Zverenie súrodencov

14. jún 2022

Ahojte, vy tu viete všetko 😊 mama sa rozviedla s mojim otcom a po čase si vzala iného pána, s ktorým mala 2 deti, on je kriminálnik, x krát už bol vo väzení a mal by ísť zas za výživné, mama tiež ma problémy a hrozí jej taktiež väzenie... No a ja sa chcem opýtať, keď sa to stane, môžem si nevlastných súrodencov vziať k sebe? Som dospelá(bezúhonná), mam muža, 2 deti, dom, mali by svoje izby aj všetko potrebné. Tiež keď by sa našiel niekto kto sa týmto zaoberá a je ochotný odpovedať na moje otázky, tak by som napísala viac info do správy. Ďakujem

viestta
14. jún 2022

Áno, ak si dospelá môže ti súd zveriť súrodencov. Ak je to akútne treba sa obrátiť na Úrad sociálnych vecí a rodiny. Tam sú kurátorky, najlepšie konzultovať možnosti a právne náležitosti s nimi

pribinak
14. jún 2022

Samozrejme že môžeš požiadať aby ti deti / nevlastní súrodenci boli zverení do starostlivosti - NOS náhradná osobná starostlivosť

Kurátorka ti pomôže spísať návrh na súd, urobia u teba doma šetrenie, že aké máš podmienky, doložíš potvrdenie, že máš dobrý zdrav.stav a súd to odklepne

Možno by som na tvojom mieste hľadala dobrú psychologickú, bude to velka zmena pre tvoje vlastne deti a aj pre tie druhe deti

Držím palce

autor
14. jún 2022

@viestta
@pribinak ďakujem pogooglim kontakty, vzťah maju moje deti so súrodencami dobrý, už tu aj prespali, hrajú sa spolu, sme v kontakte 3x týždenne, cítia sa u nás dobre, dôverujú mi a vždy som bola pre nich vzorom, ale zvážim návštevu psychológa

elis248
14. jún 2022

Ja si myslím, že urobíš dobre ak si ich zoberieš k sebe. Aj kurátor určite radšej upredností zverenie detí niekomu z blízkej rodiny než do nejakej pestúnskej rodiny alebo pod. Niečo podobné sme v rodine zažili.

viestta
14. jún 2022

Držím vám všetkým palce. Je od teba slachetne, že sa o nich chceš postarať. Mame v okolí mladú pani, ktorú vychovala od 4 rokov jej sestra s manželom. Spravili to najlepšie čo mohli, aj keď to nebolo vôbec jednoduché.

pribinak
14. jún 2022

Nepíšeš vek deti a ani ako ďaleko žijú od Vás. Píšem to kvôli pediatricke, škole a škôlke. Že je dobre sa už teraz informovať ohľadne kapacity ak teda budú musieť meniť školu či škôlku

Držím palce, veľa síl a trpezlivosti

autor
14. jún 2022

bývame blízko, škola, lekár by sa nemenili, sú vo veku 12 a 14r
Viem čím si prechádzajú, nechcem to tu všetko podrobne písať, ja by som si ich vzala aj hneď, taký život by deti nemali mať