Zverenie do starostlivosti

8. feb 2023

Dobrý deň, mam malé dieťa s otcom žijeme oddelene. Chcem si žiadať o zverenie do vylučne mojej osobnej starostlivosti. Nejaví velký záujem ani neplatí ale Viem že mi bude chceť robiť naprieky na kolko naše vzťahy sú na bode mrazu. Žije s rodinou v katastrofálnych podmienkach sociálka je u nich ako na bežiacom páse. Ja viem zaobstarať dieťa sama mam dostatok financii aj všetko. Nebránim styku ale neželám si aby tam moje dieťa chodilo nakolko sú tam ludia nevychovaný iba hrešia a ktovie čo všetko. Aké su šance že by súd povolil brávať si dieťa? A že by zvolili striedavú starostlivosť? Realne by som bola najradšej ak by som toho človeka vymazala z rodného listu čo mi však ale asi neprejde. No chcem mať svoje dieťa hlavne vo svojej starostlivosti. Máte prosím niekto nejakú skúsenosť a ako to všetko prebiehalo a ako dlho to trvalo?

dadis
8. feb 2023

A tebe poslal spermie na splodenie spolocneho dietata v skumavke? Ty si si dala spravit dieta s niekym, o kom pises, ze nema uroven? Tak ak ti to nevadilo pred splodenim dietata, tak teraz to budete musiet strpiet. Tvoje dieta je z jednej polovice ako oni, tak jemu to vadit nebude. A ty? Poziadaj o zverenie, o vyzivne, ale o zakaz styku sa ani neunuvaj, to ti neprejde, neverim.

autor
8. feb 2023

@dadis ja som ale nikde nenapísala že branim styku ja si len neželám aby bral dieťa do toho prostredia. Ja chcem mať slušne vychované dieťa nie to čo majú doma oni prvé slová ktoré deti učia sú ko… pi… atď atď. A ja som sa pýtala na niečo iné nie na to že s kým mám dieťa. Nie každý má šťastia nájsť si hneď na prvý krát toho pravého. A to že sa správal normálne a vobec nevyzeral ako parchant a po rokoch sa pretočil ale že uplne už neni moja chyba. Ak sa človek správa normalne a z ničoho nič mu prepne a začne mne a dieťaťu robiť teror to som ja nemala ako vedieť.

dadis
8. feb 2023

Mala si si teda otca vybrat z lepsej spolocnosti 🤷‍♀️. Ako mozes zabranit stretavat sa s jeho rodinou? Alebo ako mozes rozhodovat, kam ho jeho otec moze a nemoze brat? Tebe by sa taky zasah do tvojich rodicovskych prav pacil?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januska12323
8. feb 2023

Môžeš žiadať styk len v tvojej prítomnosti a potom podľa potreby to upraviť.

autor
8. feb 2023

@dadis ešte raz poviem že nebránim v styku jediné čo si neželám je aby si ju braval tam. Ako je teda možné že sud urči stretávania s dieťaťom za prítomnosti matky a v bydlisku matky. Ďalšia vec to že je z polovice ako on je sice pravda ale to neznamená že musí žiť ako oni. Všetko záleží od výchovy rodiča a aký má príklad. Pochopitelne ked jej budu ukazovať že nadávať, nechodiť do školy a pod. Je normálne tak aj ona to bude vnímať za normálne a to si ja neželám a myslím si že to je uplne v poriadku že chcem mať slušné dieťa. Predpokladám že vám by sa tiež nepáčilo ak by vaše dieťa bolo v spoločnosti druhých nevychovaných detí. A velmi dlhú dobu som jeho rodinu nepoznala takže som ani nevedela ako žijú a ako sa správajú. A keďže mam už svoje vlastné dieťa veci beriem trochu inakšie.

simonettasimonova
8. feb 2023

Ake stare je dieťa? Nedovolí aby si ho bral neverím tomu niekde na neutrálnej pôde sa budete stretávať

dadis
8. feb 2023

@januska12323 Ale to sa da iba pri velmi malinkych detickach. Neverim, ze toto dosiahne. A ked aj tieto argumenty predlozi sudu, tak ju budu povazovat za"matku pomstitelku" a pokojne mozu dat otcovi rozsireny styk, aby to vybalancovali.

januska12323
8. feb 2023

@dadis neviem aké staré je dieťa a aký dôvod je návšteva socialky ale skúsiť to môže

autor
8. feb 2023

Malá má 7mesiacov, ešte k tomu je stále dojčená. Niesme spolu od narodenia dcérky. A dôvod návštev socialky boli koli zanedbaniu starostlivosti o deti, nechodia do školy, stále prepadávajú. Už sa riešilo aj odobratie detí niekolko krát ale vždy to nejako ututlali.
@januska12323

@dadis Ale aká matka pomstitelka pre pána. Vy čítate aj čo vlastne píšem? stále píšete to isté dokola ja nikomu nezakazujem ani nebránim v stretávaní. Chcem svoje dieťa súdom prideliť do svojej starostlivosti a neželám si aby vyrastala v nevhodných podmienkach to je celé ešte raz zvýrazňujem NIKTO NEZAKAZUJE STRETÁVAŤ SA!

dadis
8. feb 2023

Tak 7mesacne babo nie je problem v tvojej pritomnosti. To bude ok. Ja som ti len pisala, ako to vyznie, ak budes predkladat tieto argumenty. Ale ked bude vacsie, moze byt problem, tak dufaj, ze sa otec nebude zaujimat..

veronikaszabova
8. feb 2023

7m dieta - stretavanie bude len za tvojej pritomnosti. Este je moc malinka, este k tomu kojena.

kitycat
8. feb 2023

A tobsi nevedela co je zac, ci z luzy vysiel princ? Ozaj ma to zaujima,..

mikadooo
8. feb 2023

@kitycat @dadis Ježiš baby by čo tu zas riešite? Niekto sa vás pýtal na analýzu otca jej dieťaťa? Však keď neviete normálne poradiť, tak sa nezapájajte, nikto sa vás na názor ohľadom jej výberu otca dieťaťa nepýtal. @autorka, áno, môžeš pri takom malom bábätku žiadať stretávanie výlučne v tvojej prítomnosti, samozrejme. Súd by ti mal vyhovieť. A potom treba len dúfať, že otecko časom stratí záujem. Ak už je na rodnom liste, riešila by som rovno aj výživné na dieťa. Niekedy sa potom oteckovia záhadne odmlčia a zrazu nemajú o kontakt záujem 😁.

kitycat
8. feb 2023

@mikadooo poradene uz dostala, ale fakt ma zaujima, ze ked je z bandy debilov, tak co ju na nom pritahovalo... A pytat vyzivne od niekoho od koho chcem mat svaty pokoj... By som sa vyprdla na take..

autor
8. feb 2023

@kitycat ako som povedala čo sa jeho rodiny týka nich som velmi dlhú dobu absolutne nepoznala, takže som nevedela vobec že ako žiju ani ako sa správajú nič. Čo ma naňom priťahovalo ? Asi to pozlátko… správal sa ku mne velmi pekne zo začiatku. On chodil do roboty ja som chodila do roboty vlastne iba volný čas sme trávili spolu no a bum zostala som tehotná ešte počas tehotenstva to bolo fajn no po porode sa to všetko spustilo. Ako sa hovorí neni všetko zlato čo sa bliští a ja som sa na ňom parádne popálila.

horty99
8. feb 2023

Ak je taký " hrozný " ako si ho opísala - bude ho to baviť pár mesiacov a neskôr ti dieťa " ostane " . Ak taký hrozný nie je - bude sa s dieťaťom stretávať najskôr v tvojej prítomnosti ( je maličká ) neskôr možno jedna noc , 2 noci a neskôr možno striedavka. Toho času striedavka - skôr nereálna ale rátaj že do pol roka - roka si dieťa bude môcť brávať tam - kde uzná za vhodné - bez tvojho súhlasu. Dieťa ste splodili spolu - spolu sa o neho budete starať - ak to obaja budete chcieť. Ak nie - stratí záujem - bude po tvojom . Ak záujem nestratí - bude to daň za výber partnera.

dadis
8. feb 2023

@kitycat Presne tak som to myslela aj ja. Ta rodina zvladla vychovat otca na uroven, ktora matke imponovala a teraz sa boji, ze ta ista rodina bude mat zly vplyv na jej dieta. Tiez mi to nevychadza.. ale budiz, mozno su to nejaki Tapakovci 😂