Ahojte, prosím vás. S otcom dieťaťa nežijeme spolu od 8. mesiaca tehotenstva. Ja som vtedy odišla k rodičom. Po pôrode na tri týždne prišiel, ale zaujímala som ho len ja ako žena. Dieťa vôbec. Prešiel okolo postieľky ako nič. Po tých troch týždňoch odišiel so slovami "Musím ísť, lebo ten rev sa nedá počúvať." U mňa to bola posledná kvapka...čas plynul, dieťa rástlo (má tri roky). Jej otec chodieval najprv každý víkend, potom každý druhý a teraz sa ukáže raz za mesiac. Býva v byte, ktorého majiteľka som ja a platil mi za neho aj za dcéru. Ja som si našla prácu v mojom rodnom meste a oznámila som mu, že ten byt predám. Odvtedy mi jeho rodina robí zo života peklo. Vyhráža sa mi že ak ja ho pripravím o bývanie, oni ma pripravia o dieťa. Otec dieťaťa robí v Nemecku na tyzdnovkach, trvalé bydlisko má v chalupe, ktorá chátra, býva však u rodičoch v dome (tam nie je napísaný, pretože jeho súrodenci odkúpili časti domu a on sa svojho podielu vzdal). V podstate nemá nič okrem auta. Môže sa stať, že súd napriek tomu rozhodne, aby dcéra chodievala na víkendy k nemu? Čo vlastne posudzujú? Akým spôsobom zisťujú podmienky pre dieťa? A ak si požiadam o zverenie malej do mojej starostlivosti, čo by to pre nás znamenalo? Dakujem
Vyhražky 5 cenovej skupiny.
je byt tvoj ? Je - tak s nim urob co chceš a ak by ho nechcel opustit daj mu tam podnajomníka počerného...
Dieta okamžite rieš, zverenie styk aj výživné, to meškáš uz 3 roky, mohla si mať kľud.
O tom ako bude stanovený styk, rozhodne súd, ale ty v návrhu uved svoj navrh.nakolko je dcéra maličká tak napr kazdu párnu sobotu 14.00- 16.00 v tvojej pritomnosti a zdovodni to tým že otec sa o dieta zaujima minimalne, povrchne, nemaju k sebe citovy vztah a on vobec nepozna a nezvlada jej potreby.
Keby on podal protinavrh ze ju chce do svojej vylucnej opateri, tak lahko nepochodi.sud bude aj tak cestou koliznej pracovníčky z Upsvar skúmať tvoje aj jeho zazemie (postel, miesto na hranie, odlozenie vecí, hygienické standardy a jedlo) co on asi tazko preukáže ze má (napr. vacsiu samostatnu izbu u rodicov )
Vstup do bezplatnej verejnej skupiny tu na MK Pravne poradenstvo a čítaj. Hned v uvode máš perfektne zhrnutie od renomovanej právničky a potom na 500 stranach rady a postupy z praxe
Už dávno si mala mat dieťa zverene do svojej starostlivosti, určené výživné a upravený styk
Áno súd mu určí styk, a časom sa mize stat, že bude chodiť aj na vikendy. Je to jej otec, s tým neurobíš nič.
Teraz na začiatku však mizes žiadať, aby bol styk za tvojej prítomnosti, nakoľko otec sa s dcérou stýka minimálne, nemajú medzi sebou žiadne pevne puto.
Zobrať dieťa však nie je take jednoduché. Musel by súdu dokázať že sa o dieťa nestarás, je zanedbane, ty si alkoholička, fetacka, či máš nejakú ťažkú psych. diagnozu, ... a samozrejme ešte dokázať, že sa o dieťa postará lepšie, ale keďže robí v Nemecku, tak asi nič z toho