Zverenie dieťaťa do starostlivosti

veronikadobosova
Včera o 16:21

Ahojte, caka ma sud. Ked mal syn 10mesiacov, odisla som od byvaleho. Aktualne ma 2roky. Caka ma sud o zverenie do starostlivosti. Velmi sa bojim o to ako rozhodne sud. Syn zije so mnou v byte, jeho otec je snim 2x do tyzdna na par hodin. Co ma velmi strasi je fakt, ze otec je epileptik. Bojim sa ako syn bude prezivat jeho zachvaty a hlavne o to, co sa bude diat so synom ked ho to chyti niekde vonku ak mu povolia striedavu starostlivost. Nemate skusenost ci sud prihliada na ochorenie rodica? Samozrejme zapiera zachvaty aj ked viem ze ich ma ale ako to dokazat.
Dakujem za rady

barka1
Včera o 16:29

@veronikadobosova chce otec striedavu starostlivost?

pribinak
Včera o 16:33

Nechcem rýpať, ale keď si si s ním robila dieťa tak epileptik nebol?

On bude musieť pre súd zdokladovať svoj zdravotný stav a určite bude sudcu zaujímať ako na tom zdravotné je

veronikadobosova
autor
Včera o 16:46

@barka1 ano, minimalne vikendy

barka1
Včera o 17:45

@veronikadobosova tak víkendy nie su striedava starostlivost... Striedavka je týzden s otcom, týzden s mamou. Toto on chce? Chce byt týzden s dieťaťom sám? Dokáže sa o neho postarat? Ak nie, sud vám striedavku nenariadi.
Ty si predstavujes, ze kvoli chorobe úplně odstrihnes otca od dieťata? To sa ti asi nepodari. A ake záchvaty máva? Volá sa mu rzp? A ako ty o nich vieš?

veronikadobosova
autor
Včera o 17:55

@barka1 ja sa nesnazim nikoho odstrihnut. Podporujem ich vztah. Nikdy sa mu nic nevola lebo si to prechadza c tichosti. Viem o nich, zazila som ich a aj mi pisal ked ich mal. Len mam strach o dieta. Ja nechcem zobrat dieta otcovi. Len je rozdiel medzi 2r a 5r kt. mu sa da co to vysvetlit a hlavne ze ma ostat na mieste a nebat sa. Ci som mimo uplne?

barka1
Včera o 18:08

@veronikadobosova nie si mimo. Ale neodpovedala si na otázku. Chce sa starat o dieta týzden úplne sám? Aj ked vie o svojom zdravotnom stave?
Aku formu stretavania si predstavujes? A Aku budeš navrhovat?
Inak aby si vedela, sud určí starostlivost tak, aby bola pre dieta co najvyhodnejsia. Ak nazna, ze otcov zdravotny stav mu neumožňuje výchovu dieťata, tak rozhodne v prospech teba.
A nie je na tebe dokazovat zdravotny stav otca. Ty vyslovis pochyby a bude na sude, co z toho odvodi.

damian85
Včera o 18:18

@veronikadobosova gembler , alkoholik , psychopat , epileptik. Nikdy to nevadí keď s mužom " ľahnem " do postele , stále to vadí keď už ide o dieťa. Ak raz mi niečo na partnerovi vadí - nevyrábam si s ním dieťa. Víkend mu schvália , striedavku teraz asi nie , nie kvoli chorobe....

veronikadobosova
autor
Včera o 18:19

@barka1 tvrdi ze chcie striedavku. Ked oponujem ze chodi do prace zrazu chce kazdy vikend. Syn bezomna ani nespava. Zaspava na prsniku stale. Kedze zatlka zachvaty, neviem ako to dokazem. Zavadzal aj socialku ze ich nema. Ja som vtedy mala spravy, kt. Dokazuju opak. Teraz sa mi uz ale neprizna s tym. Mam pocit ze sud to vnima a rozhoduje ako na pase. Hlavne dokazat opak ked otec dietata neustale klame a zavadza.

betulinka1
Včera o 18:20

@veronikadobosova tak ak to bude tajiť pred sudom, sud si moze vyžiadať lekárske potvrdenie od jeho lekara. Kludne to tam navrhni. Ano je uplne ine ak dostane zachvat, ked ma maly 2 roky ako ked ma 5 rokov. Uz ti vie minimalne zavolat alebo na 112. Ved Skus navrhnut, ze nech ho mava cez vikendy od 9-17 sobota a od 9-17 nedela. Ze na noc sa bojis. Ja si myslim, ze sud na to prihliadne. Porozpravaj sa aj s kurátorkou ona ti da pripadne navrh, ze ako to poriesit. Urcite nie je jediny otec s epi, co chce dieta.

veronikadobosova
autor
Včera o 18:23

@betulinka kuratorka mi povedala ze aj ja mozem zomriet ked bude so mnou syn. A tam som uz stratila rec... dokrora ma 250km od nas. Bol tam raz a co viem len mu predpisuje lieky. Jeho pravnik ma neustale bombarduje a strasi ako syna dostane a nikoho to nebude zaujimat.