Zvýšenie výživného

18. dec 2023

Ahojte, mam v plane si podávať. Ex bude mať určite právnika. Aj ja som mala naposledy, ale celé zvýšenie v podstate išlo na jeho trovy. Takže, teraz by som chcela sama. Len sa bojím tej konfrontácii priamo na súde. Vie si sudca sám.ukocirovat? Vyžiadať čo bude treba? Ak by chcel ex zamlcat dajaký príjem, napríklad osloviť sociálnu alebo vlastne toto neviem ako sa robí. Nakoľko s ex nie som vôbec v.kontakte a neviem ani kde pracuje...

pribinak
18. dec 2023

Samozrejme že sudca si to vie ukočírovať. A vie aj čo má pýtať od navrhuvatelky a aj od odporcu
Ves môžeš pred pojednávaním zájsť za koliznou a poradiť sa

Ty hlavne musíš preukázať relevantne dôvody predo pýtaš vyššie výživné
Napr nástup do školy, ale postup na 2. stupeň, zvýšené náklady na stravu, zhirseny zdrav. stav, krúžky, cestovne, doucovanie, ….
Teda preukázať že súčasne výživné je už nepostacujuce pre potreby dieťaťa

Väčšinou ak je to výživné už niekoľko rokov na jednej sume tak je tendencia ho dvihnúť, lebo všetko ako hore, strava, energie, ….

autor
18. dec 2023

@pribinak je to trochu smiešne. Lebo, furt chcú "financnu zmenu" (nemyslím tie, škola, zdravotne..) a protom už predchádzajúce schválené bolo nízke a nepokrylo potreby dieťaťa.

mk1111111111
18. dec 2023

Ved doloz, ze uz vtedy bolo malo

pribinak
18. dec 2023

Veď akw máš teraz výživné a vek dieťaťa? Nápis čo všetko to výživné pokrýva ….skoro nič a potom daj tabuľku aké máš náklady na dieťa ty

stanulienkat
18. dec 2023

Naser ho a vypytaj si vyzivne aj na seba.😉

autor
18. dec 2023

@pribinak 320e, 3 detí. 2ks druhý stupeň, 1ks stredná skola

autor
18. dec 2023

@stanulienkat keby som žila.sama,.tak dám..ale mam prácu takže bez šance

stanulienkat
18. dec 2023

To nezavisi, ci pracujes.

pribinak
18. dec 2023

Držím Ti palce

nikaeli
18. dec 2023

Naťahujem sa s ex od apríla. On mal právnika, ja nie. Jeho právnik do mňa skákal s hlúposťami, ja som mala spísané všetky fakty. Sudkyňa ho viackrát upozornila. Podal odvolanie. Dokonca si žiadal, aby som hradila súdne trovy (!). Ak si fešák s minimálnou mzdou a novým autom dovolí právnika, nech si ho aj zaplatí. Neboj sa nič. Len sa poriadne priprav, drž sa faktov bez omáčok. Nevadí, že nevieš jeho príjem. Súd ho vyzve, aby ho zdokladoval.

mogaa
18. dec 2023

Tak ono je podstatný aj príjem manžela...dokazovacie bremeno je ale na tvojej strane....sudca sa môže spýtať na jeho plat ale pred pojednávaním nežiada overenie v SP...