Vstup do Ruska

28. okt 2024

Ahojte, vedel by mi niekto povedať ako je to so vstupom do Ruska a následným vrátením sa na Slovensko ? Ďakujem

zuzanita1609
28. okt 2024

Choď a zamávaj demokracií 😜

zic
28. okt 2024

Rada do zivota... chod vzdy co najblizsie ku zdroju informacii. V tomto pripade na stranky ministerstva zahranicnych veci. Dozvies sa asi vsetko potrebne. Ze z EU sa tam priamo neda dostat... ze cesta vlakom cez PL a BY trva cca 36 hodin, ake viza potrebujes apod... alebo preplav rieku ako ten sikula z vychodu... alebo sa pripoj na dalsiu sluzobku ku Blahovi...

autor
28. okt 2024

@zuzanita1609 nepýtaj sa na tvoj osobný názor, keď nemáš čo povedať radšej mlč

niekto2hy
28. okt 2024

Obrat sa na clena vladnucej strany,ten navstevu absolvoval..

autor
28. okt 2024

@zic chceme ist autom.. na tvoje poznámky nebudem reagovať

autor
28. okt 2024

@niekto2hy 🙂

zuzanita1609
28. okt 2024

A najlepšie na nafukovacom kolese. 😁 A ževraj sa dostal,alé nik nevie,ako dopadnú 🤭

autor
28. okt 2024

@zuzanita1609 o nejaké trápne vtípky nemám záujem, mlčanie nad zlato

zuzanita1609
28. okt 2024

Veď šak štartuj a choď. Si stále v slobodnej krajine,to do akej pôjdeš sa pýtaj tých navrchu,alebo aspoň Blahu 😁

autor
28. okt 2024

@zuzanita1609 bez tupých poznámok to nejde že? Precestoval som celú Ukrajinu, Bielorusko a okolité štáty, dokonca aj USA. Chcem objaviť aj Rusko 🙂 Nejaký Blaha ma nezaujíma, nežijem primárne na Sk tak tu ani nevolím, nech si krajinu ovplyvňuje ten kto tu žije

zic
28. okt 2024

Ok, tak este raz a pomaly... ak chces ist autom, tak z EU sa neda. Precitaj si info na stranke MZV SR. Takze najskor cez Turecko. Uz je to zrozumitelnejsie?
Ked si taky zcestovany, tak ma prekvapuje, ze hladas info takehoto typu na "mamickovskom fore" a nie na relevantnych strankach...

sissy27
28. okt 2024

@zic presne toto mi napadlo 😂 panko scestovany ako willy fog ale nevie si dohladat verejne dostupne info a neda sa mu inak, len sa spytat na mk 🤦🏼‍♀️😂

autor
28. okt 2024

@zic čitat viem. Reagujem na tvoje priblblé poznámky. Mk má žena, zaujímalo ma či niekto tak nebol v blízkej dobre

zuzanita1609
28. okt 2024

Nedá sa,mne páči sa mi Kamčatka, krajinu majú ozaj krásnu,ale načo sa pýtaš? Či sa bojíš,že budeš považovaný za západ.špiona? Áno budeš považovaný,pretože Rusi sú tak paranoidní,že už ani brat nepozná brata. Nešla by som. Iba len keby som z neba padla na chcenú plochu. Čo iné ocakavaš? Ale návody,keď je vojnový agresor?

egonsk
28. okt 2024

vstup autom by mal byt bez problemov, treba mat viza, vid:
https://slovakia.mid.ru/sk/konzularne_oddelenie...

autor
28. okt 2024

@zuzanita1609 pýtam sa na skúsenosť 🙂 mám tam známych no oni mi toto zistiť nevedia

autor
28. okt 2024

@egonsk vďaka ! 😄

egonsk
28. okt 2024

pripadne mozes skusit aj tu, ak sa ti nechce obehavat urady:
https://www.eviza.sk/p/rusko/

zuzanita1609
28. okt 2024

Tak letecky neviem,možno potom už len napešo 😉. Chodili dvaja východniari na Felicii po Rusku,ale to ešte Putinovi nezad..lo. Tiež sme chceli ísť,ale budem si ja robiť zbytočne starosti pre fotky do albumu? 😏

vanilkovazmrzka
28. okt 2024

Myslim ze treba viza

A rovno tam ostan zit, niekde mimo moskvy, aby si precitila kvalitu skutocneho zivota v rusku 🙂

autor
28. okt 2024

@zuzanita1609 chceme ist autom

zic
28. okt 2024

@egonsk lenze toto su podmienky RU strany... na tej stranke MZV SR pisu, ze vsetky prechody pre osobnu dopravu su uzatvorene...

autor
28. okt 2024

@vanilkovazmrzka vďaka za prvú časť odpovede a ku druhej len to že nechcem ist len do Moskvy

kacusik69
28. okt 2024

autom neviem, avsak nie je problem vstupit na uzemie cez Turecko, Armensko, Emiraty, Srbsko, Azerbajdzan, Gruzinsko (napriklad) … potrebne su samozrejme viza (turisticke cca 70 eur, vybavuju sa online, na uzemie treba vstupit do 60 dni od vydania max. na 16 dni)

V leteckej doprave nie je absolutne problem odletiet a nasledne sa vratit cez niektoru z vyssie uvedenych krajin, pri pozemnej doprave nepredpokladam ine, ani system na overenie vstupnych podmienok nepise ine

jamimo
28. okt 2024

ja ti neporadím, ale ma prekvapujú tie komenty. Autor na začiatku neuviedol, prečo tam chce ísť....Viem, že to asi nie je autorov cieľ, ale tak napr. pacienti so sklerózou multiplex vyhľadávajú súkromnú kliniku v Moskve na liečbu ich diagnózy- transplantáciu kmeňových buniek. Nenávideli by ste ich tiež, len preto, že vstúpia na územie Ruska? A veruže taká klinika na Slovensku nie je. 🤷‍♀️ Ten hejt je úplne zbytočný, napriek tomu, že nesúhlasím s ruským režimom.

egonsk
28. okt 2024

@zic Neviem, ja sa pamatam iba, ze Finsko tento rok obmedzilo, ale z inych statov neviem o tom... Autor uz nieco pobehal, tak si dokaze spravit itinerar podla svojich moznosti a lokality kde sa aktualne nachadza predsa....

kacusik69
28. okt 2024

@zic
@egonsk hranicne prechody otvorene (a jedine povolene) pre pozemnu - automobilovu - dopravu:

Poltavka», «Turiy Rog», «Bagrationovsk», «Gusev», «Mamonovo (Grzechotki)», «Mamonovo (Gronowo)», «Morskoje», «Pogranichny (Kaliningrad Oblast)», «Sovetsk», «Chernyshevskoye», «Torfjanovka», «Brusnitchnoe», «Svetogorsk», «Kyakhta», «Ubylinka», «Burachki», «Vyartsilya», «Kunichina Gora», «Shumilkino», «Verkhny Lars», «Lyuttya», «Solov'evsk», «Starotsurukhaitui», «Salla», «Suoperya»;

kacusik69
28. okt 2024

https://evisa.kdmid.ru/ - oficialna stranka

maranco
28. okt 2024

Nedávno boli v Rusku na aute tak si pozri ich videá ako tam išli
https://www.youtube.com/@SK_Adventures/videos

niekto2hy
28. okt 2024

@jamimo Ked sa pyta anonymne,neuvedie dovod a chce od uzivatelov fora info?
,,nežijem primárne na Sk" - preco sa nepyta v krajine kde zije,asi ma nato dovod...