Dobrý deň
Chcela by som zverenie syna do výlučnej starostlivosti
Dá sa dohodou poriešiť alebo ísť rovno súdnou cestou ?
Otec maloletého nemá záujem s nami žiť, dohodu by podpísal - nerobí problém
V tej dohode by stala aj dohoda o platení výživného
Plus uvedené že sa môže stretávať v mojej prítomnosti (aj keď určite ho uvidí raz za rok )
Vôbec neviem kde začať, či stačí len dohoda spísaná a potvrdené u notára alebo ísť rovno s dohodou na súd
Pripadne ak je tu mamička ktorá ma skúsenosť nechaj komentár ozvem sa do správy
Podáš návrh na zverenie do výlučnej starostlivosti a
rozhoduje súd, ale môžete tam prísť s rodičovskou dohodou a súd ju len schváli
Ked podaš ziadosť o par dni pride ku tebe kolizna opatrovatelka, bez nahlasenia.Bude pozerať či ma dieťa vlastnu postielku, ci ma dosť jedla,oblečenie,plienky, či ma kutik na hranie keď nema detsku izbu..atd..Mozu prisť rano o 7 alebo i večer...Ked si ešte na materskej môžes ist do centra pravnej pomoci, oni ti ziadosť napisu zadarmo, platis simbolicku cenu za pohovor, okolo 5eur..
@ildiko36 kolizna nemusi vobec prist
Ja som podala návrh na súd a k tomu aj spísanu a podpísanú dohodu a súd nám tu dohodu len schválil,celé pojednávanie trvalo asi 5 minút .
Ahoj, napíšte si dohodu, dajte tam všetko, ako si predstavujete starostlivosť a výživné a pošli to na súd. Musí to schváliť súd. Inak budeš niekde potrebovať aj jeho podpis, napr. žiadosť do škôlky, školy atd. Asi nie ste zobratí predpokladám. My sme pri rozvode predložili rodičovskú dohodu, s ktorou sme tam súhlasili a súd neriešil iné. Známa nebola vydatá a s otcom detí vytvorili dohodu, poslali na súd, súd schválil a podľa nej žijú.
@flavia1 takže stačí dohoda schválená súdom ?
áno, stačí dohoda schválená súdom - súd na jej základe zverí dieťa, určí výživné aj stretávanie sa druhého rodiča s dieťaťom
Ano
Žiadna dohoda, ale rozhodnutie súdu.
Dohoda medzi vami nemá žiadnu právnu silu