Ahojte, som slobodná matka. Momentalne riešim šarapaty s bývalím priatelom. Kedže dohoda z jeho straný je neprípustná vyhráža sa že mi zoberie dieťa a pod. chcela by som sudne riešiť zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti ďalej aby súd určil stretávanie sa s dieťaťom. Nechcem brániť stretávaniu sa s otcom. Chcela by som sa vás spýtať či mám podstupovať tento krok alebo mám čakať kým on požiada na súd pretože všetci ma odhovárajú vraj ja nemám nič podávať na súd pokial on nepodá. Že dieťa je automaticky u matky. No ja by som to chcela mať asi všetko na poriadku čím skôr aby som sa vyhla neskorším doťahovačkám. Kedže sa jedná o pár mesačné babatko ktoré je mimochodom dojčené velmi neprichádza v úvahu aby si ju brával sám okrem toho s malou bol len párkrát čiže malá nieje ani zvyknutá naňho a v tomto prípade sa bojim že nebude vedieť zaobstarať alebo teda reagovať v určitých situáciach. On však chce aby si malú brával.
Okamžite si podaj žiadosť o zverenie dieťaťa do starostlivosti a nepočúvajú tzv. mudre rady preboha ..dieťa patrí matke, kým nie sú vážne dôvody, aby išlo k otcovi a zároveň daj upraviť styk dieťaťa s otcom ..A chlapovi daj po papuli za tieto sprosté vyhrážky
A kým je dieťa dojčene styk upraví súd tak,aby to bolo v prospech dojčata, čiže kamoš môže zabudnúť, že ti dietatko zoberie
Dieťa NIE JE automaticky u matky. Obaja rodičia majú rovnaké právo na dieťa
Pri takýchto problémoch by som požiadala súd o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti
Nedávaj nikomu po papuli lebo si narobis zbytočne problemy
No z môjho pohľadu by si každý takýto chlap zaslúžil po papuli ,ale samozrejme je to myslene len obrazne..
A áno dieťa kojene patrí k matke ,pokiaľ aká nie je preukázateľne fetacka, alkoholicka a podobne žijúca osoba..
Inak samozrejme nárokuje obaja rodicia rovnako ,keďže dietatko je oboch ..no rieši sa tento konkrétny príklad, a keby sa mi chlap takto vyhráža, tak mu to dám riadne právne pocitit
Takže ak sa ti vyhráža aj v správach, všetko si ukladaj ...všetko ...A jemu kľudne povedz ,že rozprávať o tomto sa s nim budeš až pri súde..vybavene
Áno, ziadaj ty
Áno, rieš to súdnou cestou. Jednak starostlivosť a samozrejme aj výživné. Je ex zapísaný v RL dieťaťa, áno?
Áno je zapísaný v rodnom liste. Uprimne mi o výživné nejde z mojej materskej viem dostatočne zabezpečiť všetky potreby dieťaťa ešte aj zostáva niečo do kasičky. Tak ako doteraz neprispieval nemyslím že bude aj potom. Ale ako hovorím o to mi nejde. Dôležité je premňa aby bola v mojej starostlivosti a aby bol určený styk dieťaťa s otcom. Ďakujem teda žiadosť mám už napísanu tak to len odosielam. Ešte jednu otázku by som mala musím tu žiadosť priniesť priamo na súd alebo to môžem poslať aj poštou?
ak jeho peniaze nepotrebuješ a zároveň ti ani neprispieva, čo tak požiadať ho, aby sa dieťaťa zriekol? načo ti je taký otec dieťaťa do budúcna? len na nervyrobenie
@panelacikova za to by som bola najradšej ale viem že to mi určite neprejde, ako ho poznám sa bude hrať na najlepšieho tatka, ako mu na malej záleží atď.
@panelacikova dieťaťa sa nedá zriecť
Môžeš poslať aj poštou, ale prilož aj kópiu rodného listu
@pribinak teraz som si to prebehla na nete. myslela som, že áno, že sa dá, ak súhlasia obe strany. takže som zase o niečo "múdrejšia"...
autorka, takže neostáva ti iné, než okamžite konať a žiadať zverenie dieťaťa do svojej opatery.
Žiadať o zverenie do svojej starostlivosti, ziadaj aj výživné, to že ti to teraz vychádza finančne je fajn, ale o pár mesiacov keď prejdes na rodičak tak to už také ružové byť nemusí. A druhá vec tie peniaze sú prioritne určené pre dieťa tak mu ich môžeš kľudne odkladať. Fešák keď sa chce stretávať tak nech aj prispieva. A to, že teraz neprispieval teraz neznamená, že nebude musieť keď mu to určí súd.bto by bol potom trestný čin
@bejbypd také rady že dieťa patrí matke - milujú na súde. Realita ťa hneď prefacká keď tam prídeš. Autorke : žiadaj dieťa zveriť do svojej starostlivosti - ale žiadaj aj styk - dosť pre otca 2,3x týždenne. Vydrž to s ním sa stretávať - to je na tom asi najhoršie a sama uvidíš či stratí záujem alebo nie. Nečitaj modrého koníka s radami - pretože ak natrafíš na sudcu ktorý je na to alergický - zdvihne ti mandle. Prejav vôľu že chceš aby sa otec s dieťaťom stretával - porozprávaj na súde čo majú radi - ako dieťa potrebuje oboch rodičov a i....a časom niektorý muži záujem stratia sami od seba....
A tý čo ti radia že dieťa je automaticky u matky okolo rodinného práva ani nešli. Dieťa do určenia starostlivosti súdom - je brané že je v spoločnej starostlivosti. Takže može si ho prisť zobrať a - ani policia nič neurobí ani nik. Bez papieru zo súdu ťa poľutujú a povedia - bohužial. Nie je to únos - tak ako ho možeš mať ty môže mať ho aj on. Áno aj keď kojíš v zákone sa nič o tom nehovorí. Prirodzene že ti neodkladné ak kojíš na 99 % prejde.
Dobrý deň prajem idem si k vám pre radu.
Mám s priateľom s ktorom som 6 rokov deti dcéru 6 ročnú a syna 5 ročného idem sa s ním rozísť kvôli jeho správaniu a to ako sa chová k deťom náš spoločný život bol 3 roky super pomáhal mi nosil domov peniaze proste nemám čo vytknúť no od kedy dcéra mala 3 roky je to čistá pohroma už som s nervami v koncoch priateľ má 36 rokov no jeho chovanie je horšie ako dieťa tak sa s ním rozidem lebo ani ja ani deti nemáme s ním žiadnu budúcnosť zatiaľ bývame u neho ja si idem kupovať dom a tam sa s deťmi chcem nasťahovať jeho rodiny dom patrí 20 majiteľom a stojí čo má on čas je zablokovaná exekúciami má dlhý do 50000€nevedela som o Tom nedávno mu došiel papier a ja som otvorila poštu ináč to skóroval predo mnou tak ako aj ostatné veci skrival a teraz asi to najhoršie celých 6 rokov berie drogy pervitín pije alkohol a hraje automaty a to najhoršie je že aj peniaze čo zarobí 1200€ tak s toho mne dá pre deti 100e na mesiac a ostatné míňa sám na sebe drogy alkohol a automaty mám dôkazy ako berie drogy a čo je na Tom najhoršie bije deti aj o Tom mám dôkazy chcem sa spýtať je tam nejaká šanca že dostane detí otec a nie ja minule mi dokopal syna kvôli tomu že vypustil vodu z bazéna potom keď je nadrogovaný tak sa zavrie do takej jednej izby a tam je aj 24 hodín denne a deťom hovorí že majú ísť do pič.... Svojej mame mňa uráža aká som kur... Špina a podobné veci nechcem tu používať jeho slovník a mám aj fotky ako žijeme celý dom rozbil chcem ho dať na súd aby dali deti mne ako je to keď deti sú už veľké majú 6 rokov a 5 rokov nevyhrá súd on ja nerobím nič zle v živote som nebrala drogy ani podobné látky ani alkohol mám de byť s deťmi chodím do práce jemu na dome platím dlhý plus ešte mesačné poplatky škôlku a podobné veci ďakujem za odpoveď každému čo mi vie aspoň trochu poradiť že čo ďalej ale už s ním neplánujem zostať nemá to význam lebo bije deti a s fetakom nechcem mať nič a to nehovorím o Tom že keď celú výplatu minul som musela ísť pýtať jedlo pre deti k svojej matke keby som to vedela skorej tak si s ním deti ani nespravím už aj mňa pár krát udrel doma celý dom porozbíjal.to by som mohla písať aj do zajtra no je to hrozna situácia ale o deti nechcem prísť a nemu ich nechať tiež lebo by boli viac hladné ako nájdené ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď 😊
@autorka chvalabohu, že aspoň ty máš rozum, keď nie tí čo ti radia, trepú bludy. Samozrejme podať o zverenie do osobnej starostlivosti a čím skôr. A keďže to dojča, tak som si takmer istá, že sa budete stretávať len pod tvojim dohľadom.