Zvýšenie výživného na dieťa študujúce na 2. stupni ZŠ

13. máj 2024

Ahojte. Dala som navrh na zvysenie vyzivneho od septembra. Dieta ide na 2 stupen ZŠ. Kolízna z UPSVaRu mi este vonku pred pojednavanim hovori, ze jasne ze to zvysia a akoze som skoro odpadla a aj ona, ked sud akoze zamietnute, ze mam podat tento isty navrh v auguste, ze samozrejme vyzivne mi sud zvysi, ale mam podat opat navrh koncom augusta. Ako som nastvana. Podala som navrh skor, lebo za roky rokuce sa mi stalo vzdy, len termin som dostala o 3 mesiace a este sa odrocovalo....tak vzdy som to potom riesila s predstihom. Prekvapena bola aj kolizna, lebo sama mi po sude hovori, ze tomu nerozumie, ze vzdy takto rozhodli koncom skolskeho roka a od septembra sa zvysovalo bezne, ale asi sa nieco zmenilo, ked takto to posunula. Mate skusenost?

melanta
13. máj 2024

Skúsenosť nemám, mužov syn chodí ešte na ZŠ a chvíľu ešte bude. Ale, ešte nie je koniec školského roka. Takže podľa mňa nie je dôvod teraz zvyšovať výživné kvôli niečomu, čo nastane v septembri. Mimo toho, aký bol dôvod žiadosti o zvýšenie? Iba to, že dieťa ide na SŠ? Podľa mňa dôvodom na zvýšenie majú byť reálne zvýšené náklady. Ak tie máš a zdokladovala si ich, tak to nie je v poriadku, že to súd zamietol.

damian85
13. máj 2024

Ak si v odôvodnení na zvýšenie dala začatie navštevovania 2 stupňa ZŠ - tak súd rozhodol správne. Je ešte len máj. Ak si dala aj niečo iné - súd mohol preskúmať návrh a nestotožniť sa s ním. Je to úplne bežné.

mogaa
13. máj 2024

ono súd rozhoduje o zvýšení od kedy sú zvýšené výdavky na dieťa, ty ich ešte nemáš zvýšené a dopredu od septembra ti ich nemôže zvýšiť ak máš pojednávanie v máji....