Zvýšenie výživného pre druháčku

nelendelina
16. jan 2016

Chcem sa opitat neviem ci som urobila dobre dala som si zvysenie vyzivneho moja natalka chodi do druheho rocnika na zakladnu skolu otec plati na maloletu 60€ ja som na rodicaku niekedy mi nevychadza s korunami ked natalke nieco treba ci veci skola zubar ......tak som si dala na zvysenie lebo ked som raz poprosila otca natalky nech mi da polovicu na budu tak ma poslal.....hlavna vec ze on si kupuje ale to je jedno a malej nekupi nic a povie ved ti davam vyzivne a teraz ideme mat su a zrazu sa chce dohodnut ale len vjeho prospech lebo ja som si vypitala 100€ a to mi vraj nedaju chcem pocut vas nazor

pribinak
16. jan 2016

100e na skolacku je uplne primerana sumu, 60e je malo, ked vyplatis obedy, druzinu a detom treba stale kupovat oblecenie, pomocky, obuv, prezuvky (ved rastu)

Dolezite je aky je jeho prijem a ci ma este ine vyzivovacie povinnosti

PS: opytat s "y"

atanerka77
16. jan 2016

100 vobec nieje vela, bezna suma. Mne daval 100 € 7 rokov, teraz ma syn 15 a dala som zvysenie na 300 ale on aktivne sportuje takze s tym sportom su aj zvysene naklady

vydrnik
16. jan 2016

Ja mam 9r,dceru a jej ocko zo zaciatku platil v prepoctu 14€,a teraz posiela 36€,a to stale slubuje ze bude posielat viac,a,vobec ho nezaujima co vsetko jej treba kupovat do skoly,mala 3,5 roka ked zme ostali sami a tych ,14€ ,tenkrat uznal sud,zme z Cr,

nelendelina
autor
16. jan 2016

@pribinak no neviem kolko ma plat a ine vyzivovacie povinnosti nema tak dakujem za odpived bola som na vazkazkach ci som neurobila chybu dakujem za odpoved ked to tyto chlapy ziadna zodpovednost a mysli si za tie koruny co on dava minam na seba ale ved toto dieta potrebuje furt daco a v skole tiez
Ved on sa nestara tak nevie

nelendelina
autor
16. jan 2016

@vydrnik co to nieje mozne ja som raz bola na zvyseni schvalili mu ale sa odvolal a teraz som si dala zas

pribinak
16. jan 2016

@nelendelina ak chodi na kruzok treba to tiez spomenut, ak ma napr specialnu obuv, ci musis kupovat napr okuliare ci spray Proti alergii, treba to spomenut

vydrnik
16. jan 2016

@nelendelina je to mozne on v case sudu kdy som ziadala o zverenie dcery do pece a urcenie vyzivneho bol bez roboty a ani teraz nikde riadne netobi,preco nerobi neviemniezme v kontaktu,

nelendelina
autor
16. jan 2016

@vydrniknevadi ze nieste v kontakte a ja myslim ze co patri dcere tak ma mat ty to mas malo

vydrnik
16. jan 2016

@nelendelina no to viem ale nic s tym nespravim,sud roxhoduje podla financii a z coho by mu priznali ked nic nema,a nexajem kolko mna uz staly vsetky potreby a nielen do skoly,vzdy u sudu boli na jeho strane,

alicka850
16. jan 2016

@nelendelina zalezi kolko zarobi, sud si vyziada aj jeho prijmy. Existuju spekulanti,co si davaju vyplacat akoze min.mzdu a pritom na ruku. Treba na to na sude upozornit,ake ma dotycny vzdelanie a moznosti zarobku,pozriet si na profesii prac.ponuky a ked bude tvrdit,ako malo zaraba ukazat moznosti jeho zamestnania s vyssim prijmom. Mohla si si dat aj viac ako 100e.

mirica
16. jan 2016

@nelendelina Mne určil súd po 90 EUR na predškolákov (celkovo na 3 , čiže 3x 90).... a to mal oficiálne minimálnu mzdu a ešte dve ďaľšie dcéry 18 a 15 ročnú. Teraz sú všetci školáci (2 a 1 ročník) a mám podané o zvýšenie.

chulieta
20. jún 2016

ahojte, ja mám teraz výživné 100eur a podala som návrh na zvýšenie z toho dôvodu, že malá vyrástla, toto bola rodičovská dohoda, ked mala 8m, teraz má necelých 8 rokov. nároky na výchovu vzrástli, nosí okuliare, je alergička, chodí na krúžky v ZUŠ i v ZŠ všetko treba platiť, príjem má vyšší ako ja a nemá vyživovaciu povinnosť, tak čakám, už je to dva mesiace odvtedy, a termín zatiaľ v nedohľadne, lebo som sa prestahovala, a tak z OS Trnava, kde momentálne spadáme podľa príslusnosti to poslali do OS Piešťany, kde sme podľa príslušnosti spadali predtým, aby OS Piešťany vyslovil nepríslušnosť... čiže 18 apríla to dostali na OS TT, ten vyslovil nepríslušnosť poslal to do OS PN a zároveň v sprievodnom liste uviedol, aby OS PN bral do úvahy momentálne bydlisko matky s dcérou, je to tam od druhého májového týždňa a čaká sa a čaká... volala som tam, a pani mi povedala, že cez prázdniny sa nepojednáva.. hlavná vec že budú vykrikovať ako majú nízke platy a neviem čo, hlavná vec, že oni majú prázdniny už v júni!!!!!!! strašne som napálená... keby malo byť aspoň pojednávanie, ale pritom OS PN má vysloviť len nepríslušnosť, ciže ja budem teraz čakať do septembra kým vyslovia nepríslušnosť a potom to naspäť pôjde do OS TT minimálne mesiac a tam zase bude trvať mesiac kým to pridelia, čiže pol roka bude trvať len hľadanie príslušného súdu... toto je bordel republika!!!!!!!
a najhoršie je, že sa nemá človek kam ako obrátiť o pomoc...

chulieta
20. jún 2016

@alicka850 áno takto by to malo byť, ale toto spraví v prípade ak naozaj chlap sa snaží a chce platiť, a tak podme ho ešte zodrať... mám osobnú skúsenosť s mojím manželom, má deti z prvého manželstva, exke nechal byt, zariadenie kompletné. platí jej polovicu príjmu výživné, tak žiadal o zníženie o 80eur a čo myslíš, neprešiel... ona klamala o výdavkoch, my sme zdokladovali že ona klame a aj tak nič, a na druhej strane poznám prípad, kedy žena bývala v podnájme v jednej izbe, chlap zarobil 6tis eur mesačne a výživné na jedno dieťa jej dali 100eur ze adekvátne k jeho príjmu... otras toto ako rozhodujú títo sudcovia, mne príde,že u tých sudcov chýba logika a to poriadne...