Dobrý den, má niekto skúsenosť so znaleckým posudkom? sme s manželom v rozvodovom konaní a súd nán určil psychologičku aby posúdila či je vhodná striedavá starostlivosť o ktorú žiada manžel. Deti sú ročné a dvojročné.
Dakujem za každú radu.
A ty so striedavkou súhlasíš? Podľa mňa takéto maličké deti majú byť hlavne so svojou matkou a umožniť otcovi styk možno častejšie a na dobu, ktorú detičky bez teba zvládnu. Ja keď som sa rozvádzala syn mal štyri roky a striedavka neprešla a ani by som s ňou nikdy nesúhlasila.
@mia018 ak by s nou suhlasila, asi by psychologicku sud nenariadil.... A mozno ano.
Moje deti mali rok a pol a dva a pol ked nas opustil ich otec, a ja som mu dala naozaj priestor na to aby bol s detmi -- v priemere 10 dni do mesiaca to bolo... Ale ja som mala vysoko nadstandardne samostatne deti -- pretoze som bola predtym vazne chora a tak moje deti boli uz asi rok zvyknute na pritomnost inych osob a vedeli uz aj bezo mna prespat u rodiny... (hold museli, moj zdravotny stav nepustil)... Ale ak by som byvavala zdrava, neviem si predstavit takto male deti dat na tyzden prec..... fakt nie.
nie neslúhlasím so striedavkou a súd určil znalkynu.....nemôžem si vyberať a myslím že aj tak je to jedno
Úpravu toho styku som myslela tak, že zatiaľ kým je na materskej tak možno aj každý druhý deň, ako ona uváži tak na hodinku, dve alebo ísť niekde na ihrisko ty si sadni a on nech sa im chvíľu venuje ale určite nie viac ako dve tri hodiny, deti sú maličké a potrebujú mať svoj režim.
....chápem ale žijeme v inom okrese po 5 mesiacoch jeho nezáujmu ma to prestalo baviť a odišla som do rodného mesta. Avešte žienky deti on nechce ale jeho mamička kebo sa hanbí ľudí,že namajú deti...
Ja som mala super sudkyňu. Malý mal v tej dobe nejako štyri roky a sama povedala že je ešte maličký na to aby nebol v noci so mnou 🙂 Teraz má syn 7 rokov a zatiaľ u ex nespal.
Nie je nič horšie, ako keď zaúraduje ,,mamička´´.Tie sa niekedy o tie deti bijú viac ako ich vlastný otcovia.
@sarlota19 ak nezijete v jednom meste, tak so striedavkou nema podla mna dovod uspiet.... ved deti budu mat skolku, skolu -- to akoze ako sa bude potom riesit??? Teraz ich moze zobrat prec, ale o dva roky uz asi tazko...
no skusa, no... a blbe, ze na to ide cez deti.... teda nie blbe, oni najviac vedia ako nam ublizit.. :(
tam apeluj aj hlavne na to,že cez týždeň chodí ex do roboty tak ako chce byť s deťmi, ale žiaden normálny človek striedavku takýmto malým deťom nedá
dakujem pekne..... 🙂 verím tomu a nedopustim 😉 ...."ale boli ste niekto u znalkyne???
syna chcela poslať ale radšej sme sa dohodli priamo v sieni na styku aby sme malého nemuseli kade tade vláčiť ale sama som s ním išla teraz vo februári kvôli škole no a doteraz nemám posudok. Však načo by sa s ním ponáhľali
Ehm, podla mojich skúsenosti sa sudcom neodporúča nariaďovať striedavú starostlivosť v prípadoch ked ma dieta menej ako 3 roky, ani nepoznám prípad, kedy bola nariadená striedavka pri takto malých deťoch
Toho znaleckého posudku by som sa nebála, s tym menším nemá co riešiť a to väčšie môže tak pozorovať pri hre a maximálne tak interakciu medzi dieťaťom s rodičom
Take dieta nevie este nic poriadne povedat, ani nakresliť a nemusí byt v tak útlom veku ochotne spolupracovať
dakujem pekne neviem si predstaviť sedieť vo vnútri aj s otcom detí......pretože mi nevieme vôbec komunikovať, on inak ako nadávkami so mnou nevie jednať, bola som druhý krát tehotná ked si našiel milenku a žil dvojitý život.vobec nemán predstavu čo mna sa bude pýtať ra znalkyna....
@sarlota19 vsetko - tvoj postoj k nemu, tvoj postoj k detom... ako vnimas vas rozchod, ako vnimas vase manzelstvo... neboj, dobre bude.
bola si..... ?
@sarlota19 k znalcovi idu deti, teba bude riešiť minimálne, ona bude s najväčšou pravdepodobnosťou skúmať interakciu medzi rodičmi a deťmi, teda to ako ho deti
Vnímajú, ci napr ako blízku osobu ci niekoho cudzieho
Teba mozno bude riešiť v tom ci nejakými negatívnym spôsobom neovplyvnujes deti voči otcovi, teda ci ich nehuckas voči nemu
@kaktusik007 .ty si bola u znalkyne????
@pribinak napíšem.....ja by som skôr potrebovala poradiť čo mám akože ja tam hovoriť, či normálne pravdu, že deti ich otec opustil a nemá záujem len jeho matka, pretože on prežíva románik v garzonke s novou známosťou.....akebo ho man vykreslovať že on je super čo je klamstvo
Povedz pravdu, ak sa bude pýtať tak povedz aj to, ako o deti nemá záujem, nikdy sa o ne nestaral, nepozná ich režim.
Podľa mňa asi bude zisťovať ako deti reagujú keď s ním majú ostať bez teba, či mu podajú hračku....
@sarlota19 ahoj dieta do veku 3rokov sa stretava len za učasti matky tj.ak ho ma matka sudom v starostlivosti tak otec len za učasti mami a až po 3roku je aktualne stretavanie bez jedneho rodiča či striedavka....samozrejme je to na Vas..ak je v pohode a deti zvlada tak NP. 🙂
@lllara1110 dakujem pekne dúfam, že to dopadne čo najlepšie ..... Pán Boh vie, že on o deti nestojí len jeho matka nanho tlačí ...
ahoj no to je zdlhavéééé prišla som do vnutra aj s deťmi kde bol otec a
1. mali sme sa hrať ako rodinka.....sledovala ako kto sa hraje a rozpráva s deťmi.
2. ostal otec sám s deťmi
3. Matka sama s deťmi
4. Pohovor s matkou a otcom o samote samozrejme
5. Psychotesty obaja 2 testy po 125 otázok
V druhom bode som vedela že striedavka nebude, pretože deti sa rozplakali nechceli ostať s ním samé 😉
@pribinak ,
@pribinak ahoj no to je zdlhavéééé prišla som do vnutra aj s deťmi kde bol otec a
1. mali sme sa hrať ako rodinka.....sledovala ako kto sa hraje a rozpráva s deťmi.
2. ostal otec sám s deťmi
3. Matka sama s deťmi
4. Pohovor s matkou a otcom o samote samozrejme
5. Psychotesty obaja 2 testy po 125 otázok
V druhom bode som vedela že striedavka nebude, pretože deti sa rozplakali nechceli ostať s ním samé emoticon
@sarlota19 wtf???? rocne a dvojrocne dieta idu dat do striedavky???
toto nemyslis vazne...
sud urcil aj konkretneho psychologa? ci si mozes vybrat, komu s detmi ist?