Zvýšenie výživného

ssilvikr
23. feb 2022

Ahojte kočky. Chcela by som sa poradiť s vami v takej veci,že poberám náhradné výživné 100€ a rozmýšľam nad tým,že by som dala na zvýšenie aspoň na 150€-180€. S ex nie sme vôbec v kontakte,sedel v base,nemá nič,iba holú riť,asi ani nemá kde bývať.Typický nezodpovedný človek,ktorý neplatil účty, nikdy sa nestaral,dlhy mal kade tade,dlhoval peniaze strašne veľa ľuďom aj dlhuje,raz keď pracoval v jednej firme spreneveril peniaze,keď pracoval niekde ani tam nevydržal dlho,proste lajdák. So synom sa nestretávajú vôbec,nevidel ho asi 12rokov. Išli by ste znova do toho? Zase tie papierovačky okolo toho atď...Mám aj taký strach trocha,že nikdy neviete na akého sudcu,sudkyňu natrafíte a čo ak mi aj znížia výživné 🤷‍♀️
Raz písal z basy na zdrap papiera,že chce platiť výživné, ale vyhodila som to,pretože presne viem ako by to skončilo, tie rečičky že bude platiť už som sa napočúvala až až,aj to mu len niekto poradil,nech napíše. Ja viem ako funguje NV a viem aj to,že on nemá z čoho platiť, vlastne nikdy ani nebude. Neviem čo robiť, či to nechať tak a uspokojiť sa s 100€,alebo dať na zvýšenie.

annamalaga
23. feb 2022

Stojí ti to za tie nervy? Mne by to nestalo.

mogaa
23. feb 2022

no keďže neplatí ani toto výživné, tak je veľký predpoklad že mu ho nezvýšia.....náhradné výživné síce štát platí , ale vymáha ho od otca dieťaťa....takže ak sa preukáže že nemá z čoho, tak mu ho pravdepodobne ani nezvýšia...stále sa prihliada na jeho príjem...

ssilvikr
autor
23. feb 2022

@mogaa
@annamalaga No ved presne to,tie nervy,stresy atď..........zase to prežívať a čakať. A nemá on nič, Boh vie či vôbec bude mať kde bývať