Zvýšenie výživného na dve deti

23. júl 2021

Zdravím chcem sa spýtať zarábam v čistom 1250€ pričom platím na dve deti 200€ výživné a ostatné platím inkaso, hypotéku, leasing dokopy platím všetko 900€ a do toho sa mi narodilo ďalšie dieťa, takže chcem sa spýtať že či bude súd prihliadať aj na ďalšie dieťa čo mám pri zvyšovaní vyzivneho keď mi ostáva z výplaty 350€ a poväčšinou aj menej pretože nie vždy mám takú výplatu ako som napísal

anjelicek26
23. júl 2021

Bohuzial neprihliada sud na dalsie deti, pokial neplatis dalsie vyzivne, ale zijete spolu (predsalen mate prijmy dva - tvoj a tvojej novej priatelky/manzelky). 200e na dve deti je pri tom plate uplne v poriadku (vyzivne moze ist az do 1/3 celkovych prijmov otca), to ze mas taku vysoku hypoteku, leasing a naklady bohuzial treba to nejako znizit alebo najst nejaku vikendovku bokom. Partnerka ked to nevychadza - tiez bude musiet skor do prace...ver mi, ze tych 100/e na dieta zdaleka nestaci pokryt jeho potreby, to je tak mesacne na jeho stravu... to tvoje dieta s minuleho vztahu musi chodit oblecene, musi niekde byvat a potrebuje veci do skoly, takze peniaze tieto mu patria a potrebuje. Nech ta ani nenapadne dat ziadost o znizenie vyzivneho, lebo ti ho este aj zvysit mozu... Po pokryti vsetkych nakladov ti ostane 350e + mate urcite este rodicak, to je volne k dispozicii skoro 700e na stravu a oblecenie, to vela ludi vobec nema! Ja chapem, ze mas pocit - zarobim dost, ostane mi malo, ale takto to proste je.

draik
23. júl 2021

Vo všeobecnosti je nová vyživovaciu povinnosť dôvodom na to, aby sa existujúce výživné zvyšovalo pomalšie. Vami platené výživné v pomere k čistému príjmu je však pomerne nízke.

autor
23. júl 2021

@anjelicek26
Ďakujem za radu a pevne dúfam že nebudem mať žiaden návrh na výživné čo sa týka terajšej priateľky

mladena
23. júl 2021

Súd práveže prihliada na ďalšie deti ako na ďalšiu vyživovaciu povinnosť. Práveže vôbec alebo len tak naoko prihliada na hypotéku atď...... S tým ťa akurát vysmejú, že máš leasing. Vyživovacia povinnosť má zo zákona prednosť pred všetkým, takže aj keby si polomŕtvy tak vlastne musíš platiť a súd ani nezaujíma z čoho. Hovorím zo svojej strany ako ženy muža, ktorého bývalka s ktorou má dieťa vláčila po súdoch pri každej príležitosti.

autor
23. júl 2021

@mladena dobré vedieť

heleninamama
23. júl 2021

@mladena No veď tak to má byť. Chlap má právo narobiť si deti s kým chce, ale má ich vždy aj poriadne živiť. Nie, že odíde k druhej, urobí si nové dieťa a na tie prvé kašle - pošle nízke výživné a deti nech živí žena. To je tu žiaľ dosť bežný jav.
A ak na to chlap nemá, má si ďalšie dieťa rozmyslieť a najprv zvýšiť príjem. Rovnako si to má premyslieť aj tá nová žena - ak chce mať dieťa s niekým, kto už vyživovaciu povinnosť má, musí rátať s tým, že peňazí bude pomenej a bude musieť do rozpočtu prispievať aj ona.

mondolina
23. júl 2021

@heleninamama
presne tak,

lienka.7
23. júl 2021

Velmi zavisi od sudcu... poznam pripad ze pri velmi slusnom plate bolo vyzivne o nicom, ale aj pripad, podobny tebe... ze proste po vyzivnom a odpocitani vsetkych realnych nakladov bol proste chlap v minuse dokonca... reakcia sudkyne bola taka, ze ju nezaujima hypo, leasing a pod. Diera ma prednost . A ked mu to nevychadza, nech si najde brigadu. Cize asi tak.

maris5
23. júl 2021

Sud moze pri zvyseni vyzivneho prihladat aj na prijem vasej novej partnerky.

cica8
23. júl 2021

Mam známu Ktora mala niečo podobné, len sa jej osobne nechcelo robiť a chcela zvýšiť výživné na deti nakoľko jej príjem nepostacoval.Ex platil riadne, dokonca sem tam navyše staral sa o deti viac ako ona. Známa na súde neuspela z dôvodu že sa jej nechcelo robiť, mohla sa vyhovárať koľko chcela.... Sudca bol neoblomny, doporučil jej ísť do práce nakoľko ex vsetko zdokladoval co mal... Takže si tiež myslím ze veľa záleží od sudcu a od výdavkov a hlavne slovíčko chcieť pracovať

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
23. júl 2021

200€ nadve deti? hanba by ma fackala .... ak sa situacia deti zmeni, napr sa objavia nejake diagnozy, alebo dieta nastupi na strednu a zvysia sa mu vydavky tak ano, je realne, ze ti vyzivne zvysia. sud nema preco zaujimat, ze mas leasing, hypo, atd. sud zaujimaju tvoje vyzivovacie povinnosti. a ak mas (teraz si vymyslam) dom, novy bavorak a dovolenku dva krat rocne a tvoje deti byvaju s matkou v 2izbaku a nemaju na lyziarsky, tak ano, aj tvoje deti maju narok mat vyssi zivotny standard (za predpokladu, ze matka realne zaraba podla svojich moznosti)
Dalsia vec, ze sud by pri jej ziadosti o zvysenie vyzivneho zohladnoval aj tretiu vyzivovaciu povinnost, tusim, ak by si mal urcene vyzivne.
a uz len na zaver, ty sa nemas polupodielat len na zabezpeceni deti v zmysle strava a oblecenie, ale aj volny cas a aj byvanie, dieta tiez mina vodu, elektriku, plati sa za smeti ... myslis, ze 100€ od otca a 100€ od mamy by dietatu stacilo na prezitie na mesiac? nehovoriac o tom, ze matka pri dietati realne peniatze straca (ocrky)

autor
23. júl 2021

@ukulela Nechal som im byť ..Ex začala na plný úväzok robiť až keď sme sa rozviedli dovtedy bolo všetko na mojich pleciach ale to už je na inú debatu 😀

cica8
23. júl 2021

Tak to poznám veľmi dobre.... Vychcana zenska

ukulela
23. júl 2021

vies, ale ze si im nechal byt, to napr stredoskolakovi neznizi naklady na intrak .... to bola tvoja sprostost,ak si jej nechal byt a neporiesil to nejako ....

hipuska
24. júl 2021

Jasné. Ona len sedela doma na riti a starala sa o deti. Škoda že u nás nie je takýto zákon. By si sa nedoplatil

cica8
24. júl 2021

@hipuska aký zákon.....

hipuska
24. júl 2021

@cica8 pripla som printscreen

cica8
24. júl 2021

@hipuska tak toto mi ide ako vrcholné zneužívanie mužov

hipuska
24. júl 2021

@cica8 no, asi sa to nedá objektívne posúdiť Napr u nás sa šetrili peniaze hodne. Teda "mužove" bo ja som bola doma. Pred rozvodom vybielil účty a ja som nedostala nič. Kebyže je situácia opačná, a ja pracujem, mohla som si niečo našetriť.