Zverenie deti po rozvode

mamanadruhuu
30. júl 2020

Dobrý deň. Mám takú otázku, manželia sa rozvádzaju majú spolu 2deti. Manžel je gembler veľké dlhý, zle sa chová k manželke lenže má byt, a ohradzuje sa peniazmi lebo zarába nad 1000€.. Vyhráža sa matke že jemu zverina deti, lebo ona nemá kde bývať (pri tom ma možnosť ísť k svojej mame do 3 izbaku kde bývajú aj jej rodičia)... Ma niekto skúsenosť ako to môže dopadnúť? Ma pravo na deti gembler otec (závislí na hrách aitomatoch) právo na zverenie? Žena je slušná čistá len sa jej stále vyhráža. Ale do dlhoch zatiahol aj ženu samozrejme. Ďakujem za každú radu.

pribinak
30. júl 2020

3 izbový byt aj do starými rosničku je plne vyhovujúce bývanie. Ani nižší plat nie je dôvod na neuverenie deti. Podstatná je otázka kto zabezpečuje väčšinu starostlivosti o deti, kto sa stará o domácnosť kde deti žijú.

pribinak
30. júl 2020

Dôležitý je aj vek deti, staršie deti už môžu vypovedať na súde a sudkyňa sa ich môže všeličo opytat

mamanadruhuu
autor
30. júl 2020

@pribinak deti sú ešte maličké 3 a 1 rok

mamanadruhuu
autor
30. júl 2020

@pribinak tak ono to je ťažko otec zarába matka poberá rodičak ale veľa krát sa stalo ze minul peniaze a nebolo na mesačne splátky a všetko bolo v oneskorení a museli to zaplatiť jeho rodičia

pribinak
30. júl 2020

@mamanadruhuu k rodicaku budeš pýtať výživné na seba aj na deti.
A to že platia účty svokrovci treba povedať na súde

janeninka
30. júl 2020

@mamanadruhuu kedze je gambler jeho vyska platu je irelevantna.. aj 5000 by mohol zarabat..ale ak ich vie minut za pol dna ... matka si predsa vie ziadat vyzivne..

mon2523
30. júl 2020

nemyslim si, ze by deti dali jemu a co sa tyka penazi, ona bude ziadat vyzivne a vsetko na co su dokazy proti nemu treba pouzit na sude. bolo by doslova skvele ak by sa na jej stranu postavili aj jeho rodicia

hipuska
31. júl 2020

Tiež su deti malé, bez debaty matke. To, aby jej neboli zverené, by musela byť narkomanka. Otázka je, či nebude žiadať striedavu, otec. To by už súd mohol vyhovieť.