Zverenie dieťaťa - otec dieťaťa je zastupovaný jeho otcom

akzuzanazuz
3. dec 2013

Ahojte akurát mi prišlo predvolanie na súd ohľadom zverenia dieťaťa do starostlivosti a výživného (žiadosť som posielala ja ). Len som ostala prekvapená z jednej veci . Otec malého pracuje momentálne v Nemecku ,po celý čas ako sme od seba sa mi vyhrážal , že mi malého zoberie a podobne , posielal mi 30 eur mesačne na maleho , tento mesiac, keďže už vedel , že bude súd poslal 70eur. Jeho otec mi tvrdil s úsmevom a iróniou na poslednej návšteve , že na súd idem ja a on , teda starý otec malého . Ja som to nebrala vážne myslela som , že ma chcú len vystresovať pred súdom ,ale dnes je to čierne na bielom na tom papieri . Ako je možné že dospelého 28 ročného chlapa bude na súde zatupovať jeho otec citujem : opatrovník pre konanie ??? toto čo už je ?? pomôžte m i s tým , neviem či sa na to odvolať , alebo čo ... Nerozišli sme sa v najlepšom a celá jeho rodina chce malého silou mocou k sebe , ale ja to neprežijem ak mi ho vezmú .. som absolútne zúfala , čo vlastne na tom súde budeme riešiť , keď jeho otec ani nevie čo a ako medzi nami bolo , malého videl dokopy 5 krát . ako sa tam budem brániť , čo budem hovoriť , prosím pomôžte , lebo ja fakt neviem ako ďalej :( ĎAKUJEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nivi
3. dec 2013

neviem poradit len drzim palce. a hadam nedaju tak malinkate babatko od matky prec.

lesanka845
3. dec 2013

Neboj sa,ak sa o dieta staras, nemaju dovodti ho zobrat. A ze sanechal tvoj ex zastupovat otcom,to neries. Ak ta to upokojizobrer so sebou na sud pravnicku,budes sa citit istejsia. Drzimpalce,aby ti to dobre dopadlo.

akzuzanazuz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
buffinko
3. dec 2013

@akzuzanazuz, no veď toto ti hrá do karát, že otec sa nemôže ani len na súd dostaviť, nietobože sa o dieťa starať.....nepiješ, nedroguješ, nebývaš pod mostom, dieťa nie je týrané, nemajú dôvod ti ho vziať. komu by ho dali? starým rodičom? mama má prednosť...držím palce.

mia018
3. dec 2013

A ten jeho otec tam bude mať so sebou právnika či nie? Radím ti, aj ty si nejakého zaobstaraj i keď viem že to nie je lacná záležitosť ale keď máš kohosi takéhoto na súde pri sebe dosť to človeku pomôže. Zrejme ťa chceli týmto iba zastrašiť že tam bude jeho tatko a darí sa im výborne preto hlavu hore a nemysli na to. Nesmieš sa nechať nimi vykoľajiť. Ak sa o dieťa poriadne staráš nie je šanca aby bol prisúdený tatkovi najmä ak podľa tvojich slov bol s malým doteraz iba päť krát. Ak budeš mať nejaké otázky kľudne mi napíš do súkromnej pošty, už mám pár súdov za sebou snaď budem vedieť poradiť

seemani
3. dec 2013

@akzuzanazuz do troch rokov nepovolia ani striedavú starostlivosť, nie to ešte, aby ho zverili otcovi. A ani potom, nato musí byť pádny dôvod, aby dieťa matke odobrali, takže vôbec ale vôbec nestresuj! Právnika by som si na súd vzala, ak nato máš, je to určite lepšie ako tam byť sama. Ale ani tak ti nič nemôžu.

klincek
3. dec 2013

@akzuzanazuz hlavne sa najprv upokoj, nic hrozne sa nedeje.
v prvom rade treba rozlisovat medzi zastupcom a opatrovnikom-vysvetlim:
je normalne, ak by sa ucastnik (v tomto pripade otec dietata) nechal zastupit inou osobou ako obcianskym zastupcom (napr. pokial by si nechcel brat pravnika a poznal by niekoho, kto sa v prave vyzna, tak by sa mu to oplatilo-a zakon to umoznuje). to je normalne a nebol by ziadny dovod na paniku.
pokial ide o opatrovnika pre konanie, toho ustanovuje sud a robi to len vtedy, ak sa sam ucastnik nemoze zucastnit na konani z dovodov, ktore vymedzuje zakon. v tvojom pripade nevidim pre opatrovnika dovod..takze bud sa mylis alebo nieco nesedi. nemas nahodou poruke uznesenie sudu, ktorym bol stary otec dietata za opatrovnika ustanoveny? ak nechces do fora, napis do IP, pozrieme to 😉

akzuzanazuz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akzuzanazuz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akzuzanazuz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klincek
3. dec 2013

@akzuzanazuz to je uznesenie o ustanoveni KOLIZNEHO opatrovnika (urad prace...)-bezny postup, robi sa to tak vzdy. toho sa neboj, spravidla pride na navstevu pani z uradu zistit "pomery v rodine"-byva to jedna navsteva, popyta sa na vas system fungovania a financovania domacnosti, pozrie ako je postarane o syna po materialnej stranke. to je ok.

ja som ale myslela uznesenie o ustanoveni OPATR. PRE KONANIE-t.j. rozhodnutie sudu, ktorym sa Ján ... starsi ustanovuje za opatrovnika pre konanie pre Jana ... mladsieho. pretoze otec nemoze syna zastupovat iba tak sam od seba-o tom sud tiez musel rozhodnut. tak by ma zaujimalo, kedy a preco, ci na to boli zakonne dovody. lebo podla mna nie...
v podstate by to ale nemalo byt dolezite, pretoze uz samotna skutocnost, ze sa otec dietata "musi" nechat zastupovat opatrovnikom pre konanie svedci o tom, ze nie je schopny si najst ani tolko casu,a by sa dostavil na sud ohladne svojho syna-a to by som proti nemu urcite pouzila 😉

barcelona94901
3. dec 2013

@akzuzanazuz pracuje v zahraničí,tak ho bude zastupovať niekto iný..čiže otec a možno aj ako dedko bude mať čo povedať,mala by si sa poradiť s právnikom ,nevieš čo na teba vytiahnu na sude

mia018
3. dec 2013

@akzuzanazuz Keď som prestala vtedy ešte so svojím manželom žiť v jednej domácnosti a vrátila som sa späť k rodičom aj za mojím synom tak občas prišla na návštevu svokra všetko v pohode (ex vtedy nebol za synom ani raz ani si nejako na neho nespomenul) a ku koncu už svokra začala aj na mňa útočiť preto ti radím, k vám domov ich nepúšťaj. Nemajú právo vkročiť pre nich cudzieho domu, ak im ho chceš ukázať radšej sa dohodnite na nejakom neutrálnom území, najlepšie ešte za prítomnosti niekoho iného možno vtedy jeho tatko vyskakovať toľko nebude

akzuzanazuz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akzuzanazuz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz