Zrušenie trvalého pobytu po rozvode

31. jan 2021

Dobry vecer, som rozvedena polroka. Som v podnajme s dcerou. Ex ma este nevyplatil z bytu, preto mam stale trvaly pobyt u neho.
Dohodli sme sa, ze ma vyplati bez sudneho pojednavania, a zrusi mi trvaly pobyt.
Tu, kde som teraz nezostanem a neviem ako sa riesi potom trvaly pobyt, ci kde sa mam nahlasit? Aj s dcerou.
Musim menit aj op, co tam bude uvedene? Bezdomovec? 😳
Nebude mat dcera problem v skole a ja v praci? Ze nemam adresu trvaleho pobytu?

patka06
31. jan 2021

V OP bude uvedená len obec kde máš pobyt ...písomnosti budú doručované na obecný úrad alebo na korešpondenčnú adresu, ktorú si uvedieš
Nie je to problém a rozhodne nie si bezdomovec, si občan s trvalým pobytom v obci

pribinak
31. jan 2021

Koľko ma dcéra rokov? Maloletej do určitého veku nemôže zrušiť TP.
V občianskom určite nebudeš mat napísané že bezdomovec 🤣🤣🤣

autor
31. jan 2021

@pribinak 10r.

autor
31. jan 2021

@pribinak ani vtedy, ked ju ja mam v osobnej starostlivosti?

pribinak
31. jan 2021

Dieťa nemôže byt “bezdomovec”, teda mat trvalý pobyt na obec. Teba po dohode mize odhlásiť pobyt, ale dcérke nie. Ale nie som si na 100% istá. Je tu skupina právnikov, opýtaj sa tam

jajka71
31. jan 2021

Pozor nato, keď ta vyplatí a zruší trvalý pobyt tebe, pokiaľ ho zruší a ty budeš mať trvalý pobyt na dokladoch neaktuálny tak sú doklady, pokiaľ viem, neplatné. Co sa týka bezdomovectva nieje to fak, veľa ľudí to tak ma, formálne sa nahlási na obecnom ci mestskom úrade na trvalý pobyt a pošta ti bude chodiť tam, alebo kde to nahlásis na poste. Býva v tom potom neporiadok zavisi od toho ako sa to dodržiava, nám dlho chodila pošta na starú adresu a svagrovi aj po skoro 15r pride z času na čas niečo....
Na právnických stránkach sa pise:

V prípade, ak budete súhlasiť s prihlásením na trvalý pobyt vo Vašej nehnuteľnosti manžela/manželky alebo nezaopatreného dieťaťa je potrebné byť uzrozumený s tým, že následne nie je možné tento trvalý pobyt zrušiť. V zmysle § 7 ods. 1 písm. f) zákona o hlásení občanov totiž návrh (na zrušenie trvalého pobytu) nemožno podať voči vlastníkovi alebo spoluvlastníkovi budovy alebo jej časti, manželovi alebo nezaopatrenému dieťaťu vlastníka alebo spoluvlastníka budovy alebo jej časti. Vlastník nehnuteľnosti preto musí obvykle čakať na právoplatnosť rozsudku o rozvode manželstva prípadne skutočnosť, kedy dieťa nebude považované za nezaopatrené.

ppucherko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz