Dobry vecer. Chcela by som poradit ak ma niekto skusenosti. Ako postupovat ak chcem dat navrh na zrusenie striedavej starostlivosti. Mali pojde v septembri do skolky a v poslednej dobe zacina byt problemov cim dalej viac. Mame urcene ze tyzden ja tyzden byvali. Ja problem nemam byt s nim nakolko robim tak 3nocne za tyzden a to je s mojou maminou a malym bratom su na seba nauceny od narodenia. Problem vidim v tom ze v tyzden ked ho ma byvali on robi od 7do 15tej takze by mal cas na syna. Lenze ma vela sportovych zaujmov. Samozrejme ze maleho nebavi sediet kazdy den 3hodiny v telocvicni tak to byvali riesi tak ze ho daval mojej tetke popripade mame najnovsie si nasiel priatelku tak ho nechave jej a cez vikend svojim rodicom. Maly potom chodi ku mne s placom ze on chcel byt s tatinom ale on ho stale niekam dava a neni su spolu. Byvali o tom ze by som chcela maleho do svojej starostlivosti nechce ani pocut. Naposledy som uz aj policajtov musela volat nakolko mi nechcel odovzdat syna. Viete niekto poradit?
@sasa227 Tak ja by som sa v prvom rade zamyslela, ze co je dobre pre maleho, kdeze aj ty nechavas svojho syna matke....Tak on nechava tetke, ci komu. Takze treba premyslat a potom je to snad jasne, treba podat navrh na sud o zrusenie striedavej starostlivosti, samozrejme s odovodnenim a dovtedy plati stary rozsudok, takze musis akceptovat ten, pripadne kontaktuj pravnika, ci sa da robit nieco pre urychlenie, lebo kym sud spracuje tvoj navrh a vytyci pojednavanie, tak to moze trvat a trvat
Riesila by som to cez sud. Tu ide o zdravie maleho a on predsa nemoze len takto trpiet. Ak ho chce mat, tak nech sa o neho aj stara a nedava ho kade tade. To potom predsa nema vyznam , aby si ho braval k sebe domov, ked spolu aj tak nie su
Dakujem za odpovede.
@sasa227 Treba podať návrh na súd vo veci samej spolu s nariadením neodkladného opatrenia s tým, že budete trvať na tom, že súčasné usporiadanie pomerov je pre dieťa vo veku 3-och rokov značne nevyhovujúce. Maloletý nastupuje do predškolského zariadenia s čím sú spojené aj vyššie nároky na rodičov pri jeho výchove, vodenie na rôzne krúžky a pod., pričom striedanie domácnosti po týždni by bolo pre jeho osobu nadmerne zaťažujúc e.
@sasa227 normálne napíš na príslušný súd žiadosť o úpravu styku plus výživné...cca pol roka dozadu som to písala aj ja, zrovna včera sme mali mať súd,ale ex ho dal odročiť...