Dobrý den žienky píšem za známeho. Prosím vás mali ste niektorá skúsenosť ze chlap si osvojil dieťa ktoré nie je jeho a po rozvode (nejakom čase) chce dať na súd o zrušenie otcovstva? Ci je možnosť ze mu to súd schválí? Pokiaľ nie je biologickym otcom dieťaťa. Ďakujem veľmi pekne
@sonia1990 To sa aj zle cita. Ten, co ho splodil, ho nechce, ten co ho chcel a osvojil si, sa ho chce zriect… chuda dieta.
@ruzasipova tiez som sa nad tym pozastavila - akoby to dieta bola hracka na dobu urcitu 🤷♀️
@januska12323 aha ďakujem lebo ho ma osvojeneho cca 7rokov a zrazu sa rozhodol zrušiť otcovstvo tak ze ci je to možné právnická mu v tomto veľmi nepomohla. Ak si zobral ženu za manželku ktorá mala chlapca vedeného v rl otec neznámi a vydala sa tak tým pádom dostal chlapec jeho priezvisko a je zapísaný aj v rl no rozviedli sa a terás nevie co ako ďalej výživné na neho stále platí
Čudujem sa, že niečo také vôbec spravil. To ho nenapadlo, že raz sa môže rozviesť a byť všetko úplne inak? Asi preto, že každý ide do manželstva s ružovými predstavami, ale realita býva často iná. Držím mu palce aby to vybavil k svojej spokojnosti. Nech sa skusi povyhrazat striedavkou.
@stanulienkat to žiaľ nieje možné nakoľko matka už nieje žije ale v mementalbe sa o dieťa starať nebude.
@januska12323 to som tvrdila aj ja dieťa nieje hračka si môj není si môj.
Ako pise draik vyssie (on je pravnik), neda... v najlepsom zaujme dietata... kolko rokov ma dieta? Ak je jeho uz sedem rokov, nech ma gule potiahnut to do dospelosti a ma SYNA na cely zivot, pokial sa bude spravat ako otec, bude jeho otec... skus mu normalne prehovorit do duse, ze to dieta si toho odzilo uz dost...
@sonia1990 🤦♀️ Bozemoj. Patchwork ako vysity. Pamäta si vôbec ktoré dieťa je koho?
@anjelicek26 chlapec má 12 r. Osvojeneho ma cca 7r co žili v manželstve po rozvode chce zrušiť otcovstvo nakoľko žije s novou partnerkou a majú momentálne 4deti toto by bolo ďalšie asi to finančne nezvládajú.
@sonia1990 tak nech si najde brigadu na vikendy, co ti poviem... a prestane plodit deti kade chodi 🙄 Tu zodpovednost voci dietatu prebral, tam su city, vztahy, to je mu prednejsie - peniaze? Chudak chlapec veru.
a ked si spravi nahodou dalsie, ktore nasledne "vyradi"??? chore 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ja pevne verim, ze sa spamata, pojde si syna - lebo je to jeho syn! - pozriet a povie, ze aj ked je to financne o hubu, urobi pre to vsetko, aby to zvladol a bol mu nadalej otcom... len to by som asi vela chcela, toto by zenu nikdy nenapadlo to takto riesit, ze zrusit osvojenie 🙄
Ten "známy" je tvoj frajer, však? Súdiac podľa tvojich ostatných debát.
Ten nápad má z vlastnej hlavy, alebo z tvojej?
S kym momentálne žije ten syn? Chudák v takom citlivom veku je, nemá matku a jeho adoptívny otec sa na neho vyserie. Miektorým chlapom by trebalo vytrhnúť gule.
Čo keby jeho súčasná partnerka vrátila jedno, alebo dve deti svojmu bývalému? To by bolo tiež riešenie.🤔
Ďakujem za vaše názory a skúsenosti.
@sonia1990 nie, nemozes donutit sud, aby tvojmu priatelovi zrusili otcovstvo. Mal si to premysliet pred tym, ako to spravil.
@veronikaszabova to nie je môj priateľ.
Tiez ma zaraza, ze sa panko ma starat o 5 deti. Ved len 3 su jeho. O ostatne nech sa stara financne partnerka. Partnerka tiez nebude najbystrejsia, ked ide do takeho vztahu.
Ona len ty a tá jeho priateľka moju podobne rozložené deti xD ty máš tiež ve z bývalého manželstva+1 xD preto je to také confusing
@stanulienkat no ten pánko tiež nemá rozum a ani ho asi nemal. Len som sa pýtala ci je možné aby súd zrušil otcovstvo na chlapca ktoremu nie je biologicky otec a na ktorého platí výživné a je zapísaný v rl to je všetko.
Pokiaľ si dobre pamätám tak sa to nedá, osvojenim sa stal právne jeho otcom.