Ahojte, ako dlho ste sa prosím doťahovali súdne o dieťa?
Moja situácia je nasledovná : 10r. zadaná, 8r. dieťa - syn. Syn má rád otca. Otec je tak trochu viac na hlavu ako je bežné - manipulátor a psyho. Po x rokoch som si povedala dosť a rozišli sme sa, ale bývali sme ešte spolu kvôli dieťaťu. Našla som si priateľa. Priateľ je super, aj s malým sa snažil vychádzať .
Nechce sa dohodnúť mimosúdne na starostlivosti o malého. Chce ma ťahať po súdoch , a nakydať na mňa že som si našla frajera a že som sa nestarala o malého . Aj priateľa chce do toho ťahať, vraj nech ide na súd vypovedať že som bola veľa krát s ním a nestarala som sa o malého . Chce to len preto, lebo chce striedavú starostlivosť aby mi (vraj) nemusel platiť na malého a nesúhlasí s tým aby sme odišli bývať k priateľovi .
Môj ex je vážne chorý , nabúral sa mi do fb , obťažuje ma, prenasleduje, o všetkom musí vedieť , s kým sa o čom rozprávam. Nehovorím o tom, že ja som najhoršia lebo som mu ublížila , ale on si počas celých 10 rokov robil čo chcel, chlastal s kamarátmi, flákal s s nimi, stretával sa s dievčatami a kašľal na rodinu .
Nechcem sa súdiť a vyťahovať špinu , ale on to chce , tak iná možnosť asi ani nebude. Tak sa chcem spýtať tých ktoré máte podobnú situáciu, za aký čas bol koniec súdnym ťahaniciam? Právnička mi povedala že sa to môže naťahovať aj roky... ☹
Povedal, že on mi podpíše dohodu a ja si odídem aj s malým bývať preč. O neuveriteľných 15km ďalej od domu . Keby to je na druhý koniec republiky, nič nepoviem..... Ja už ozaj nevládzem ako ma psychicky ničí 😢
ďakujem za každú reakciu
@matullienka ďakujem. 🙏 nepodávala som trestné oznámenia lebo som typ človeka ktorý sa hádať nechce, vždy je to otec môjho dieťaťa a malinký ho má veľmi rád. Mám len nejaké fotky ako chlastá s kamarátmi , nejaké diagnózy od psychiatra, ale vraj chodil k nemu zato lebo mal toho na sebe veľa, veľa platil úverov, šekov, stresy v práci a že sa nelieči na žiadne psychické ochorenie.
Súd tieto vaše " ťahanice " nezaujímajú. Nezaujíma ho že on sa vláčil za babami , ty si si našla priateľa. Rozhlodli ste sa rozísť ? Tak to je už Váš problém. Čim viac špiny na seba narozprávate , tým za vačších hlupákov Vás budú mať. Dôležité je pre súd - dieťa. T.j ak chce striedavú starostlivosť súd musí skúmať , či je to vhodné pre dieťa - alebo nie. Ak má dieťa silnú citovú vazbu na neho , na teba - tak či onak tá striedavka prejde. Otázka je - či to bude na prvom pojednávaní - na dohode , alebo sa budete ťahať 3 roky - navštívite znalcov a i......a nakoniec aj tak tá striedavka bude . Lebo súd nebude zaujímať Váš bordel ale - to či dieťa má Vás oboch rado , či sa obaja viete o dieťa postarať a i..........
+ aby som nezabudla do plávoplatného rozvodu ( resp.vydania neodkladného opatrenia ) nemôžeš malého len tak zobrať ( respektíve môžeš to isté môže ale aj on ) kompetentný majú za to že do rozvodu sa staráte o dieťa spoločne - máte na dieťa rovnaké práva , rovnaké povinnosti. Viem o čom hovorím - žiadna zmena škôlky , trvalého bydliska , školy a i. Môj rozvod trval 2 roky a 4 mesiace a už nikdy by som sa do toho nepustila , ale na začiatku by som podpísala dohodu na striedavku. V konečnom dôsledku je to tak asi aj najlepšie.
@horty99 my sa nebudeme rozvádzať lebo sme sa nikdy nevzali .
ďakujem za odpoveď! 🙏 myslím, že malinký má otca rád, ale otec mu vymýva mozog. postarať s o neho vie , ale učiť sa s ním nikdy neučil, nevedel by to . ani keby je chorý a má teploty by sa nevedel postarať .
A ja práveže žiadnu špinu vyťahovať nechcem, chcem len svätý pokoj . To on je ten kto mi chce len ublížiť.
V tom prípade súd vôbec nebude zaujímať nič len dieťa. Takže ak on chce vyťahovať - bude za hlupáka. Problémom je to , že pokiaľ skutočne sa o malého postarať vie , a malý s nim tiež chce byť - ak bude ex chcieť - striedavka skutočne bude, lebo sa budete súdiť kým ťa to neprestane baviť. A skutočne kým nemáš rozhodnutím súdu ( neodkladným ) dieťa zverené môže si on robiť čo chce , ty čo chceš a nik s tým neurobí nič.
Súdu saxasi nevyhnete ale máš k tvojim tvrdeniam dôkazy? Podávala si trestné oznámenie za obťažovanie, prenasledovanie a podobne? Ty budeš musieť všetky tie veci dokázať čo vravíš. Tak na tvojom mieste by som zbierala dôkazy o jeho psychickom stave. Prípadne sa objednala k psychológovi aby ti aj on poradil čo v takomto prípade robiť