Ahojte, zaujima ma vas nazor. S muzom zvazujeme rozvod, konflikty, urazky, hadky, nedovera, nevieme spolu komunikovat o problemoch..navrhla som uz viackrat poradnu, muz nechce...taha sa to uz roky. Po hadke sa muz so mnou nerozprava aj tyzden, dva. Mna to nici psychicky. Co by bolo v pripade rozvodu,?mame 2 male deti, byvame v dome, brali sme spolu hypo, dom je pisany na oboch. Ani jeden z nas nema kam ist. Pozemok kupil muz za slobodna, dom je kvoli hypo pisany na oboch, no splaca ho on. Ja som bola 5 rokov doma (md, rd). Ja po ludskej stranke nemam narok na tento dom, berem ze je jeho, nechcela by som tu zostat. No v pripade rozvodu,ma bude musiet vyplatit? Ma zmysel sa rozviest a byvat spolu? Podla mna je to blbost. No byvame na dedine, deti tu chodia do skolky, svokra mi pomaha, chodi po nich, ked sa odstahujem do mesta nema mi kto pomoct. Kvoli praci nestiham skolku. Muz skace, ze preco by deti nemohli ostat byvat s nim, ze preco by mali byvat so mnou. Moze mi ich sud zobrat zato ze nemam s nimi kam ist?? K rodicom sa neda. Ci pockat, kym vyrastu a budu samostatnejsie? Pre tieto hadky sa odsudzujeme, odmietam sex, uz nemam ani chut na to. Len sa to nabaluje, pri kazdej hadke mi vykrici aj to, co sa stalo pred pol rokom. Ako otec funguje, stara sa o deti. No ako manzelia uz moc nefungujeme. Netravime cas osamote, nema kto deti zabavit.
pred 3/4 rokom.. ako otec je dobry, no ako manzeliamoc ne
ak by si si našla podnájom, tak súd ti nemá prečo deti odobrať. skôr si myslím, že by tam prichádzala do úvahy striedavá starostlivosť, keby manžel na nej trval. z domu by ťa mal vyplatiť a to v hodnote polovice splatených splátok z hypotéky počas manželstva. Ostať bývať spolu po rozvode je Samovražda. Jedine že by sa dom dal rozdeliť na dve bytové jednotky ale to asi sotva. okrem toho keďže spolu neviete komunikovať ako dvaja rozumnu ľudia, tak by to boli iba hádky hádky hádky.
@ukulela len ja ked odidem do mesta, nemam ich ako potom na dedinu do skolky vozit. Nemam vlastne auto.V meste mi ich mozno nevezmu, je tam problem. Starsi uz pojde do 1.rocnika.
Nemáš kde bývať, nemáš auto, nevieš či dieťa zoberú do MŠ v meste, .... radšej s tým rozvodom počkaj. Bývať po rozvode pod jednou strechou to asi tiež nie je to pravé orechové...😉
ťažko radiť keď nemáš kam ísť, prečo odmieta odbornú pomoc (poradňu)?
@deti95060810 ja sa neponahlam, ja sa nechcem rozvadzat. Muz sa vyhraza stale rozvodom, ze uz do mnou nechce byt.
@lucka_ke povedal ze nechce vytahovat veci na mna pred niekym dalsim. Taka blba vyhovorka 🤔
aj keby ste sa rozviedli a ty by si odišla, budete sa kvôli deťom musieť stretávať, čiže vzťahy treba určite upratať a potom bude musieť riešiť na súde aj na sociálke...
@lucka_ke on uz je raz rozvedeny, vie co vsetko to obnasa....
asi by som na tvojom mieste počkala a hľadala nejaké bývanie, škôlku... robila si finančnú rezervu
preco by si nemala pravo na ten dom? Ako manzelia mate peniaze spolocne. Ty sa staras o vase deti, teda aj jeho deti a on chodi do prace. Kazdy ste prispeli svojim dielom, jeden peniazmi, druhy staroslivostou o deti a domacnost. Bude ta musiet vyplatit, samozrejme sa z toho odrata zostavajuca hypoteka. Vsimla som si, ze vela zien to berie tak, ze ja som s detmi na RD/MD a muz si zatial splaca svoj byt/dom. Je to somarina. vsetko nadobudnute po svadbe je spolocne. Ci uz peniaze, majetky, alebo dlhy a je jedno, kto kolko z toho zarobi, pripdnenurobi slhov.
@qetka ja to beriem z ludskeho hladiska ze nemam narok, viem ze pravne by som mala. On ma na ten dom musel napisat, kedze sme brali spolu hypo, sam ju nedostal ( riesili sme to za slobodna).
Do poradne môžeš ísť aj sama. A asi aj choď. Pomôže ti to utriedit myšlienky a možnosti.
@ukulela ano, chcem navstivit psychologicku. Vyrozpravat sa. Len sa bojim, ci to ma nejaky zmysel.
chapem, ale tak minimalne mas narok na to, co sa splatilo pocas manzelstva. Inak by si potom ty mala z ludskeho hladiska narok na to, aby ti platil za to, ze si sa starala o aj jeho deti a nemohla chodit do prace...
Ked ale nechce riesit poradnu, to je tazke... Ze je pre neho jednoduchsie sa rozviest, ako pre to nieco spravit...
No uz teraz ti povedal, ze deti by mali zostat s nim...vzhladom na zazemie a socialne väzby je vysoko pravdepodobne, ze do starostlivosti by ich dostal ak by za tym siel, rozvod sa deli do dvoch casti - samotny rozvod a zverenie deti, v najlepsom by si dosiahla striedavku, ale ako sama vravis, nemala by si ako detom zabezpecit dochadzku...ledaze by ta vyplatil naozaj stedro, zeby popri byvani ostalo aj na auto, ale kedze pises,ze prekazkou by bola pracovna doba, musela by si okrem rozvodu a byvania zmenit aj pracu...neviem ake mas vztahy so svokrou, ale pomahat asi bude nadalej synovi nie tebe...nech sa na to pozriem akokolvek je to prilis problemov naraz na jedneho cloveka, mam pocit, ze ste sa zacyklili v nezhodach a nikto z vas nevie a nechce spravit prvy krok
@qetka ved to, ze povieme si co nam vadi, co sa nam nepaci, no ani jeden z nas nespravi preto nic aby sa to zlepsilo.potom si vyziapemd vsetko co nas napadne a nerozprava sa so mnou. Toto ma nici, ze tu spolu sme a on sa so mnou vobec nebavi.aj tyzden, dva...
@tinqua ano v tomto ma on navrch. Co sa tyka deti. Svokra by mu pomahala nadalej. Mne by to bolo blbe sa jej prosit (aj ked mame dobre vztahy) kebyze sa rozvedieme.
@ukulela pisala, ze je tam problem...a ze keby aj chodia do mesta, pracovny cas by jej to znacne stazil, ja akoze pri zozname pre a proti by som mozno zatala zuby a este sa pokusila o zvratenie situacie...aspon hrat o cas, naraz prerobit cely zivot, to je obrovska zataz na psychiku jedneho cloveka
@tinqua ano pracujem v inom meste, 18km odtial kde byvame.chodime s muzom rano aj poobede jednym autom, zle spoje su k nam na dedinu. Robim do 16tej, skolka je u nas do 16tej.kym prideme domov je aj 16,50.deti su zatial u svokry. Nezarabam tolko, aby som si mohla kupit auto. Ani ten podnajom by mi moc nevychadzal.ostalo by mj mozno 150-200eur na zivot. Je to cele komplikovane. Ani muz by to nemal jednoduche.
Podľa mňa si si odpovedala sama....nemáš kam ísť, ak odídeš od prenájmu, pravdepodobne ho sama s deťmi neutiahneš a nemá ti kto pomôcť s deťmi....takže ty s deťmi aj ak nájdeš podnájom a že by si ho utiahla , sa nemáš ako sama postarať o deti.....škôlky sú u nás otvorené do 16-tej, mimo korony do 16:30, družiny v škole do 16:30....momentálne by si nemala ako škôlkara vyzdvihnúť z práce(aj keby si zohnala miesto v škôlke v meste).....skúste manželskú poradňu a prepáč ale chyba je aj na tvojej strane ak odmietaš sex....chlap si ho nájde inde a potom naozaj nebude mať dôvod s tebou ostávať.....pri zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti sa berú do úvahy hlavne veci kto z rodičov sa dokáže o deti postarať - ty v terajšej situácii to zjavne nebudeš....ak sa rozvediete a deti budú zverené tebe, veľmi nečakaj pomoc od exmanžela že nemáš ako ísť pre dieťa a ani od svokry.....gro starostlivosti bude na tebe...výživné nepokryje výdavky na deti lebo vyživovaciu povinnosť majú obaja rodičia, nielen otec....
a co je predmetom hadok:? na com sa konkretne hadate? KDE Sa nezhodnete?
ja na vasom mieste este skusim zreparovat to manzelstvo. skusit inak komunikovat, ked sa muz na 2 tyzdne oduje a nerozprava...nenic sa tym. skus byt pritom spokojna, prijemna, komunikuj len o praktickych veciach a detoch. tvoj muz mi z popisu nepripada az taky strasny, len je asi tazka natura (aj ja mam podobneho/
Po rokoch som sa naucila ako na neho. ako zredukovat konflikty. Pre nieco ste sa asi vzali a mali sa radi?
Skuste si s manzelom sadnut a porozpravat sa pragmaticky, nie emocionalne...jednoducho ked vravis,ze ani on by to nemal lahke treba tieto veci pomenovat, on uz je raz rozvedeny, to vazne chce reprizu? So vsetkym co to obnasa? Su aj manzelstva z rozumu, kde spalujuca laska nie je od zaciatku a funguju...tie hadky vzdy pramenia z niecoho, on nieco povie, ty sa najezis alebo vice versa a uz to ide...blby kruh bez kompromisov, snad keby za nim prides...pod si so mnou na chvilu sadnut, neposle ta zpak ruky do prdele...a dajte si pre a proti a ked aj zareaguje blbo tak tri nadychy a stale si toc svoje v klude...jeden z vas to musi prelomit
Máš nefunkčne manželstvo už roky, v ktorom chýba dôvera, je otázkou času kedy príde rozvod. Prečo sa nedá k rodičom nepíšeš, nemohli by prave rodičia pomôcť s deťmi?
A lepšie platenú prácu s väčšou flexibilitou si nemôžeš nájsť? Pre mňa za mňa aj zmeniť profesiu, niečo nové sa naučiť
A máte naozaj veľmi zlu minulosť keď to takto radikálne chcete vyriešiť?
Myslím tým nevera, alkohol, dlhy, týranie a pod.?
Ako to že ste spravili krok vedľa a leziete si istým.sposobom na nervy, neznamená, že si musíte posrat životy kompletne.
Muž je už ako pises rozvedený, to sa chce naozaj rozvádzať zas ?
Je to až na toľko zle ?
Prečo si navzájom ubližujete a hádate sa, keď ste sa kedysi vedeli milovať ?..
Skúste naozaj zapracovať na manželstve.
Keďze sú deti malé, asi tam nebolo veľa príležitostí byť osamote opäť ako pár, tak ako kedysi, keď ste si rozumeli.
Fakt vám a aj deťom rozvod veľmi skomplikuje život a nepríde mi, že v tomto prípade je rozvod nejaké nutné východisko.
Vzťahy nikdy neboli ľahké a aj keby si obaja časom nájdete partnerov s ktorými to bude zase úžasné, tak časom to môže prejsť do rovnakej krízi, ako máte teraz...
Skúste sa porozprávať, naozaj úprimne, či ste ochotní tomu dať ešte obaja šancu.
Či netúžite opäť po tom pokojnom a peknom živote, ktory ste si vysnívali...
Normálne sa rozvedte (morálne alebo teda formálne to budete mať ošetrené) a ostaňte bývať ako spolubyvajuci a rodičia detí. Každý nech si žije ako chce,dohodnite pravidlá fungovania tak,aby ste sa vedeli tolerovať a nerobili si zle. Načo hneď odchádzať alebo sa zadlžovať, keď ani jeden na to nemá. Treba to brať racionálne.
Ten koniec mi skomolilo cez mobil 🙈