Zveria mi syna do starostlivosti, keď je priateľ bývalý narkoman?

buchtickasima
29. dec 2015

Ahojte. Chcem vas poprosit o pomoc. Chcela by som vediet ci by mi bol syn zvereny do starostlivosti keby dam priatela na sud. Je to ,,byvali,, narkoman. Teda aspon mi to vravel kym som nenasla spravy ako si ide vybavit vseliake svinstva. Hadame sa dlho lebo ma klamal o peniaze kradol mi ich s penazenky, hraval automaty dokazal mi minut peniaze co boli na najom, a kopa inych veci. O par veciach som vedela ale nie az tak ako to co som sa dozvedla dnes. Trpela som len koly tomu aby mal maly kompletnu rodinu no uz to takto nejde. Uz 3x ma zbil a stalr som snim. No dnes som povedala dost. Jedine co chcem je nebat sa dat ho na sud aby zverili maleho mne do starostlivosti a co bude snim mi je jedno. Nechcem peniaze nechcem nic len aby bol maly co najdalej od neho. Dakujem za rady

moni244
29. dec 2015

@buchtickasima ty priatela nedas na sud, ty davas len navrh o zverenie dietata do svojej starostlivosti

buchtickasima
autor
29. dec 2015

Aha to funguje takto ? Som nevedela, prave oto mi ode aby bol zvereny mne.

pribinak
29. dec 2015

@buchtickasima najlepsie urobis, ked skocis na urad prace, odbor socialno-pravna ochrana deti a mladeze a tam ti kuratorky pomozu spisat cely navrh, vysvetlia ti vsetko okolo toho, poradia ohladne styku a vyzivneho (styk a vyzivne sa zakomponuje do navrhu)

Zober si obciansky a rodny list dietata

jankak055
29. dec 2015

Ahojte mna by zaujimalo ci ked viem ze priatel berie a aj mal zaujem ist na liecenie no bol tam velmi velmi kratko mozem maleho pred nim nejakym zakonom chranit?

svetkaadamko
29. dec 2015

@jankak055 podla mna bude taky isty postup ako je napisany vyssie, treba poziadat o zakaz styku otca s dietatom a myslim, ze dovod je dost vazny

@buchtickasima presne, chod na UPSVaR a myslim, ze mas velmi velku sancu, ze dietatko zveria len do tvojej starostlivosti, kedze su v tom drogy, tam nie je o com. Este ti poradim, aby si si nejak skopirovala tie spravy co si nasla, aby si mala dokaz ak bude treba.

pribinak
29. dec 2015

@jankak055 ak je aktívny užívateľ tvrdých drog, tak tam bude urcite zákaz styku a neskôr po liečbe styk pod dohľadom

bonaqa2013
29. dec 2015

@buchtickasima to ten vychudnutý chlop - si s ním odfotená , ťa bije? Však mu uštedri jednu portvišom po chrbte - nedaj sa - isto ho zlomíš..... 😀 😀 😀 😀

buchtickasima
autor
30. dec 2015

Ked som tie spravi chcela odfotit tak ich akurd vymazaval na fb. Vela krat som sa donho pustila ale vzdy som s toho vysla ja zle.

jankak055
30. dec 2015

@pribinak moj teda nas syn je este maly ma len rok takze by som mu ho len tak nedala. Ale skusim sa o tom este poradit s pravnikom. Zatial dakujem.

jankak055
30. dec 2015

@buchtickasima Vobec sa s nim nehadaj vzdy vyjdes ty z toho ta zla to je jasnejsie ako rozmyslat ci vyjde slnko. Ja som to uz zistila u nich je vsetko ok vsetko v poho svet gombicka. Radsej sa venuj malemu on ti zato nestoji.

jankak055
30. dec 2015

@buchtickasima A pokial nebol na lieceny ale aj keby aj bol nikdy nieje iste ani nikde nieje napisane ze nim uz nieje... Skus mu urobit test teda ak bude chciet ti dat moc. Podla mna v tom pokracuje dalej...

pribinak
30. dec 2015

@jankak055 idealne je, aby o uprave styku rozhodol sud, mas potom istotu a on to ma cierne na bielom

anatalia77
30. dec 2015

jednoznačne sa obrátťte na upsvar.