Zverenie do starostlivosti

lauraanastazia
27. nov 2022

Dobrý deň,
Chcela by som sa opýtať, na vaše osobné skúsenosti, ohľadom zverenia maloletého dieťaťa súdom do starostlivosti jedného alebo druhého z rodičov.
Akú vážnosť prikladá súd kolíznemu opatrovníkovi?
Stalo sa Vám,že aj napriek vyjadreniu kolízneho opatrovníka, súd pridelil dieťa druhému rodičovi? Resp. že súd rozhodol z váho pohľadu v neprospech dieťaťa.
Ak áno, aký bol dôvod alebo v akom prípade sa vám to stalo ?
Ďakujem za vaše odpovede a skúsenosti.

mogaa
27. nov 2022

@lauraanastazia osobnú skúsenosť nemám, ale logicky môže súd zveriť dieťa aj opačne ako je odporučenie kolíznej opatrovníčky, tam záleží od ostatných dôkazov....tá kolízna opatrovníčka u teba môže byť len raz, môže vyhodnotiť že dieťa má vytvorené dobré podmienky a aj vzťah s tebou je ok, ale napr.stačí že učiteľka povie že dieťa chodí do školy nepripravené, nevyspaté, unavené a sudca môže dieťa zveriť druhému rodičovi....ale obvykle sa prikladá odporučeniu od kolíznej opatrovníčky vysoká váha...ale ak ona vyhodnotí že podmienky a aj vzťah má vytvorené u oboch rodičov ok, ale odporúča aby ostalo u jedného - tak je to v podstate 50:50.....ty sa vieš samozrejme odvolať a aj požiadať o stanovisko inej kolíznej opatrovníčky keďže daná sa ti zdá zaujatá....