Bývanie v Senci

jackie_1992
15. aug 2021

cavte vsetci 🙂 mate niekto skúsenosť s bývaním v Senci? Čakáme bábätko a manželovi sa páčia ceny bytov v nízkych bytovkách. Senec ale nepoznáme a celkom nas soklo, kolko sa tam predáva bytov, pekných a lacných.

Tak ci tam nie je nahodou nejaky problem ked sa tak vo veľkom predávajú?

Ďakujeme za vsetky rady 🤗

liz_lemon
15. aug 2021

@jackie_1992 problemom je cestovanie do/z BA, denno denne zapchy

veronika33
15. aug 2021

@jackie_1992 kde v SC sú tie lacné bytovky? Ak je to v okolí Slávičia a iné "vtáčie" ulice, tak je to oblasť v bývalej tehelni, na okraji SC smerom na Trnavu a teda, tam bývanie nič moc, veľa betónu, skoro žiadna zeleň, je to pri poli, fúka tam vietor, zápach z blízkej skládky + pri dažďoch sa už stalo, že oblasť je komplet vytopená bahnom, škody veľké, zatiaľ sa žiadne opatrenia neurobili - našťastie od poslednej povodne už tak nepršalo, ak by prišiel taky istý dážď, tak sa situácia zopakuje. Celkovo je to tam prehustené, do mesta ďaleko, je tam nejaký chodník cez cudzie pozemky, ktorý vraj developer urobí, ale to sú len sľuby.... ak sa nejedná o túto lokalitu, tak napíš kde sú tie lacné bytovky a napíšem ti, čo viem o danej lokalite, ale iné lacné bytovky ani neviem, kde sa stavajú, leda ešte viladomy, ale tam tiež nič moc...

queen_el
15. aug 2021

Bude to asi Tehelna, tam je to tak ako napisala @veronika33, takto pred rokom dost prsalo a tam doslova stala voda…ale nezda sa mi, ze by to bolo lacne, no aktualne ceny nesledujem. Okrem toho ako mesto je fajn, cestovanie do BA je take ake je, ak sa to vas tyka, tak tiez to treba zvazit.

jackie_1992
autor
15. aug 2021

@liz_lemon o tych zápchach viem hej 🙂 ja ale robim z domu + materská a manžel velmi skoro bude chodiť do prace alebo okolo obeda. To je v pohode nie?

jackie_1992
autor
15. aug 2021

@veronika33 uuuu tak to znie hrozne. My sme pozerali ulice A.Hlinku, Svätoplukova. Tam sa predávajú za 135tis. A 115tis. Je to tiez tehelňa? 😐 a este zemplinsku a považskú sme tiez pozerali.

jackie_1992
autor
15. aug 2021

@queen_el dakujem velmi za rady. 🙂 to som vobec netušila. Poviem aj manželovi, ze vtáčie ulice nie.

queen_el
15. aug 2021

@jackie_1992 nie,tak to nebude tehelna. Iba A.Hlinku je tam blizko, ale ostatne ulice su uplne inde .

jackie_1992
autor
15. aug 2021

@queen_el uz uz googlujem 🙂 hej, hlinku je tam pri vtacikoch, Svätoplukova je taka dlha ulica, ale Zemplínska a Považská sa mi pozdavaju. Pôjdeme omrknut 🙂 inak, kolko je v Senci tych jazier preboha? 😃 pozerám, ze pri zemplínskej je jedno take pidi a druhe velke a vola sa Strieborne jazero. Da sa tam normálne plávať? My žijeme teraz pri Drazdiaku v Petržalke a kebyže je to nieco podobne, tak parada! 😍

queen_el
15. aug 2021

@jackie_1992 je ich viac :D ale popravde ja by som do tych jazier nevliezla, ta voda nie je uplne najcistejsia. Ale ja som fajnova :P

jackie_1992
autor
15. aug 2021

@queen_el fakt? No skusim nieco pokukať. Ako ja tiez pocas tehu do drazdiaka neleziem, ale je fajn hoc len pri vodicke si precitat knihu, prejsť sa, sadnúť do restiky.. Avsak pôjdeme omrknut. Velmi dufam, ze je to nieco take a ze si rychlo nájdeme pekne bývanie 🙂

nic0le
15. aug 2021

@jackie_1992 Zemplínska a Povazska je tzv "Salamka", staré lacne byty mimo centra. Tam by som v zivote nešla.

nic0le
15. aug 2021

@jackie_1992 dá sa tam plávať ak ti nebude vadiť že plavas s 💩

liz_lemon
15. aug 2021

@jackie_1992 tak to je asi v pohode, ja tam nebyvam, ale mam kolegov odtial, chodia do prace skoro

evkamotka
15. aug 2021

Nerozmyslali ste nad Pezinkom?

luccija
15. aug 2021

@jackie_1992 mne sa Senec veľmi páči a banujem, že sme tam nestavali dom.Ulice nepoznám, ale pridaj sa na FB do skupinky mestskej a tam sa popytaj.Co viem často sa riešia problémy so Srbmi a inými prisťahovalcami, ktorí tam bývajú a pracujú v logistických centrách v okolí.Mesto je pekné cukrárne, obchodíky...a dochádzanie nie je tak hrozne.Najlepsie je si obzrieť ulice sama

jackie_1992
autor
15. aug 2021

@luccija och na fb sa snazim nebyť 🙂 ale dakujem. Urcite pôjdeme kuk. Ja vlastne poznám len máličko centrum a akvapark. Inak nic. Mozno na domček je senec vhodnejší ako na bývanie v bytovke. Taky domcek... Ale u nas domček az tak o 10rokov asi 😃

jackie_1992
autor
15. aug 2021

@evkamotka ANO, aj nad Pezinkom, ale ten sa nam zdal drahší a ešte nieco tam manželovi vadilo... Ale co? Chodí tam vlak? Lebo on chcel dochádzať aj vlakom. Ale aj nad modrou a sv. Jurom sme rozmýšľali, akoze my mame viac možnosti, ale urco nechceme tie developerské novostavby a nechceme obrovskú hypotéku, lebo radsej do vzdelania chceme investovať ako do bývania 🙂 zato ten senec nam prišiel perfis, ze ake lacne byty, ale ked baby píšu o tych novych uliciach a asocialoch... Tak neviem. 🤔 predsa len kvoli detickam sa sťahujeme.

jackie_1992
autor
15. aug 2021

@nic0le jasne, ja milujem hovienka 😂😂😂

durisovamichaela1
15. aug 2021

@jackie_1992 ahoj my sme práve mali byt na tzv."salamke" ( ulice sú tam pomenované ako salámy Inovecka ,Považská...;0) a mi sme boli spokojný detske ihrisko na každom kroku fakt za rohom strieborne jazero chodili sme sa tam aj kúpať a žiadne zdravotné problémy neboli ani u deti taktiež prechádzky okolo jazera a super langoše ci pivko počas leta ;0) a hlavne nebolo v lete preplnené chodia tam prevažne domaci nie turisti taktiež na Kysuckej je vynovená skolka deti tam radi chodili a do centra peso cca 10-15minut všade sa dá prejst peso nie je to také veľké mesto a sú tu rôzne akcie pre deti či už v kine alebo slnečný festival v amfiku, no a muž robil v ba tak chodil skoro ráno do roboty a vyhol sa tak zápcham

majolenka25
15. aug 2021

@jackie_1992 My sme bývali na Zemplínskej. Mne sa zdalo odtiaľ všade ďaleko. Do mesta, do najbližších potravín, na jazerá, k lekárovi... Nič tam nebolo. Ale najhorší bol v SC ten smrad zo skládky, či z bioplynky. To sa nedalo dýchať. Dochádzanie SC - BA je kapitola sama o sebe, najmä keď treba skĺbiť prácu a deti, takže sme aj my skončili v BA.

jackie_1992
autor
15. aug 2021

@majolenka25 no, znie to cim dalej, tym horšie. Bože! 😨

jackie_1992
autor
15. aug 2021

@durisovamichaela1 toto znie uplne inak 😊 uz sa teším az pôjdeme pozriet a overime si nejake informácie. Manžel ma v praci tiez nejakých chalosov co tam bývajú, tak vyzvedie aj od nich. Neradi by sme z blata do kaluže. Ale presne niečo take hľadáme. Ticho, prechádzky ale aj škôlky a obchodíky naokolo. To mame aj teraz, len byt mame maličký. 😔 o kultúre viem vela, lebo som žurnalistka a venujem sa prave kultúre, tak hej, viem, ze v senci nuda nebude urcite. V tomto smere nam napr. Malacky vypadli, hoc tiez maju kultúrne leto, zahoran kino, ale velmi malo programu. Aj to je dôležité. Nuz, nie je Lahke vybrať novy domov, hlavne ak uz nejde len o nas, ale aj o krpca a ma to byt na viac rokov... Som Zvedava kde skoncime. Dakujem za vsetky rady, vsetky su nápomocné 🤗🤗🤗

veronika33
15. aug 2021

@nic0le tak na salámke nie sú len staré a lacné byty, konkrétne na Zemplínskej je niekoľko nových bytoviek a v tých sa býva fajn, myslím, že z tých novších patria k tým kvalitnejším,
@jackie_1992 čo sa týka Strieborného jazera, je menšie, ale pekné a kúpať sa v ňom dá, je tam aj jeden menší bufet, robia tam dobré langoše okrem iného, nevšimla som si, žeby tam plávali hovna, chodíme sem často, ale je pravda, že hlavne sa prechádzať,
Zemplínska a aj iné ulice na "salámke" ma blízko Billu, je tam škôlka, súkromna škola a otvorili tam cca 2 - 3 roky dozadu novú základnú školu, ihrísk je tam tiež dosť a do centra sa mi to vôbec nezdá ďaleko, skratkami cez Oravskú a Sokolskú sa dá dostať do centra rýchlo, Svätopluková je takmer v centre, záleží samozrejme, kde na Svätoplukovej, Smrad zo skládky na "salámke" necítiť,
A. Hlinku je ulica blízko tehelne, aj tieto ulice bývajú vytápané a dosť sa tam tiež sťažujú na to, že tam cítia smrad zo skládky, tie bytovky majú svoje problémy, napríklad tam mávajú v schodištiach použité linoleum, nie kachličky a opotrebením to už vôbec nevyzerá dobre, na strechách býva kanadský šindel, ale či je tak vo všetkých to neviem, všimla som si, že jedna bytovka už má strechu zrenovovanú, v strede toho sídliska je pekné ihrisko, celkovo je v Senci bývanie pekné, samozrejme je ešte veľa čo zlepšovať

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evkamotka
16. aug 2021

@jackie_1992 ano, pezinok je na perfektne frekventovanej trati do ba. Rexom si na hlavnej stanici za 16 min! Tie byty v pk maju dovod, preco su o kusok drahšie = dostupnost do BA, lepsie sluzby pre obyvatelov kedze je o nieco vacsi, lepsie vybaveny.
Osobne by som hore dole do sc nedala, nie je vsetko len o dochadzani do prace+nevies, kde budes o par rokov pracovat ty a v akych casoch.
Pk ma vybornu infrastrukturu (pre deti, rodiny, mladych... =hernicky, ihriska, kultura, lekari...) je to o nieco vacsie mesto nez senec.
Dobre by sa aj detom dochadzalo na strednú vlakom, ak by sa rozhodli pre nejaku mimo pk.

jackie_1992
autor
16. aug 2021

@evkamotka hm... Och, tak ja neviem. Pretlmocim manželovi. A vy bývate v bute ci v dome v pk? Ako sa pohybujú ceny tam?

jackie_1992
autor
16. aug 2021

@bennn ahoj my bývame v Petržalke hned blízko ramena, drazdiaku, obchody, škôlky, skoly blízko... Len nechceme davat za stary trojizbak 180tis. Teraz bývame v takom mega paneláku a je to Hroza. Inak hej, v Petržalke by sme najradšej ostali. Čunovo, rusovce su pre high society 🙂

janka13281
16. aug 2021

@jackie_1992 Za mňa bývanie v Senci úplne super, veľa možností aj pre mamičky s detičkami. A kúpa staršieho prerobeného bytu je možno lepšia investícia ako kúpa nových, narýchlo stavaných za raz také ceny .Cestovanie je problém v ranných špičkách asi z každej strany. A ceny určite neporovnateľné s Bratislavou.

frawd
16. aug 2021

Oficiálne smrad z bioplynky v Senci nikdy nebol, ale za mňa môžem povedať, že "na Salámke" tam smrdelo parádne. V noci ani okno otvoriť, aby sa človek nepogrcal. Na druhej strane pri Kauflande zas pekne smrdí bitúnok, to je tiež lakocinka.

evkamotka
16. aug 2021

@jackie_1992 my byvame na 3i byte, planujeme tu dom niekedy najblizsich 5 rokov. 3i byty... Tak ako ktorý, ci je novy alebo panelak, aka metraz. Medzi 110 az 145 tis. Pozri si nejaky realitny portal. Mbe sa paci infrastruktura na urovni (ms az ss, lekari, kultura) a keďže je tu vlak, vyborna dostupnost do ba za 16-20min. To mozete ocenit aj ked budu deti mat same dochadzat na strednu.

Modra vlak nema, citit ze uz je to o dost mensie mesto. Niekomu to nemusi vadit ale na denne dochadzanie do BA je to cez zapchy uz na dlho (mozno ty alebo deti budete chodit v hlavnom rannom case)