ze aj tukú potrebujú aby si vedeli vážiť to dobré a nebrať to ako samozrejmosť. Ano ucitelia sa stale vzdelavaju a chodia aj na specialne kurzy aj skolenia.
Hodnotenie maju 1, až 3. rocnik iba slovne, 4-6 aj slovne aj znamky a 7-9 iba znamky.
Co sa tyka domacich uloch tak to velmi zalezi od ucitelky, niektore nedavajú, niektore sem tam. Teraz pri corone bolo viac domacich uloch ale predtym skoro ziadne. Domace ulohy su skor od druheho stupna, formou projektov alebo individualnyh priprav. Vela pracuju v skupinach a ano vedu ich aj k respektu. Zapajaju sa do vsetkych moznych sutazi, projektov vsade kde sa da. Starsia ma super triedu a vsetci drzia spolu, obcas tam maju nezhody ale vzdy sa ich snazili vyriesit skor akoby prerastli do nejakych velkych problemov. U syna sa to tam este formuje, ale tiez su v pohode. Ten ma chudak skor problem, ze chalanov je strasne malicko a baby ich dost prevalcuju. Ale zas ucitelka ich vzdy viedla k tomu, ze aj mensinu treba respektovat a maju sa navzajom pocuvat.
Tazko takto odpovedat. To by chcelo skor rozhovor. Skola je taky mix Felixa a beznej skoly. Vela maju tak ako napr. vo Felixe ale niektore hlavne to dobre si zoberu aj z beznej zakladnej skoly a mne sa praveze toto najviac paci. Lebo ak pojdu na klasicku strednu skolu tak by to mali prilis tazke, kedze este zatial netusime ktorym smerom sa poberu dalej.
Super je napr. aj to ze nestresuju deti skusanim a pisomkami. Napr. ja som mojmu synovi az v tretom rocniku vysvetlovala co je slovo pisomka. Doma som to nejak nikdy nespominala a vobec som si neuvedomila ze nevie co to je. Tiez pisali stvrtrocne, polrocne, koncorocne prace ale nikdy to nebral ako pisomku alebo test ktoreho sa mal obavat. Proste to bolo len precvicovanie vedomosti. Jasne ze na druhom stupni im povedia, zopakujte si ideme si napisat test ale to uz su velke deti. Tieto malicke to nikdy neriesili.
Proste jednym slovom ja som velmi spokojna.
@janedoe neviem v ktorej casti TT je Felix,ale Besst je hned ako vojdete do TT od Hrnciaroviec. Cize uplna pohoda. Skola zacina az 8:30,tak aj to je vyhoda. Smerom do TT ideme “proti prudu”. Vsetci idu smer BA,takze pokial sa nestane na dialnici nehoda,tak jedine,co nas rano zdrzi je kolona na kruhaci pri Lidli v SC.
@janedoe takze vy musite ist po dialnici az po TT? Lebo my schadzame na Voderadoch a prejdeme cez Hrnciarovce nad Parnou a sme v TT kde je hned skola. Alebo mozeme ist po starej ceste cez Blatne. Z domu pred skolu a spat to mame cca 47km. Dohromady je to skoro 100 za den,ale je to uplne v pohode. Takto ja dochadza. Do prace so BA. Moj muz,ked ja robim,tak vezie maleho do TT a potom ide do prace az do Karlovky. A potom spat do TT poobede pre maleho.
Dakujem damy za odporucanie na skoly v TT, verim ze aj tam su kvalitne, ale cestovat rano po vylozeni malej z TT by som nebola ochotna, navyse mame aj druhe dieta, cize toto mi pride pre nas konkretny pripad trochu krkolomne. Ja teda ostavam verit v nadej ze by sa dcerka dostala do SC 🙂
Ahojte, zohladnuje alebo prisposobuju narocnost aj nadanym detom, tj ak ma report z cppap? Nieco ako vidim,ze zvlada ratat do 20,tak ked je hotovy pridam mu ulohu navyse alebo náročnejšiu
Alebo je v Senci a okoli niektora ZS,ktora otvara/ma triedu pre nadane deti? Dakujem🌺
@evkanovaa aj pri nadanych detich, ktore boli testovane a maju o tom papier je integracia. Skola samozrejme zanho dostane viac penazi a mala by mu prisposobit studium. Ale zdoraznim slovo MALA. Je to cele na triednej a ta ak ma v triede vyse 20deti a nema cas a ani chut,tak nic extra nedostane. V SC trieda/ skola pre nadane deti neexistuje. Odporucam BA
@evkanovaa pezinok http://www.szspk.sk/terminologicky-slovnik/clan..., ale tuto nepoznam
Alebo potom TT
@evkanovaa v okolí myslím, že nie. My sme síce nie sme priamo zo Senca, ale jediné, čo som našla je BA a Šala. V Trnave a Seredi bola trieda pre nadané deti, ale už sú bežne integrované. Ja mám syna prváka. Napokon sme ho integrovali u nás c škole, hlavne kvôli kamarátom zo škôlky. Má úžasnú učiteľku, v škole je šťastný, ale začínam vidieť problémy. Chýba mu rovesnícka skupina na jeho intelektovej úrovni, má veľa samostatnej práce, na ktorú nie je ešte zrelý a začal mi sabotovať matematiku, pretože nechce vyčnievať z radu 🙈
@janedoe ahoj, dakujem a prosim ta,kam chodi na skolu? Kde su pristupni aj na integraciu takychto deti?
Toto je co je druha strana, spoluziaci, aj ked su teraz min.o rok starsi a v skole mozu byt ti s odkladom aj o 2roky. Min sk.rok bol intelektovo mimo spoluziakov v skolke a naviazal sa na p.uc. a ta z neho asi mala hlavu abo co (ano, hovorila som s nou..nepomahalo), take odpisy co mu vravela... siel o rok skor do predskolackej a tu je mega spokojny, aj s detmi, zapaja sa, ziari.
@evkanovaa nadane dieta skola integruje veelmi rada. Su to peniaze navyse. Druha vec je ako realne potom aj dieta dostane extra vzdelanie navyse. Problem je jedine,ak ma navyse PAS alebo ADHD alebo ho chcete dat do skoly o rok skor. V SC moznosti nie su. Bud sa obetuju rodicia a rozvazaju dieta alebo sa “obetuje” dieta a pojde do miestnej skoly a navyse ulohy/vzdelanie/cas mu venuju zasa len rodicia doma po skole. Mame osobnu skusenost. Rozhodli sme sa prvy stupen “pretit” takto a potom skusit v BA 8rocny gympel pre nadane deti.
@chris22 ano je pretlak - minimalna sanca sa tam dostat....
tiez tam chcem dat dceru ale berem to ako zazrak ak sa tam dostane je tam niekolkorocny poradovnik....