ahojte kocky potrebujem radu ale najlepsie by bolo keby sa niekto vyzna trosku v prave ako to je ked mi zrusia trvaly pobyt a ja som v rozvodom konani co robit a ako to oznamit sudu aby som nebola obvinena z niecoho prosim ak sa da ip.
no obvinena nemozes byt 🙂 ale pokial bude dorucovanie neuspesne bude sa pretahovat cele konanie az sa moze odrocit na neurcito. Sud vyda pokyn aby ta dohladali policiou a nasledne predviedli, resp. vyziada si tvoj pobyt z centralnej databazy obyvatelstva ( sud ma viacero moznosti a sam zhodnoti postup ). Neviem kto ti zrusil trvaly pobyt, lebo pokial byvas s manzelom, aj ked v dome, ktory nadobudol pred uzavretim manzelstva v zmysle zakona (o hlaseni pobytu obcanov ) pozivas ochranu a kym nie ste pravoplatne rozvedeny nesmie ti trvaly pobyt zrusit. uradnik ktory by tak konal by prekrocil svoje pravomoci a mohol by byt svojim nadriadenym disciplinarne potrestany. ak tak urobil mozes na neho podat staznost v zmysle zakona o staznostiach. pokial toto riesit nechces staci na sud zaslat oznamenie o zmene pobytu a teda aj adresy na dorucovane s tym, ze by som prilozila aj potvrdenie novej obce v ktorej mas novy pobyt. je to bezny ukon, sudy ho respektuju. drzkaj sa
Bolo vy vhodné oznámiť súdu novú adresu na doručovanie.