Zveria mi dieťa do opatery pri rozvode automaticky?

moka066
7. jún 2013

babulky,potrebovala by som vase rady a skusenosti.s manzelom mame 1,5roc.syna.uz nam to vobec neklape,mame rozdielne nazory a pod.no moja otazka na vas znie.ze ak podam ziadost o rozvod,zveria automaticky syna mne?alebo podla coho sa to posudzuje?vlastnime dom a ak by som sa napokon rozhodla pre tento krok tak by som isla s malym k mojim rodicom co je o 30km dalej..bojim sa urobit tento krok hlavne kvoli synovi.prosim poradte mi

dobromila
7. jún 2013

@moka066 prepáč, že neodpoviem priamo na to, čo sa pýtaš. Ale poviem Ti, že aj my s manželom máme v mnohom rozdielne názory a určite je to tak v každom manželstve. Na manželstve treba pracovať, "pestovať" ho, vkladať doň denno-denne úsilie a námahu. Malo by to tak byť zo strany oboch manželov. Rozvod situáciu vôbec nerieši, ale ju komplikuje. Keďže máte dieťa, tak sa manžela "nezbavíš". Budete sa musieť stretávať, kvôli malému atď. 😖
Všetko dobré!

moka066
autor
7. jún 2013

@dobromila toto je moc zlozite.wed ja sa snazim,aj som mu to vsetko sa snazila vysvetlit ze ja tym trpim .a hlavne nase dieta.ale on si nedokaze priznat chybu.uz aj spravanie voch mojej rodine sa neda vydrzat..aa to je zlozite velmi moc

nikak23
7. jún 2013

Rozhodnutie sudu o starostlivosti o dieta je vzdy podla toho,aby malo dieta najvhodnejsie prostredie,posudzuje sa vela faktorov,ale je mozne,ze vas sud posle do poradne,ku mediatorovi,samozrejme pokial nie je vazny dovod na rozviazane manzelstva.ale automaticke zverenie nie je,iba v zavaznych pripadoch,tyranie,alkoholizmus atd.

filipb
7. jún 2013

Môj manžel má dve deti z predchádzajúceho manželstva dcéra má už 16 a syn 10 rokov. Rozvod bol pred 3 rokmi. Deti boli zverené nám - akože otcovi. Popri tom mama bola slušná, nealkoholička, zamestnaná. Deti povedali, že chcú byť s otcom 🙂 V tomto prípade neplatilo, že: "Teľa patrí Krave". Takto to povedal náš právnik. Ale ak máš dieťatko také malé, istotne bude zverené tebe. Na 1000000% Veľa šťastia. 🙂

lucyliena
8. jún 2013

@moka066 kým je dieťa zverené do starostlivosti jedného z rodičov skúma súd prostredníctvom kolíznej opatrovníčky z ÚPSVaR jednak majetkové pomery každého z rodičov, skúma aký vzťah majú rodičia k dieťaťu a naopak dieťa ku svojim rodičom, prípadne pri starších deťoch sa vykonáva aj psychologické vyšetrenie jednak rodičov ale aj dieťaťa, kedy sa zisťuje ku ktorému z rodičov má dieťa silnejšiu citovú väzbu. Pri tak malom dieťati ako máte vy je viac ako pravdepodobné, že dieťa bude zverené do tvojej osobnej starostlivosti, nakoľko si vyžaduje celodennú starostlivosť a ty si zrejme na rodičovskej dovolenke. Odporúčam ti aby si sama navštívila ÚPSVaR v mieste tvojho bydliska a prostredníctvom nich žiadala najprv o vydanie predbežného opatrenia o zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti do času rozvodu + určí sa aj výživné na dieťa a následne podala návrh na rozvod v mieste vášho trvalého pobytu, na tvojom mieste by som si žiadala hneď aj určiť stretávanie dieťaťa s otcom s ohľadom na vek dieťaťa len v tvojej prítomnosti. Priprav sa však, že v súčasnej dobe sa naozaj deti už nezverujú automaticky do starostlivosti matky tak ako to bolo v minulosti a do úvahy pripadá aj striedavá starostlivosť, takže držím palce aby všetko vyšlo podľa tvojich predstáv.

evarak
9. jún 2013

urcite nie automaticky,ale tvoj syn je este maly,takze na 99% zostane po rozvode s tebou,ale musis sa pripravit aj na to,ze casom sa to moze zmenit,a co sa tyka toho ako to ponesie tvoj syn,nuz to je tazke,hlavne to zavisi od toho aky ma ku nemu vztah otec,ak si naozaj o rozvode presvedcena,si si ista,ze sa uz nic neda robit na zachranu manzelstva,tak rozhodne vela stastia a trpezlivosti.a posledna rada,hned po rozvode si daj doporiadku majetkovopravne vysporiadanie,aby si neskor nemala ziadne problem,vsetko dobre tebe aj tvojmu drobcovi 😉