Zvýšenie výźivného, ak je dcéra a aj matka Češka

milosko86
5. sep 2013

Pekný deň, chcem sa informovať. Pred 3 mi mesiacmi som sa vrátil z ČR na Slovensko, kúpil som si tu na hypotéku byt. Mám vo svojej opatere dcérku, ktorá má 5 rokov, chodí do škôlky,(ťažko,ale podarilo sa). Ja pracujem. Môj príjem je 500 Eur. Matka platí výživné na dcérku 40 eur (1000 českých). V tej dobe nepracovala. Teraz pracuje,ale neviem, či na zmluvu.Žije s priateľom. Momentálne mám problém dcérku prihlásiť na trvalé bydlisko, kedže jej matka mi nechce podpísať prehlásenie, že jej môžem zmeniť trvalé bydlisko. Moja otázka smeruje k tomu, či návrh môžem podať aj na slovenský súd, ak rozhodnutie o zverení dcérky je vydané českou republikou a dcérka ma zatiaľ trvalé bydlisko v Prahe. Ďakujem za odpovede.

kristiii
5. sep 2013

@milosko86 najlepšie asi informovať sa priamo na súde, určite vygoogliš nejaký kontakt, ale ja keď som odišla s malým z ČR a bývala som s ním reálne na Slovensku tak mi bolo povedané že súdy ohľadne malého musím riešiť práve na Slovensku nakoľko sa tu malý zdržiava. Trvalý pobyt mal pritom v tej dobe ešte v Čechách.

milosko86
autor
5. sep 2013

Ďakujem za odpoved 🙂