Zverenie dieťaťa do starostlivosti, keď rodičia a súrodenci nejavia záujem

19. sep 2021

Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť, čo sa dá robiť so zverením do starostlivosti maloletého dieťaťa, ak obaja rodičia a súrodenci žijú ale nemajú o dieťa príliš veľký záujem? Teda oni by s tým zverením nesúhlasili, ale nejako cez súd by to bolo možné alebo s tým musia rodičia zásadne súhlasiť?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
19. sep 2021

v prvom rade to vyhodnocuje sociálka....ak je dieťa zanedbané a rodičia neurobia nápravu, je umiestnené do Detského domova.....sociálne pracovníčky následne môžu osloviť rodinu dieťaťa, babky, tety a tým predložiť návrh na osobnú starostlivosť....dať dieťa do osobnej starostlivosti bez príbuzenského pomeru sa dáva len v ojedinelých prípadoch....rodičia s tým inak súhlasiť nemusia, všetko ide súdnou cestou....

autor
19. sep 2021

Ja nie som v žiadnom príbuzenskom vzťahu, som iba suseda, malá je často u nás, s našimi deťmi je najlepšia kamarátka. Žije so svojím dedkom, ten sa o ňu v rámci možností dobre stará, je to milý pán ale zdravie mu pomaly prestáva slúžiť a keď zomrie, nebola by som rada aby mala šla do detského domova preto ma to zaujíma. Otec je alkoholik a odišiel od rodiny, matka si našla priateľa a taktiež odišla už roky dozadu, sem tam ich navštívi, najstaršiu dcéru si kedysi aj brávala k sebe, tá potom ale v 16 rokoch otehotnela so starším pánom a odsťahovala sa k nemu a jeho dcéram, žije tam a domov nechodí. Malá má ešte jednu sestru tá odišla do zahraničia a stará sa sama o seba, domov tiež nechodí ale aspoň malej sem tam zavolá. No a táto najmenšia je s dedkom

autor
19. sep 2021

Takže to bude asi beh na veľmi dlhú trať, že?

janeninka
19. sep 2021

Socialka tiez uprednostní rodinu (aj ked bez pribuzenskeho vztahu) pred decakom.. Ale nikdy nevieš ci sa niekto z biol.rodiny nezmobilizuje..