Ahojte prosím Vás vedeli by ste mi napísať nejaký zoznam co potrebujem v nemocnici aj pre mna a aj babo ....prípadne aj veci čo sú úplne zbytočné. Ďakujem krásne 🙂
Ja som rodila v januári a použila som toto:
Toaletný papier, vlhčené utierky, uterák na intímne partie( ja som bola dlhšie kvôli dcerinej žltačke, tak som si pýtala od manžela ďalší, tak ak máš miesto kľudne aspoň dva), osušku, obuv do sprchy určite, papuče, popôrodné vložky, popôrodné nohavičky, nepremokavé podložky pár kusov, nočné košele ( tiež určite viac, mne osobne pretieklo mlieko parkrat, aj odspodu sa môžeš zašpiniť), sprchový gél na intímne partie, podprsenka na kojenie sa zišla tiež. Toto by som povedala, že je také nevyhnutné. Potom už len klasiku- kefku, hrebeň, gumičku do vlasov, nabíjačku, blablabla. Napríklad mala som aj príbor a pohár, ale ten som nevyužila. Ale taký igelitový sáčok na rôzny odpad čo budeš mať na izbe sa zíde, nie je tam kôš na izbe, až na toaletách. A pre bábätko ti treba čiapočku, neskôr oblečenie na domov, jednorazové plienky, 60% lieh, teplomer. (Sudokrem a vlhčené tam sú). A tiež veľa vody, z vodovodu je tam taká zvláštna (možno len pre mňa), nejaké sladké na energiu. A pre každý prípad vložky do podprsenky. Pre mňa bola najviac ocenená vec v pôrodnici popôrodný vankúš. Boli tam žienky, ktoré ho nemali a len ťažko si pri obede sadali.
Snáď pomohlo 🙂
@alex5896 zabudla som podotknúť, že som rodila v Ružomberku 🙂)
@alex5896 ahoj, ja to mam relativne cerstvo za sebou, takze to, co som naozaj potrebovala bolo: pre mna: poporodne vlozky 3 baliky som spotrebovala, podlozky pod choreho aspon 15 ks, aspon dve nocne kosele, nejaky jemny sprchovy gel, poporodne nohavicky, papuce, mast na bradavky
Pre babatko: balik plienok (2-5 kg pampersky som mala), podlozky pod choreho 2 ks, ophtalmo septonex kvapky, lieh a tampony na pupocnik, flasku, cumlik, vlhcene vreckovky zober jeden balik sebe a jeden malemu, sudocrem, detsku umyvaciu emulziu, latlove plienky 3 ks
Oblecenie pre maleho mi dali v porodnici- ja som mala len na cestu domov.
Rodila som v To, toto su veci, bez ktorych som sa nezaobisla, odtatne mi bolo v taske zbytocne 🙂
@alex5896 Ahoj, ja som rodila teraz 26.3.v Ružomberku, takže prednedávnom 🙂 Pre seba som potrebovala nočné košele, vložky, nohavičky, osušky, drogeriu a pre moje dvojičky plienky, lieh na pupcek, utierky na ritku..... Inak veľa vecí mi dali/požičali oni... Aj kremík na ritku, aj samponik na kúpanie, aj veci pre detičky, aj zavinovačky.... Takže pohodicka 😉
@alex5896 áno, popôrodný vankúš je nevyhnutnosť 🙂 ale , mám vychytávku- klasicky z lekárne vyplnený tymi gulickami splasol po týždni používania, reklamovali sme ho, a to nechápali, že čo sa stalo, lebo nemám 150kg. Takze na doma som si kúpila detské plávacie koleso 😉a dokonca pohodlnejšie, len treba menej nafúkať 😉
@janulka2805 lieh si mám nosiť z domu? Veď oni im tam čistili vždy pupok
@1321987 No keď som ich mala už pri sebe na izbe, kázali mne čistiť...
@alex5896 ahoj, väčšinou nemocnice majú na svojich stránkach zoznam veci ktoré si treba priniesť. Napr. toto: https://www.fnspza.sk/sk/oddelenia/gynekologick...