Dobrý deň, ja by som potrebovala pomoc ohľadom výživného. Potrebovala by som vzor na zvýšenie výživného pre vysokoškoláčku, nakoľko som nič takéto nenašla na internete.
Ďakujem za odpovede!
@domiiiniii Vzor najdes aj na internete. Pokial sa jedna o dospelu osobu, ziadat o zvysenie vyzivneho by mala sama.
@kate211 ano, sama chcem, len nic som nenasla ze ako to mam napisat, ako ma vyzerat
@lenvam ja to chcem napisat doma a poslat na okresny urad
@domiiiniii Ty si ta vysokoskolacka, ktora ziada zvysit vyzivne? No spis to kludne volnou formou. Nezabudni spisovu znacku, pod ktorou sa upravovalo vyzivne naposledy a pred akou dobou sa naposledy vyzivne upravovalo. Uved informacie ci otec ti plati pravidelne. Napis dovod, preco chces zvysit. Popis svoje vydaje a ako sa ti zmenili pomery, situacia od doby, kedy bolo vyzivne urcene naposledy. Odosli na okresny sud.
Neverím že by študentka VŠ nenašla na nete vzory a nevedela napísať 1 list....
Aj tu na koni je skupina Právne poradenstvo a mrte rád. Pohladaj lepšie a zvládneš to.
@domiiiniii na okresný úrad?
@domiiiniii čo s tým má okresný úrad ?
@cacianka nič, pomýlila som sa
https://www.google.com/search?client=firefox-b-...
google ti vyhodi, hned prve je vypisovacie pdfko, clanok z financie.sk to mat iez opisane - podla toho ides a vo worde napises ziadost. treba tam dat navrhovatela/odporcu, strucne popisat stav, vydavky/prijmy, aj druheho rodica... alebo kuk tu do skupiny pravnickej.
Pisla som to pred xy rokmi sama a v pohode, sud potom trval tak 15minut a vybavene.
@domiiiniii a aký vzor hľadáš? Musíš zájsť na sociálnu a tam spísať žiadosť o zvýšenie