Ahojte,nemate niektora skusenost ,takto vam to skusim opisat. S priatelom niesme zobraty,mame dvojmesacne babo spolu. Problem je ,ze uz v case ked som bola tehotna zacali medzi nami problemy vo vztahu velke hadky pre hluposti ,vela kriku nadavok ,ponizovania. myslela som si ze sa to po narodeni dcerky zmeni a bude to v poriadku,ale prave naopak je to este horsie☹ Okrem ponizovania zo strany mojho priatela uz tam je aj fyzicke nasilie a o psychickom ani nehovorim☹ dokonca sa mi vyhraza ze mi zoberie malu, ma sice jeho priezvisko ale to dufam ze nic neznamena, mam pocit ze ma chce uplne znicit aby som sa psychicky zrutila a snazi vsetku vinu davat mne a vo mne chyba ale nieje,niesom sice bez chyb ale niesom typ vyvolavat len tak pre nic za nic hadky az extremy. Momentalne ani nemam kde odist ,tak sa nutena zostat s nim,. ked ma chlap dobru naladu zniesol by pre nas aj modre z neba ale ked ma zly den neda sa snim vydrzat,tayko je to opisat ale keby to boli len obycajne hadky ako vo vztahu byvaju neriesim, ale toto je uz extrem a o mna nejde ale o malicku ona to vsetko vnima on strasne ked chyti amok huka po mne a malicka to vsetko pocuje☹(( chcela by som od vas ak mate niektora skusenost podobnu radu ako to riesit, aby mi nezobral malicku aj pokial som este s nim . a potom ostatne veci ohladom vyzivneho kde ist a co treba vsetko.dakujem pekne
...alebo zajdi na prislusnu socialku a tam ti povedia co a ako a spisu zapis ako to je.
@tina7729 maličkú ti nevezme na milion percent. Návrh na zverenie do osobnej starostlivosti a určenie výživného podaj na príslušný súd podľa tvojho bydliska, teda na OS Banská Bystrica.
@tina7729 Ahoj, ako ste dopadli?
@simca06022011 ahoj.bol sud zverena je mne a vyzivne sne sa dohodli. Ak chces popisat tak mozme cez spravu
Po prve: je otec tvojej dcery zapisany v rodnom liste?
Ak ano, bude to jednoduchsie. Obrat sa na prislusny sud so ziadostou o zverenie maloleteho dietata do tvojej starostlivosti, upravu styku s dietatom a urcenie vyzivneho. Vzor najdes aj na internete.