Ahojte, ak ex podal návrh na zníženie výživného a mňa si zavolala kolízna pracovníčka na spísanie pomerov, čo sa týka výdavkov atd. a ja som jej povedala že výživné nechcem znižovať chcem aby ostalo. Ale našla som si právničku a ona chce aby sme navýšili terajšie výživné + aj výdavky sme dali vyššie ako pri soc. pracovníčke. Mám zavolať kolíznej prac. a doplniť dane informácie? Alebo ako postupovať? Ďakujem
@vyrovnanaosoba Lenže mne zo súdu už papier prišiel. Len ide o to, že prv som bola pri kolíznej a tak pri právničke, až právnička mi povedala, že môžem trvať aj na zvýšení. Aj výdavky sme dali vyššie ako ja sama pri kolíznej.
@kristina651 Prevažne právničky narobia len zbytočné " ťahanice " . Je to jej práca súdiť sa. Neviem čo ti povedali na sociálnom , toho času jeden známi rieši niečo podobné - sice vďakabohu on má dosť filipa a neznižuje si svoje výživné ( takmer nemožné ho znížiť ) ale jeho ex podáva návrh na zvýšenie s polročnou pravidelnosťou. Sociálne aspon u nás stále tvrdí to čo pred tým , upravuje svoje vyjadrenie iba ked skutočne sa zmení pomer. Ak ty si raz povedala že chceš aby výživné ti neznižovali , ale nič o zvyšovaní sociálne bude mať za to , že výška ti vyhovuje. Pribratie právničky do sporu , nie je zmena pomeru.
@kristina651 ako píše @damian8 právnici si tým zarábajú, čím viac ťahaníc, tým viac sedení, viac papierovaciek, viac pojednávaní.. Za všetko majú provízie.
Na súde by som odôvodnila prečo nesúhlasiš, a prečo by si mohla žiadať viac.
Nechápem vete, že aj výdavky sme mali vyššie ako ja sama pri koliznej.
Ide mi len o to, či nemôžem zavolať tej soc pracovníčke a doplniť informácie? Alebo zmeniť ?
@kristina651 jasné že môžeš - neexistuje zákon ktorý by ti to zakazoval. Sú už zvyknuté na špekulovanie. Keď včera stálo oblečenie 50 eur mesiac / dnes donesieme bločiky od kamarátiek za 250 eur. Dáme 500 eur + za právnika aby sme získali 50 eur / mesačne. Ako som raz čítal na oblečenie a stravu pre dieťa nemáme - ale na právnika sa prostriedky nájdu vždy. Výživné mu neznížia - pokiaľ neochorel nevyliečiteľnou chorobou a nestratil možnosť zarábať si rukami. Výživné ma totižto prednosť .
@damian85 tu vôbec neide o právnika koľko zoberie ale z ex strany je špekulanstvo z rodinnej firmy dal výpoveď aby mohol rekonštuovat starý dom a je momentálne dobrovoľne nezamestnaný a chce zníženie z 200€ na 70€ lebo má vysoké výdavky
@kristina651 s právnikom - bez právnika mu zníženie neprejde. Právnička si len chce " zaplatiť " svoju mzdu cez zvýšenie výživného. Výživné má prednosť. Tak by mu len zmietli zo stola zníženie - teraz sa budete naťahovať o zvýšenie a jediný kto na tom zarobí je ona - ale z peňazí ktoré mohlo využiť dieťa.
Nedalo mi sa nezapojiť, sama som právnička a rodičov, ktorí žiadajú zvyšovanie výživného (v absurdných čiastkach a neoprávnene) často odhovárame, nakoľko je zrejmé, že vo veľa prípadoch, je to odsúdené na neúspech. Nechcem hovoriť za všetkých samozrejme, no stále existujú aj právnici, resp. advokáti s ľudským prístupom v snahe pomôcť ľuďom a nezarábať na nich.
@damian85 ešte narodenie dieťaťa ,jeho samozrejme.
@kristina651 to uvádza ako dôvod na zníženie? 🤣🤣🤣Tak to ma fakt smolu
@maciatkolulu áno, a samozrejme ešte uvádza že koľko on mesačne minie na partnerku seba a ďalšiu dcéru. Čiže to znamená, že na 1.dcéru už mu neostáva dostatok financií
@kristina651 narodilo sa mu teraz ďalšie dieťa? Je nejako vážne chorý?
@maciatkolulu ešte v r. 2022 sa narodilo, nie nieje nijako vážne choré
@kristina651 myslela som muž.... A on vtedy požiadal o zníženie? Lebo ak nie,tak mu ho môžu znížiť,ale neboj,nie oveľa. Iba kvôli ďalšej výživovacej povinnosti. Môže to uhrat-pokial nepožiadal ,na to,že nežiadal pri narodení,lebo to zvládal,ale teraz prišiel o prácu a blabla.
@maciatkolulu ale v konečnom dôsledku on o prácu neprišiel, on dal výpoveď aby mohol rekonštuovat dom.. nedáva to logiku keď výdavky ma cez 1000€ z čoho to potom uhrádza ? Nedáva to zmysel ale uvidíme ako to dopadne.
@kristina651 to už je na jeho "šikovnosti" ako si zariadil papiere v práci. Môže to mať ako výpoveď. Každopádne sa uvidí. Ale rozhodne znižujú iba kvôli pár dôvodom. A nie oveľa,rozhodne nie toľko,čo on žiada.
@kristina651 určite mu vyzivne neznížia len preto, že je dobrovolne nezamestnany. Nemá prijem a stavia dom? Z čoho? 🤣
Plus nemal si robiť ďalšie deti, keď nevie uživiť to prvé. Bodka.
Pokial mas zvýšené náklady, trvaj normalne na zvýšení. Ale naozaj oprávnené, nie umelo vymyslene (ako sa to robi). Právnickú mas snáď normálnu.
@lienka.7 by si sa divila,ako vedia chlapi dokladovať,že novej manželku mama platí,že hento a tamto. A faktom ostáva,že narodenie ďalšieho dieťaťa, je jeden z dôvodov na zníženie. Aj v bežnej rodine stupnu náklady...ale rozhodne nie o takú sumu. A podľa toho,že druhé dieťa má už väčšie a neziadal,tak týmto smerom asi nepôjde,jedine,že by mu to niekto poradil. A naozaj mi ver,že vedia kľučkovať chlapi a platiť dobrých právnikov. A vedia byť hajzli a konať premyslene. Zial
@kristina651 nerieš, príde ti ešte papier zo súdu, aby si sa vyjadrila k návrhu. Tam všetko napíšeš
A zdokladuješ výdavky