Zvýšenie výživného

11nana11
7. máj 2013

moj ex mi neplati na deti 13 rokov,poberam nahradne vyživne na dve deti.Vposlednom rozsudku mi bolo vyzivne zvyšene na 80 eur mesacne na dve deti.Bolo to pred 8 rokmi.Odvtedy moje deti vyrastli a staršia dcera ide od septembra na strednu školu.Možem požiadat o zvyšenie vyzivneho ked je moj ex momentalne vo vezeni?Viem tolko že pobera aj invalidny dochodok.Do basy sa dostal pre neplatenie vyživneho.Myslim ze 80 eur na dve deti je v dnesnej dobe velmi malo.

jaduska
7. máj 2013

Požiadať určite môžeš. V tomto ti nič nebráni. 80 eur je ozaj málo. Otázka je, či ti bude vyhovené 😒

11nana11
autor
8. máj 2013

Ved práve toho sa obávam :(samé behačky a nič z toho.

01fialka01
28. jún 2013

Poziadaj, nemas co stratit... Vo vazeni ho mozu zaradit do prace a to ti budu posielat...

sadomaso
29. jún 2013

Myslim ze ti ho nezvysia. Odovodnujem to takto :
Vyzivne v case ked mu ho vyratavali bolo podla sucasneho prijmu.
Ak ti ho dali na 80 delene 2 na deti je 40 e na mesiac velmi malo.
Ale ak je teraz zavrety tak je bez prijmu a pokial nedal on na zmenu pomerov tak tvoj podnet sa mu moze hodit a tebe moze spadnut na 27 e na dieta co je myslim minim ... par e hore dole.

fajterossss
16. okt 2013

Dobry deň. Mam 8 rocnu dceru na ktorú mi jej otec posiela výživné vo výške 50 eur. Manželmi sme neboli a ani sa nikdy nejako nepodielal na vychove. Tato suma mu bola stanovena súdom ešte v roku 2007, ked mala dcéra 2 roky. Toho času bol nezamestnany, ako aj teraz. Nedávno som vsak na obchodnom registri zistila, ze je konatelom nejakej s.r.o. firmy, kde mal udajne vlozit základné na vychimanie vo vyske 6640 eur.
Chcem sa touto cestou spytat, ci mozem tento fakt pokladat za vhodný argument na zvýšenie výživného na dcérku?

miruska320
18. okt 2013

@fajterossss urcite to skus-az ovsem tvoj byvaly,neni uvedeny v sro ako tzv biely kon-aj take tipy poznam 😅 ,najlepsie by bolo skusit sa poradit s pravnikom

mananenka
22. okt 2013

Žienky, nevedela by mi nejaká poslať ako vyzerá približne taká prehľadná tabuľka výdavkov na deti na mesiac? Aby mala v tom sudkyňa jasno a videla,že deti nežijú zo vzduchu.. 😉 😉 😉